Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Povetkins pārspēj Vailderu tiesā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Povetkins pārspēj Vailderu tiesā
Aleksandrs Povetkins
Foto: Ramils Sitdikovs, rsport.ria.ru

Ņujorkā noslēgusies boksa smagsvaru Aleksandra Povetkina (Krievija) un Deonteju Vailderu (ASV) tiesāšanās pirmajā instancē. Gandrīz divus gadus iesaldētie 4.3 miljoni ASV dolāru pienākas krievam, bet visi amerikāņa prasījumi noraidīti.

Kā jau ziņots, 2016. gada 21. maijā Maskavā bija ieplānots smagsvaru boksa mačs starp amerikāni Deonteju Vailderu un krievu Aleksandru Povetkinu. BoxRec.com veidotajā smagsvaru pasaules rangā Aleksandrs Povetkins tobrīd kotējas 3. vietā, savukārt Deontejs Vailders atradās 4. pozīcijā. Īsi pirms cīņas parādījās informācija, ka Povetkina dopinga provē konstatēts meldonijs. Krievu sportista pomouters Anderjs Rjabinskis norādīja, ka minētā preparāta daudzums ir pieļaujamā līmenī, tomēr cīņa tika pārcelta uz nenoteiktu laiku. Publiskajā telpā parādījās Vaildera un viņa komandas bravūrīgi teksti par dopinga lietotāju. Pēcāk jaunākie oficiālie dopinga testi rādīja, ka Povetkins ir "tīrs".

"Nāksies atvainoties! Visiem pēc kārtas. Amerikā šajā ziņā ir stingri. Un būs jāmaksā. Daudz. Šodien sākam gatavot prasības pieteikumus par goda un cieņas aizskārumu," toreiz informēja Povetkina pārstāvis Andrejs Rjabinskis. "Tagad būs globāli tiesas procesi ar visiem pēc kārtas. Tiem, kuri par mums runāja nepatīkamas lietas, būs publiski jāatvainojas. Vēlos tikties ar viņiem tiesā, lai samaksā par saviem vārdiem. Runa ir ne tikai par Vaildera komandu, bet arī par daudziem žurnālistiem un slaveniem izdevumiem, kuri bez pierādījumiem rakstīja par mums nepatīkamas lietas. Notikušo var nosaukt par sportista goda un reputācijas graušanu. Saša tika attēlots kā "krāpnieks", kurš lieto dopingu pa labi un pa kreisi. Par to visu mēs palūgsim atbildēt."

Naktī uz 20. aprīli Ņujorkas tiesa nosprieda, ka vairākus gadus iesaldētie 4.3 miljoni ASV dolāru pienākas Aleksandram Povetkinam, bet visi Deonteja Vaildera prasījumi tiek noraidīti. Spriedumu iespējams pārsūdzēt 30 dienu laikā. Tiesa norādīja, ka Povetkinam ir tiesības vērsties pret Vailderu ar prasību par reputācijas kaitējuma kompensēšanu. Tiesu darbi varētu turpināsies ar dadzmiljonu prasījumiem saistībā ar godu un cieņu. "Viņiem visiem jau ir skaidrs, ka par mēģinājumiem apbižot manus puišus nāksies samaksāt. Turklāt dārgi," apņēmīgs ir Povetkina promouters Rjabinskis.

Izmantotie resursi:
Forward Legal / rsport.ria.ru

  -4 [+] [-]

, 2018-04-20 13:24, pirms 6 gadiem
Cūkas jau domā ka rullē??? Tā ir tikai pirmā instance
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-04-20 13:57, pirms 6 gadiem
vai tad pēc tam vēlreiz Povetkinu nepieķēra dopingā un ar diskābeli??!

  +2 [+] [-]

, 2018-04-20 15:11, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: vai tad pēc tam vēlreiz Povetkinu nepieķēra dopingā un ar diskābeli??!
Tā bija, bet uz Vaildera cīņu tas neattiecas.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-20 15:51, pirms 6 gadiem
Ko tad tiesā pierādīja? Izrādās latvieši nemaz neesot sintezējuši meldoniju, viņu rokās vienkārši nonācis piliens no Povetkina urīna, kad Povetkinam bija divi gadi. No tā piliena pasauli varētu apgādāt ar mildronātu vēl tūkstoš gadus! Bet Povetkins mildronātu nemaz neesot lietojis. Steroīdus jā, bet mildronātu nē, tāpēc visu pasauli var iesūdzēt par apmelošanu!