Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Plānots, ka Briedis WBC čempiona jostu atgūs jau pirms Supersērijas pusfināla

Plānots, ka Briedis WBC čempiona jostu atgūs jau pirms Supersērijas pusfināla
Mairis Briedis ar zaļo WBC čempiona jostu pirms cīņas pret Usiku. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas bokseris Mairis Briedis šobrīd ir WBC Dimanta jostas īpašnieks, taču viņa promoutera un Pasaules boksa Supersērijas organizētāja Kalles Zauerlanda ieskicētie plāni liecina, ka pēc Oleksandra Usika pāriešanos smagsvaros (kas ir ļoti ticama un loģiska, bet pašreiz vēl tikai varbūtība) Briedis jau pirms cīņas pret Kšištofu Glovacki atgūs WBC pasaules čempiona jostu, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Brieža pārstāvis Raimonds Zeps.

„Mairim šobrīd ir WBC Dimanta josta, Glovackim savukārt WBO pagaidu čempiona tituls. Plānots, ka Supersērijas pusfinālā viņi abi cīnīsies par WBC un WBO tituliem, attiecīgi abas jostas pirms cīņas vienkārši pārvērtīsies no „pagaidu” uz pilntiesīgām čempiona jostām,” situāciju šīs svara kategorijas niansēs skaidroja Zeps.

Iespēju, ka Briedis un Glovackis uz savu pusfināla cīņu abi ieradīsies ar pasaules čempionu jostām, portālam Sportacentrs.com piesauca Glovacka treneris Fjodors Lapins, un Zeps apstiprināja, ka Supersērijas organizētāji tieši ar šādu domu veidojuši turnīra zarus, ieplānojot to jau labu laiku iepriekš.

„Brīdī, kad čempiona tituli kļūs vakanti, vadošās organizācijas pārvērtīs pašreiz piešķirtās pagaidu jostas par čempionu jostām. Nekādas pasniegšanas ceremonijas, protams, šeit nebūs, gluži vienkārši Mairis uz pusfinālu nāks jau ar WBC čempiona jostu,” sacīja Zeps, atgādinot, ka līdzīga situācija bija arī pirms Brieža un Marko Huka cīņas, kad ilgu laiku oficiāli bija plānota cīņa par pagaidu titulu, bet neilgi pirms cīņas no čempiona jostas atsacījās Tonijs Beljū, un Brieža un Huka cīņa tika padarīta par titulcīņu. Šoreiz gan atšķirība, ka tas notiks uzreiz ar divām jostām un reizē pirms cīņas mainīsies arī bokseru statuss.

Jāuzsver gan, ka pagaidām tie tikai plānotie notikumi. Pirmā smagā svara kategorijā šobrīd neapstrīdēts čempions ir Oleksandrs Usiks, kura rīcībā ir visu četru lielo boksa organizāciju čempiona jostas, ieskaitot no Brieža iegūto WBC čempiona titulu. Usiks pats nav slēpis savu vēlmi izmēģināt spēkus smagsvaru konkurencē, un šādu iespēju ārzemju boksa mediji un arī Supersērijas vadība uzskata par visticamāko un loģiskāko soli Usika karjerā, jo šajā svara kategorijā Usiks jau ir paveicis pilnīgi visu.

Par vienu nelielu izņēmumu varbūt varētu nosaukt iespējamo cīņu ar WBA „Super” čempiona jostas īpašnieku Denisu Ļebedevu, taču rudenī noslēgtais sadarbības līgums ar promouteru Ediju Hērnu tomēr mudina domāt par Usika lūkošanos Rietumu virzienā. Taču, lai cik ticama būtu Usika došanās uz smagsvariem, tieši šobrīd viņš ir čempions pirmajā smagajā svarā, un Usika aģents pavisam nesen ārzemju medijiem apliecināja, ka nekāds lēmums vēl nav pieņemts, jo ukraiņu bokseris ir atvaļinājumā.

„Nav tas nekāds noslēpums, manuprāt, arī Kalle Zaurlands jau ir stāstījis medijiem, ka „play-off” zari otrajā sezonā tika sakārtoti ar boksa organizāciju vēlmēm prātā,” teica Zeps. „Plānotie obligātie titula pretendenti tika nošķirti, lai tur nepārklātos intereses un vēlāk varētu Supersērijā iesaistīt čempionu jostas. Kalle sacīja, ka plāno, ka Supersērijā būs 2-4 jostas. Jā, par WBA ir vislielākās neskaidrības. Viņi gribēja panākt, lai Supersērijā ņem Ļebedevu, taču sastāvā jau bija divi Krievijas bokseri – Vlasovs un Faifers. Tāpēc tas nepiepildījās. Bet konkrētāk par viņu lietām es arī nevaru pateikt.”

