Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Beterbijevs sakauj Gvozdiku un apvieno WBC un IBF čempiona titulus

Beterbijevs sakauj Gvozdiku un apvieno WBC un IBF čempiona titulus
Artūrs Beterbijevs ar IBF un WBC čempiona jostām. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Krievijas bokseris Artūrs Beterbijevs šonakt Filadelfijā, ASV, ar nokautu desmitajā raundā pieveica ukraini Oleksandru Gvozdiku un savam IBF pasaules čempiona titulam pievienoja arī WBC titulu. Šī bija pirmā nepieveiktu čempionu savstarpējā cīņa pussmagā svara kategorijā (līdz 79.4 kg).

Artūra Beterbijeva (15-0, 15 KOs) un Oleksandra Gvozdika (17-1) cīņa tika sagaidīta ar lielu interesi, jo abi bokseri galdā lika savu pasaules čempiona titulu un savu nullīti zaudējumu ailītē. Šis bija viens no tiem retajiem gadījumiem, kad cīņa par čempiona titulu apvienošanu aizritēja bez izteikta favorīta – pirms cīņas arī bukmeikeri abu sportistu izredzes vērtēju praktiski līdzvērtīgi. Jāpiemin gan, ka abi bija savā starpā tikušies amatieru boksā – pirms desmit gadiem uzvarēja Beterbijevs.

Šodienas mačā Beterbijevs atkārtoja savu sasniegumu un kļuva arī par jauno šīs svara kategorijas lineālo čempionu, pārņemot stafeti no Gvozdika, kurš 2018. gadā pieveica Adonisu Stīvensonu. Pēc Beterbijeva uzvaras viņa promouters norādīja, ka nākamais plāna punkts esot IBF titula aizstāvēšana pret obligāto pretendentu Mengu Fanlongu, un šī cīņa varētu notikt Ķīnā.

Beterbijevam jau pirmajā raundā izdevās nogāzt Gvozdiku no kājām, ko tiesnesis sākotnēji fiksēja kā nodaunu, taču cīņas komisārs pēc video atkārtojuma izvērtēšanas ātri lika mainīt lēmumu, norādot, ka Gvozdiks pakrita, nevis tika nosūtīts nokdaunā. Turpinājumā norisinājās līdzvērtīga un saspringta cīņa, taču Beterbijevam arvien biežāk izdevās trāpīt spēcīgus sitienus pa ķermeni.

Gvozdikam lielas problēmas radās devītajā raundā, kurā viņš ar biežu došanos klinčā tomēr izturēja līdz galam, taču izskatījās noguris. Desmitajā raundā Beterbijevs ar asām sitienu sērijām piespieda Gvozdiku trīsreiz palikt uz grīdas un trešajā reizē tiesnesis vairs neskaitīja laiku, bet gan apturēja cīņu, par uzvarētāju pasludinot 34 gadus veco Krievijas bokseri.

Jāpiemin, ka pēc punktiem tobrīd Gvozdiks gan atradās vadībā – pēc devītā raunda divi tiesneši vairāk punktu bija devuši ukrainim (87:84 un 86:85), bet viens Beterbijevam (87:83). Abi bokseri par šo cīņu saņēma honorāru 1.5 miljona dolāru vērtībā.

Līdz ar Beterbijeva uzvaru pussmagā svara kategorijā visas četras galvenās čempionu jostas ir Krievijas bokseru rīcībā. WBA tituls pieder Dmitrijam Bivolam (17-0), bet WBO tituls ir Sergejam Kovaļovam (34-3-1). Kovaļovam gan pavisam drīz, otrajā novembrī, gaidāma ļoti liela mēroga titulcīņa pret boksa superzvaigzni Saulu Alvaresu jeb Kanelo.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...


, 2019-10-19 08:47, pirms 5 gadiem
Beterbijevs skaistulis! Pret Kovaļovu noteikti būs supercīņa,pēc Alvareza protams
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).