Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Makabu nokautē Durodolu un aizstāv WBC titulu, uzvara arī Brieža konkurentam IBF rangā

Rolands Eliņš

Makabu nokautē Durodolu un aizstāv WBC titulu, uzvara arī Brieža konkurentam IBF rangā
Ilunga Makabu. Foto: Afrik.com

Sestdienas vakarā norisinājās divas nozīmīgas cīņas pirmā smagā svara kategorijā. Kongo Demokrātiskajā Republikā Ilunga Makabu septītajā raundā nokautēja Olanrevadžu Durodolu, aizstāvot WBC pasaules čempiona titulu, kamēr DĀR notikušajā cīņā Kevens Lerena sakāva Patriku Fērgusonu, aizstāvot savu čempiona jostu mazāk prestižās boksa organizācijas IBO versijā.

Kongo bokseris Ilunga Makabu (28-2) WBC titulu, kas iepriekš piederēja Mairim Briedim, ieguva šī gada sākumā. Sestdienas vakarā viņam bija pirmā titula aizstāvēšanas cīņa, ko viņš uzņēma savā valstī, sacenšoties ar Nigērijas bokseri Olanrevadžu Durodolu (34-8). Durodola Latvijas boksa līdzjutējiem pazīstams kopš 2016. gada, kad Rīgā piekāpās Mairim Briedim.

Durodolam šī bija karjeras pirmā titulcīņa, un viņš to aizvadīja aktīvā sitienu apmaiņā. Durodolam izdevās trāpīt spēcīgu sitienu trešajā raundā, satricinot Makabu, taču iniciatīva piederēja mājiniekam. Pēc izglābšanās sestajā raundā Durodola aktīvi uzbruka septītajā raundā, taču Makabu visus uzbrukumus izturēja un atbildēja spēcīgu sitienu, kas lika Durodola saļodzīties un turpināja ar nokautējošu kreisās rokas sitienu.

Makabu šī bija devītā uzvara pēc kārtas, nostiprinot viņa otro vietu krūzeru divīzijā (saskaņā ar "The Ringa" un portāla "BoxRec" rangiem). Jāpiemin, ka Makabu izteicis gatavību aizstāvēt WBC titulu šajā svara kategorijā arī tad, ja WBC piepildīs savus nolūkus un pazeminās svara limitu līdz 86kg.

Savukārt DĀR bokseris Kevens Lerena (26-1) savā dzimtenē tika pie drošas uzvaras pret ASV bokseri Patriku Fērgusonu (17-3). Lerena kontrolēja cīņas notikumus jau no paša sākuma un piektajā raundā pamatīgi satricināja pretinieku, piespiežot viņu pie virvēm un turpinot apstrādāt ar vairākiem sitieniem, kas noveda pie tiesneša lēmuma apturēt cīņu.

Lerena līdz ar to jau septīto reizi aizstāvēja IBO čempiona jostu. Šī organizācija gan nav starp četrām lielajām boksa organizācijām, attiecīgi arī titula vērtība ir mazāka. Lerena ir izlikts arī WBC un WBA rangos, kā arī IBF krūzeru rangā, kur viņš ir tuvākais konkurents čempionam Mairim Briedim. Lerena pirms šīs cīņas IBF rangā ieņēma trešo vietu, kamēr pirmās divas vietas rangā bija vakantas, kas nozīmē, ka Briedim IBF obligātā pretendenta nav, taču Lerena ir tuvākais bokseris šim statusam.

"BoxRec" rangā šajā svara kategorijā Lerena ieņem septīto vietu.