Supersērija gan joprojām nav apstiprinājusi neviena pusfināla, ieskaitot Brieža un Glovacka, datumu un norises vietu, pirms pusotras nedēļas solot to darīt tuvāko nedēļu laikā.

Vēlreiz jāuzsver, ka WBC čempiona jostas sakarā pagaidām tiek runāts tikai par plāniem, nevis faktiem, taču, ja Briedim piederošā Dimanta josta tiks oficiāli pārvērsta par WBC čempiona jostu, viņš varēs lepoties ar divkārtēja pasaules čempiona statusu.

WBC pasaules čempioni pirmajā smagā svarā

BokserisValstsPeriods
Oleksandrs UsiksUkraina27.01.2018 – tagad
Mairis BriedisLatvija01.04.2017 – 27.01.2018
Tonijs BeljūLielbritānija29.05.2016 – 28.03.2017
Grigorijs DrozdsKrievija27.09.2014 – 16.03.2016
Kšištofs VlodarčiksPolija15.05.2010 – 27.09.2014
Zolts ErdelsUngārija21.11.2009 – 13.01.2010

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/usyks-t...


Slēpts komentārs: sandzuks
, 2019-01-21 16:37, pirms 5 gadiem
Nu, ne pa velti Briedim piešķīra uzvaru iepriekšējā cīņā! Tas viss jau bija izplānots iepriekš!
, 2019-01-21 16:58, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Nu, ne pa velti Briedim piešķīra uzvaru iepriekšējā cīņā! Tas viss jau bija izplānots iepriekš!
Tā varētu būt, jo pirms cīņas neloģiski (ņemot vērā Brieža fizisko kondīciju) tika veikts daudz likmju uz Briedi. Briedim bija puslīdz pieklājīgi jānoturas kājās, un pārējais jau bija tiesnešu ziņā.
, 2019-01-21 17:00, pirms 5 gadiem
Lai nu kāds es Maira fans arī nebūtu, tomēr iegūt jostu bez cīņas, tas nav uz labu. Tādus gadījumus mēs jau esam redzējuši, diemžēl.
, 2019-01-21 17:15, pirms 5 gadiem
Būs pagaidu pasaules čempiona pirmā vietnieka pienākumu izpildītāja jostas turētāju sparingmačs vai nē, bet vienalga patīkami, ka cīņas uzvarētājs nebūs spiests doties uz medpunktu, bikses pieturot ar rokām. Jostām ir jābūt! Un ja Usiks viņas grib atpakaļ, lai iestājas rindā pie Kalles kopā ar pārējiem.
, 2019-01-21 17:42, pirms 5 gadiem
Jostas pagaidām ir pie Usika, tā ka visi gribētāji var pie viņa rindā stāties
, 2019-01-21 17:55, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tā varētu būt, jo pirms cīņas neloģiski (ņemot vērā Brieža fizisko kondīciju) tika veikts daudz likmju uz Briedi. Briedim bija puslīdz pieklājīgi jānoturas kājās, un pārējais jau bija tiesnešu ziņā.
Zinot iz vēstures kāds apakšā ir nelegālais toto iekš boksa, tas mani pilnībā neparsteidz! No scenārija lielie maksā, noturies tik un tik raundus. Sižets cīņai jau sarakstīts un tiek izspēlētas tik kārtis! Tas, ka sportā jau no pašiem pirmsākumiem tiek ietekmēti rezultāti starp lielajiem viriem sen jau zināms. Un turpinās arī mūsdienās Un boksā es domāju, ka ir pašā virsotnē!!
, 2019-01-21 18:13, pirms 5 gadiem
Tad jau WBA josta atpakaļ pie Gasijeva? Neko nevar saprast te
Slēpts komentārs: boswel
, 2019-01-21 18:21, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tā varētu būt, jo pirms cīņas neloģiski (ņemot vērā Brieža fizisko kondīciju) tika veikts daudz likmju uz Briedi. Briedim bija puslīdz pieklājīgi jānoturas kājās, un pārējais jau bija tiesnešu ziņā.
Jā, diez kā visi zināja par Maira fizisko kondīciju? Visur internetā bij rakstīts, ka kondīcija uz 99%
, 2019-01-22 01:04, pirms 5 gadiem
Ok, ieprieksejo cinu Briedim, ja nepirms cinas uzdavinaja, tad vismaz cinas laika dazus punktus pierakstija, tas ari saprotams, jo citadi nakosa karta nebutu Riga ko sen jau bija ieplanojusi, tikai cerams, ka soreiz Briedis bus forma un bus boks kura del bus verts gaidit pusnakti...
, 2019-01-22 11:23, pirms 5 gadiem
Rīgā jau parasti vakaros cīņas notiek..
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?