Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pakjao pārliecinoši aizstāv WBA titulu un aicina Meivezeru uz revanša cīņu

Pakjao pārliecinoši aizstāv WBA titulu un aicina Meivezeru uz revanša cīņu
Menijs Pakjao. Foto: AP/Scanpix

Boksa leģenda Menijs Pakjao šonakt Lasvegasā pārliecinoši pieveica ASV bokseri Eidrienu Brouneru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu, aizstāvot savu WBA titulu pirmā pusvidējā svara kategorijā. Pēc cīņas Pakjao neslēpa, ka vēlas tikt pie revanša pret Floidu Meivezeru.

Menijs Pakjao (61-2-7, 39KOs) boksā atgriezās šovasar, ar nokautu pār argentīnieti Lukasu Matisu izcīnot WBA čempiona titulu. Šonakt viņš to pirmoreiz lika galdā, aizstāvot pret ASV bokseri Eidrienu Brouneru (33-1-4, 24KOs). Šī bija pirmā Pakjao cīņa, kuru viņš aizvadīja pēc 40 gadu sliekšņa sasniegšanas.

Pakjao parādīja augstvērtīgu sniegumu un dominēja pret savu 11 gadus jaunāko pretinieku. Pakjao izcēlās ar ātru pārvietošanos un lielisku fizisko formu, kas ļāva viņam saņemt vienbalsīgu tiesnešu atzinumu cīņas vērtējumā (117:111, 116:112 un 116:112). ESPN turklāt vēsta, ka arī šāds tiesnešu vērtējums bijusi dāvana amerikānim.

„Jūtos ļoti priecīgs, jo parādīju savu labāko sniegumu gan cīņā, gan treniņos,” teica Pakjao pēc uzvaras. „Pateicos Dievam, ka viņš man devis labu veselību. 40 gadu vecumā joprojām varu parādīt savu labāko sniegumu. Vēlējos agresīvāk iet uz priekšu, taču treneri man teica, lai saglabāju piesardzību un gaidu savas iespējas.”

Pakjao arī meta izaicinājumu Floidam Meivezeram, ar kuru satikās milzīga mēroga cīņā pirms trim gadiem. Pakjao toreiz zaudēja ar tiesnešu lēmumu, bet cīņa nopelnīja vairāk nekā 600 miljonus dolāru.

„Sakiet Floidam, lai viņš nāk atpakaļ ringā, un mēs cīnīsimies,” teica Pakjao. „Esmu ar mieru cīnīties pret Floidu, ja vien viņš ir gatavs atgriezties boksā.”

Meivezers pats personīgi atradās arēnā Pakjao cīņas laikā (viņa boksa kompānija bija viena no cīņu šova organizētājām), taču nekādu atbildi vēl nav sniedzis. Meivezeram pavisam drīz apritēs 42 gadi un viņš ir oficiāli noslēdzis karjeru, taču viņš jau vairākkārt ir pieņēmis lēmumu par atgriešanos ringā pēc paziņojuma par karjeras beigām.

Jāpiemin, ka Pakjao pretinieks Brouners pēc 12. raunda gonga ļoti pacilāti atzīmēja cīņas beigas, izturoties tā, it kā būtu uzvarējis cīņā, un vēlāk intervijā viņš apgalvoja, ka bija sagaidījis sev labvēlīgu tiesnešu vērtējumu: „Es viņu pieveicu. Visi šeit zina, ka es uzvarēju. Es kontrolēju cīņu. Viņš daudz netrāpīja. Es viņam trāpīju biežāk.”

ESPN piedāvātā cīņas statistika rāda, ka Pakjao trāpījis 112 sitienus no 568, kamēr Brouners trāpījis 50 no 295 sitieniem.

Izmantotie resursi:
Manny Pacquiao defeats Adrien Broner by...


, 2019-01-20 12:01, pirms 5 gadiem
"eidriens"

"broUners"
, 2019-01-20 13:47, pirms 5 gadiem
Meivezeram nav laika, vinam ir jabokse ar visadiem pedinjiem!
, 2019-01-20 15:39, pirms 5 gadiem
Liela nauda galdā - Meivezers ir atpakaļ zirgā. Tas ir tik vienkārši
, 2019-01-20 17:53, pirms 5 gadiem
penguins rakstīja: Meivezeram nav laika, vinam ir jabokse ar visadiem pedinjiem!
A kapec vinam butu jaskrien bokseties, pret visiem kas vinu izsauc, it seviski ja iedevis pa gimi skibacainajam???
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).