Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Supersērija cenšas pierunāt Progreisu atgriezties, bet arī gatava finālu aizvadīt bez viņa

Rolands Eliņš

Supersērija cenšas pierunāt Progreisu atgriezties, bet arī gatava finālu aizvadīt bez viņa
Kalle Zauerlands. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules boksa Supersērija ir atsākusi pārrunas ar ASV bokseri Redžisu Progreisu par viņa dalību pirmā pusvidējā svara kategorijas finālmačā. Tiek apsvērta iespēja par viņa finālmača pret skotu Džošu Teiloru norisi 28. oktobrī Londonā, taču ESPN vēsta, ka Supersērija arī gatavojas scenārijam, ka Teilors finālu aizvadīs pret citu bokseri.

„Mēs vienmēr esam vēlējušies atrisināt domstarpības, un šobrīd darām tieši to,” ESPN citē Progreisa promouteru Lū DiBellu. „Redžiss nevēlas izstāties, bet gan uzvarēt Supersērijā.”

Progreiss un DiBella nesen publiski paziņoja par izstāšanos no Supersērijas un turnīra organizatoru iesūdzēšanas tiesā par līguma nosacījumu nepildīšanu. DiBella pārmeta Supersērijai novēlotus maksājumus, kā arī nevēlēšanos laicīgi garantēt prēmiju izmaksu, taču vēl lielāku konfliktu radīja finālcīņas datuma izvēle. Bija paredzēts finālu aizvadīt piektajā oktobrī Mančestrā, bet Supersērijas vadība sāka runāt par cīņas pārcelšanu uz 28. septembrim. Progreisu šāds variants neapmierināja, jo tas nebūtu sniedzis viņam iespēju aizvadīt ierasto astoņu nedēļu sagatavošanās ciklu.

Šobrīd –desmit dienas pēc Progreisa paziņojuma par izstāšanos - abas puses ir atsākušas sarunas un konflikta risināšanu. Tiek piesaukts variants aizvadīt finālcīņu 26. oktobrī, kas apmierinātu Progreisa prasību par sagatavošanās laiku. Taču ESPN norāda, ka pagaidām sarunu iznākums ir ar jautājuma zīmi un joprojām aktuāls ir arī prēmijas garantēšanas jautājums. Šajā svara kategorijā par uzvaru finālā paredzēti divi miljoni dolāru.

ESPN arī vēsta, ka Supersērijas vadība ir gatava situācijai, ka līdz šim nepieveiktais Džošs Teilors, IBF čempions, finālu varētu aizvadīt pret kādu citu bokseri, kurš stātos Progreisa vietā. Taču Supersērija arī apzinās, ka šāds risinājums pamatīgi iedragātu turnīra prestižu. Savā publiskajā komunikācijā Supersērija norādījusi, ka rīkojusies saskaņā ar līgumu un neredz nekādu pamatu Progreisa prasībai tiesā un viņa atteikumam piedalīties finālā.

Ja cīņas datums patiešām tiks pārcelts uz 26. oktobri, tas būs ļoti tuvu nākamajam Supersērijas finālam visvieglākā svara kategorijā, kas paredzēts septītajā novembrī Japānā. Pirmā smagā svara kategorijā Maira Brieža un Juniera Dortikosa fināls pagaidām vēl nav izziņots oficiāli, kā viena no iespējām tiek minēta cīņas aizvadīšana 14. decembrī Rīgā, taču tā pagaidām ir tikai rezerves iespēja.

Izmantotie resursi:
https://global.espn.com/boxing/stor...