Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Usiks: "Amatieru bokss ir spēcīgāks nekā profesionālais"

Usiks: "Amatieru bokss ir spēcīgāks nekā profesionālais"
Murats Gasijevs un Oleksandrs Usiks
Foto: rusboxing.ru

21. jūlijā ieplānotās Supersērijas finālā dalībnieks Oleksandrs Usiks (Ukraina) norāda, ka profesionālajā boksā viņam ļoti noder amatieru karjerā gūtais.

Oleksandrs Usiks: "Man ļoti palīdzēja karjera amatieru boksā, kur tika ieguldīts liels darbs pie skolas. Paldies manam pirmajam trenerim Sergejam Lapinam. Boksa sekcijās mani negribēja ņemt - teica, ka esmu pārāk vecs. Bet viņš paņēma, iemācīja boksēt, kustēties, sist un mīlēt šo sporta veidu."

Amatieru boksā Usiks izcīnīja Eiropas čempiona titulu (2008), kļuva par pasaules čempionu (2011) un nopelnīja olimpisko spēļu zeltu (2012). Pēc tam pārgāja uz profesionālo boksu, kur ieguva divas jostas (WBO un WBC), bet tagad mērķē uz Krievijas bokserim Muratam Gasijevam piederošajām WBA un IBF pasaules čempiona jostām. Ja ukrainis triumfēs Supersērijas finālā, tad kļūs par pirmo bokseri ar pilnu komplektu amatieros un profesionāļos.

"Saka, ka amatieru un profesionālais bokss ir atšķirīgi sporta veidi. Man šķiet, ka amatieru bokss ir spēcīgāks nekā profesionālais. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs piedalījās daži profesionāļi, taču netika tālāk par otro kārtu. Ja tie ir atšķirīgi sporta veidi, tātad amatieru bokss ir pirmajā vietā," uzskata Oleksandrs Usiks. "Profesionālais bokss ir šovs. Var labi patrenēties, "uzkačāt" labu "burciņu", iznākt un veikt varenus sitienus. Ja trāpās pretinieks ar labu skolu, tad viņš atkāpsies, nirs un iesitīs pats."

Murats Gasijevs: "Olimpiskajā boksā aizvadīju tikai 25 cīņas. Tur man neizdevās sasniegt kādus ievērojamus rezultātus [augstākais sasniegums bija Krievijas čempionāta bronza]. Mans stils nebija piemērots olimpiskajam boksam. 17 gadu vecumā kļuvu par profesionālu bokseri un pakāpeniski tomēr nonācu līdz pasaules čempiona titulam."

21. jūlijā Maskavā notiks Supersērijas fināls, kur Oleksandrs Usiks (14-0, 11KO) cīnīsies pret mājinieku Muratu Gasijevu (26-0, 19KO). Tiek plānots plānots, ka latvietis Mairis Briedis (23-1, 18KO) ringā dosies pirms fināla jeb "undercard" duelī, spēkojoties ar Francijas pārstāvi Brendonu Delorjē (11-1-1, 1KO).

Izmantotie resursi:
Rus Boxing / vk.com
sports.ru


, 2018-07-20 15:21, pirms 6 gadiem
21. maijā Maskavā notiks Supersērijas fināls, kur Oleksandrs Usiks (14-0, 11KO) cīnīsies pret mājinieku Muratu Gasijevu (26-0, 19KO).
Cīņa atkal pārcelta?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-20 22:54, pirms 6 gadiem
raimonds_heiders_801368540001214 rakstīja: 21. maijā Maskavā notiks Supersērijas fināls, kur Oleksandrs Usiks (14-0, 11KO) cīnīsies pret mājinieku Muratu Gasijevu (26-0, 19KO).
Cīņa atkal pārcelta?
aga...par diviem mēnešiem uz atpakaļu pārcēla.. 😂
, 2018-07-21 19:00, pirms 6 gadiem
Bildē abiem tāds mīļš smaids! Katrs jau grib 10 mlj. $
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Ričards Bolotņiks. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Bolotņiks Austrālijā piedalīsies Lomačenko-Kambososa cīņu vakarā

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks savu nākamo cīņu aizvadīs 12. maijā Pērtā, Austrālijā, viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com. Viņa pretinieks būs Imams Hatajevs, čečenu bokseris, kurš ir Tokijas olimpisko spēļu medaļnieks.