Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Arī Brieža pretinieks Glovackis Supersērijas solīto prēmiju vēl nav saņēmis

Arī Brieža pretinieks Glovackis Supersērijas solīto prēmiju vēl nav saņēmis
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis. Foto: World Boxing Superseries

Par Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) finansiālajām problēmām prestižais boksa izdevums “The Ring” ziņoja pirms pāris nedēļām, norādot, ka vairāki pusfinālisti nav saņēmuši līgumā paredzētās prēmijas. Krievu boksa medijiem par sevi to nesen apstiprināja Baltkrievijas bokseris Ivans Barančiks, supervieglā svara kategorijas pusfinālists, bet Sportacentrs.com noskaidroja, ka līdzīga situācija ir izveidojusies arī Maira Brieža nākamajam pretiniekam Kšistofam Glovackim.

Poļu bokseris Kšištofs Glovackis savu vietu pusfinālā nokārtoja ar uzvaru pār Maksimu Vlasovu Čikāgā notiekošajā cīņā, vienā vakarā ar Mairi Briedi, kurš tika galā ar Noelu Gevoru. Visiem pusfinālā iekļuvušajiem bokseriem papildus standarta honorāram bija līgumā paredzēta arī prēmija par uzvaru, kas bija jāizmaksā dažu dienu laikā pēc cīņas, taču tagad, pusotru mēnesi pēc uzvaras ceturtdaļfinālā, Glovackis šo prēmiju vēl nav saņēmis, portāls Sportacentrs.com uzzināja no Glovackim pietuvinātām personām.

Glovackis pats tikai nesen atgriezies Polijā no atvaļinājuma, un viņam Supersērijas vadība solot, ka visas saistības tiks nokārtotas līdz janvārim, un līdz tam esot plānots arī panākt skaidrību par pusfināla pret Briedi norises vietu un datumu.

Glovacka menedžeris Tomašs Kačmarčiks portālam Sportacentrs.com nevēlējās sniegt plašākus komentārus par šo tēmu, taču aicināja sazināties janvārī, kad visam vajadzētu būt kļuvušam skaidrākam. Viņam tika vaicāts arī par “The Ring” publikācijā pieļauto iespēju, ka Supersērijas vadībai varētu rasties problēmas ar pusfinālu sarīkošanu, bet uz jautājumu, vai viņam nav nekādu šaubu, ka Glovacka un Brieža pusfināls būs, Glovacka pārstāvis nevēlējās izteikties, norādot, ka “pagaidām nevēlas pateikt par daudz un neko kategoriski apsolīt publiski”.

“Par cīņas norises vietu? Galīgo lēmumu jau pieņems Supersērijas vadība,” teica Kačmarčiks. Supersērijas valdes priekšsēdētājs Kalle Zauerlands nesen intervijā portālam Delfi bija pieminējis Lasvegasas iespēju papildus jau ilgāku laiku apspriestajam Rīgas variantam, taču Kačmarčiks par labāku uzskatītu cīņas aizvadīšanu Rīgā. “Cik saprotu, ir divas iespējas – Latvijā vai ASV. Manuprāt, labāk būtu Rīgā, bet nu tas būs Supersērijas lēmums.”

Jāpiemin, ka Glovackim šobrīd viņa “BoxRec” profilā ir norādīta Ilinoisas štata diskvalifikācija līdz janvāra sākumam, taču viņa menedžeris apliecināja, ka tā ir tikai formalitāte pēc iepriekšējās cīņas pret Vlasovu un ka tas neatstās nekādu iespaidu uz nākamajām cīņām, lai vai kur tās notiktu.

Šobrīd nav arī skaidrības, vai Glovacka un Brieža cīņā būtu iesaistītas čempiona jostas. Visu četru vadošo boksa organizāciju jostas joprojām ir Oleksandra Usika īpašumā. No viņa gan tiek sagaidīta pārcelšanās uz smagsvariem un jostu atbrīvošana, taču brits Tonijs Beljū pavisam uzskatāmi apliecināja, ka tas var izrādīties ilgs process, turklāt Usiks pavisam nesen tieši pret Beljū jau aizstāvēja visas četras čempiona jostas. Ja tās tomēr tiks atbrīvotas, tad ārzemju boksa mediji paredz, ka Glovackis un Briedis cīnīsies par WBC un WBO jostām kā šo organizāciju nākamie kandidāti uz titulu. Savukārt otrā pusfinālā Endrjū Tabiti ir IBF titula obligātais pretendents. Sarežģītāka situācija ar WBA titulu, jo nedaudz negaidīti par tā obligāto pretendentu tika padarīts krievu bokseris Deniss Ļebedevs, kurš Supersērijā nepiedalās, attiecīgi šīs jostas iesaistīšanu Supersērijas pusfinālā grūti iztēloties.

