Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Gasijeva un Usika mačam ieplānots arī revanšs

Gasijeva un Usika mačam ieplānots arī revanšs
Oleksandrs Usiks, WBSS organizators Kalle Zauerlands, Murats Gasijevs
Foto: TASS / Scanpix

21. jūlijā Maskavā notiks Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) fināls, kur spēkosies latvieša Maira Brieža pāridarītājs Oleksandrs Usiks un mājinieks Murats Gasijevs. Krievijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Umars Kremļovs atklāj, ka būs arī revanšs - tiek minēts Losandželosas variants.

Kāpēc tik ilgi notika pārrunas, lai šo cīņu varētu aizvadīt Maskavā?
- Mēs pirkām visu tiesību paketi, tas nebija vienkārši. Mums palīdzēja tas, ka Sočos aizvadījām Supersērijas pusfinālu, parādot, ka spējam organizēt šādus pasākumus. Soču pusfināls tika atzīts par labāko šajā turnīrā. Pēc tam viņiem bija vieglāk piekrist atdot finālu mums.

Fināls notiks Maskavā, cik tas izmaksāja finansiāli?
- Pie šī jautājuma vēl strādājam, neesmu gatavs pateikt. Bet būtība nav naudā. Mūsu uzdevums ir iztaisīt Krieviju par centrālo laukumu boksa cīņu organizēšanā.

Nebaidāties no skandāliem pēc cīņas beigām. Ja būs grūts tiesnešu lēmums, tad noteikti atradīsies neapmierinātie.
- Jebkurā gadījumā būs revanšs, par to jau ir pārrunāts. Atkārtotā cīņa notiks citā valstī. Runa bija par Losandželosu, bet gala lēmums pagaidām nav pieņemts. Ceru, ka Maskavā uzvarēs stiprākais un nebūs nekādu skandālu.

---

Kā jau ziņots, Supersērijas pirmajā pusfinālā latvietis Mairis Briedis (23-1, 18KO) Rīgā piekāpās ukrainim Oleksandram Usikam (14-0, 11KO), savukārt otrajā pusfinālā Krievijas pārstāvis Murats Gasijevs (26-0, 19KO) Sočos pārspēja kubieti Junieru Dortikosu (22-1, 21KO).

Sākotnēji tika plānots, ka Supersērijas fināls risināsies 11. maijā Saūda Arābijas rietumu pilsētā Džidā, taču Usika rokas traumas dēļ tas tika pārcelts uz vasaru. Tādējādi pastāvēja vien teorētiska iespēja, ka pasākums notiks minētajā Āzijas valstī, jo vasarā tur ir ļoti karsts. Krievijas boksa vadība neatlaidīgi centās panākt, lai fināls tiktu pārcelts uz Gasijeva pārstāvēto valsti, tika piedāvāts 21. jūlijs Maskavā. Ukrainas bokseris sākotnēji nebija ar mieru boksēt Krievijā, bet pēcāk mainīja savu nostāju.

Lielajā finālā līdz šim nezaudējušie Murats Gasijevs un Oleksandrs Usiks cīnīsies par turnīra galveno trofeju un pretendēs uz iespaidīgiem honorāriem. Ja kāds no finālistiem savainojuma vai citu iemeslu dēļ nebūs gatavs cīņai, tad vietu finālā ieņems rezervists Mairis Briedis - šāds scenārijs gan nešķiet ticams. Ja viss ritēs kā plānots, tad latvietis ringā varētu doties pirms fināla jeb "undercard" duelī.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru


, 2018-06-20 18:24, pirms 6 gadiem
Bet būtība nav naudā
, 2018-06-20 18:44, pirms 6 gadiem
Tad jau Best of7 uzreiz, mači čerez ģeņ
, 2018-06-20 21:08, pirms 6 gadiem
Usiks tachu klaigaaja, ka Krievijaa nebokseesies
, 2018-06-20 22:26, pirms 6 gadiem
Minētajā Āzijas valstī vasarā ir ļoti karsts - to nu laikam tagad būs iegaumējis katrs sportacentra lasītājs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).