Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Miris Kens Nortons, kurš salauza žokli Muhamedam Ali

Miris Kens Nortons, kurš salauza žokli Muhamedam Ali
Kens Nortons
Foto: nydailynews.com

Bijušais smagsvaru pasaules čempions WBC versijā Kens Nortons trešdien mira Arizonas slimnīcā 70 gadu vecumā. Nortons savulaik kļuva tobrīd tikai par otro bokseri, kurš uzveicis Muhamedu Ali. Turklāt Nortons to izdarīja, salaužot Ali žokli. Kā vēsta Los Angeles Times, Nortonam tika sniegta medicīniskā aprūpe pēc pagājušajā gadā pārciestā insulta.

"Kad iedomājos par Nortonu, uzreiz iedomājos par izcilāko ēru smagsvaru vēsturē kopā ar Ali, Džordžu Formanu, Freizeru, Ērniju Šeiversu. Un Nortons bija tā visa centrā," sacīja boksa vēsturnieks Stīvs Fārhuds. "Nortons noteikti pieder tai kompānijai. Viņš varbūt nebija visu laiku pašu izcilāko smagsvaru panteonā, bet viņš noteikti pretojās izcilākajiem, pieveica izcilāko visā vēsturē (Ali), un cīnījās vienā no izcilākajiem raundiem smagsvaru vēsturē pret Leriju Holmsu. Tāpēc viņš ir jāiekļauj šajā kompānijā."

Nortons ar Muhamedu Ali cīnījās trīs reizes, pirmajā reizē 1973.gadā izcīnot negaidītu uzvaru. Tiek lēsts, ka cīņas sākumā Nortons Ali salauza žokli, pēc kā ieguva iesaku Žokllauzis. Pirms tam, pateicoties iespaidīgajai ķermeņa uzbūvei, viņu dēvēja par Melno Herkulesu.

1990.gadā Nortons tika uzņemts Starptautiskajā boksa slavas zālē un "Ring Magazine" versijā tiek uzskatīs par 22.izcilāko boksa smagsvaru vēsturē. Nortona dēls Kens Nortons juniors spēlēja amerikāņu futbolu un izcīnīja trīs "Super Bowl", bet tagad strādā par treneri Sietlas "Seahawks" komandā.

Izmantotie resursi:
nydailynews.com


Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Ričards Bolotņiks. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Bolotņiks Austrālijā piedalīsies Lomačenko-Kambososa cīņu vakarā

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks savu nākamo cīņu aizvadīs 12. maijā Pērtā, Austrālijā, viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com. Viņa pretinieks būs Imams Hatajevs, čečenu bokseris, kurš ir Tokijas olimpisko spēļu medaļnieks.