Supersērijas vadībai turnīra otrajā sezonā ir jārūpējas par vienu svara kategoriju vairāk nekā iepriekš, attiecīgi jāsarīko par diviem pusfināliem vairāk. “The Ring” publikācijā tika minēts, ka daži sponsori vēl nav izpildījuši savas saistības, kas arī radījis problēmas ar prēmiju izmaksu. Jāatgādina, ka Brieža pārstāvis Raimonds Zeps šo jautājumu nevēlējās komentēt, bet gan norādīja, ka nekādu domstarpību ar Supersērijas vadību neesot un sadarbība ir bijusi korekta.

Savukārt citās domās bija baltkrievu bokseris Ivans Barančiks, kurš iekļuva pusfinālā supervieglā svara kategorijā. Viņš boksa medijam “Fightnews.info” situāciju komentējis šādi: “Par Supersērijas problēmām neko nezinu. Diemžēl man pašam pagaidām samaksāja tikai honorāru, kamēr prēmijas par uzvaru vēl nav. Šajā turnīrā ir fiksēta summa, kuru tu saņem par piedalīšanos, bet vēl ir arī bonuss par uzvaru. Fiksēto summu man iedeva jau cīņas dienā, bet prēmijas vēl piecas nedēļas pēc cīņas nav, lai gan līgumā rakstīts, ka būs piecu dienu laikā. Es gan pats nevēlos steigties ar kategoriskiem secinājumiem, Supersērijā jau arī nestrādā muļķi, domāju, ka viņi visu izdarīs pareizi.”

Pasaules boksa Supersērijas preses dienests portāla Sportacentrs.com šorīt rakstiski iesniegtajiem jautājumiem pagaidām neatbildēja, taču solīja to izdarīt tuvākajā laikā.

Supersērijas valdes priekšsēdētājs Kalle Zauerlands šodien WBSS vārdā saņēma balvu no Rīgas mēra Nila Ušakova par janvārī rīkoto cīņu šovu, kurā sacentās Usiks un Briedis. Šī cīņa tika apbalvota kā Gada sporta notikums Rīgā.


, 2018-12-20 17:50, pirms 5 gadiem
Smird pēc bankrota
, 2018-12-20 18:45, pirms 5 gadiem
Ļoti ceru, ka Briedis atgriezīsies daudz labākā formā un ar labu veselību, lai rīdznieki tiktu iepriecināti ar skaistu uzvaru
, 2018-12-20 22:28, pirms 5 gadiem
Seši pusfinālisti, un katram jāizmaksā 200k eiro prēmijas? Elementāri! Pārdēvējiet Muhameda Alī balvu par Rīgas Satiksmes balvu un piešķiriet viņiem uz visiem sešiem vienu ūdeņraža autobusu, un viss kārtībā!
, 2018-12-20 23:14, pirms 5 gadiem
gribētu zināt, kas ir Glovackim "pietuvinātās personas" un kā SC ar viņām komunicē ..
, 2018-12-21 08:32, pirms 5 gadiem
Es pateikšu tādu nepopulāru viedokli, bet manuprāt, tas nāks tikai par labu Briedim, ja supersērija aizies pa burbuli un pusfināli nenotiks...Briedim vajag laiku, lai atjaunotos, sadziedētu traumas un uzņemtu formu.
, 2018-12-21 17:53, pirms 5 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Es pateikšu tādu nepopulāru viedokli, bet manuprāt, tas nāks tikai par labu Briedim, ja supersērija aizies pa burbuli un pusfināli nenotiks...Briedim vajag laiku, lai atjaunotos, sadziedētu traumas un uzņemtu formu.
Brieža kungam bija griesti, samierinies ar to
, 2018-12-21 20:51, pirms 5 gadiem
Nav slikti griesti, Nr. 2. pasaulē.
Usikam arī neviens tādu cīņu nav vēl iedevis.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.