Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Fjūrijs bez problēmām pieveic Pjanetu, nākamo cīņu aizvadīs pret Vailderu

Fjūrijs bez problēmām pieveic Pjanetu, nākamo cīņu aizvadīs pret Vailderu
Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders
Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Otro uzvaru pēc atgriešanās profesionālā boksa apritē izcīnījis bijušais smagsvaru čempions Taisons Fjūrijs (27-0, 19 KO), kurš Belfāstā pārliecinoši pēc punktiem uzveica itāli Frančesko Pjanetu (35-5-1, 21 KO). Uzreiz pēc cīņas beigām kļuva oficiāli zināms, ka nākamais Fjūrija pretinieks būs WBC čempions Deontejs Vailders (40-0, 39 KO).

Bijušais IBF, WBA un WBO smagsvaru čempions Fjūrijs sekmīgi turpina savu atgriešanos profesionālā boksa apritē. Šā gada jūnijā pēc teju trīs gadu pārtraukuma brits aizvadīja savu pirmo cīņu, sakaujot albāņu bokseri Seferu Seferi (23-2, 21 KO). Toreiz nesalīdzināmā auguma un arī meistarības pārsvara dēļ Fjūrijam cīņa izvērtās par treniņmaču. Par nākamo Fjūrija pretinieku kļuva Vāciju pārstāvošais itālis Frančesko Pjaneta - bijušais titula pretendents, kurš cīņās par čempionu jostām allaž piedzīvojis zaudējumus.

Par pārliecinošu dueļa favorītu gan tik un tā, protams, tika uzskatīts karjeras laikā vēl ne reizi zaudējuma rūgtumu neizjutušais Fjūrijs, ko Mančestrā dzimušais bokseris arī apliecināja ringā. Cīņas sākumā ringa vidu izdevās ieņemt Pjanetam, spiežot pretinieku kustēties gar ringa malām, bet Fjūrijs teicami aizsargājās, atspiedies pret ringa virvēm.

Pjaneta centās samazināt distanci ar asām sitienu kombinācijām, bet Fjūrijs lika lietā savas garās rokas, izpildot precīzus džebus. Piektajā raundā britam padevās labi trāpīt pretiniekam no apakšas, taču aperkots nespēja nogāzt Pjanetu uz dēļiem. Fjūrijs pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, kamēr noslēdzošajos raundos Pjaneta mēģināja provocēt Taisonu un sodīt par kādu pieļautu kļūdu, tomēr Fjūrija aizsardzība izrādījās neapejama. Noslēgumā visi trīs tiesneši ar 100:90 pēc desmit raundu cīņas uzvaru atdeva Fjūrijam, kurš izcīnīja savu 27. uzvaru karjerā.

''Domāju, ka parādīju daudz labāku sniegumu nekā iepriekšējā cīņā,'' pēc cīņas atzina Fjūrijs. ''Jau iepriekš esmu teicis, ka man vajag atgūt iepriekšējās sajūtas, būt cīņu apritē un boksēt pēc iespējas vairāk raundu. Pārliecinoši kontrolēju notikumus ringā un uzvarēju.''

Fjūrija solījums Vailderam: ''Apsolu, ka izslēgšu tevi''

Iespējams, pat vairāk par pašu Fjūrija cīņu pret Pjanetu, līdzjutējus interesēja kas cits - proti, vietējās publikas atbalstītā boksera cīņa pret WBC čempionu, amerikāni Deonteju Vailderu, kurš parūpējās arī par šovu, principā cīņu pret Pjanetu atstājot otrajā plānā. Kā ziņots, Vailders, kura plānos jau iepriekš bija apmeklēt cīņu, pārsteidzoši ieradās arī uz svēršanās procedūru, iesaistoties asā vārdu apmaiņā ar Fjūrija tēvu.

Vailders Fjūrija cīņu vēroja no skatītāju pozīcijām. Jāatzīmē, ka Fjūrijs uz ringu devās dziesmas ''Sweet home Alabama'' pavadībā, tādējādi nedaudz paķircinot Alabamā dzimušo Vailderu. Pēc cīņas abi bokseri satikās arī ringā, klāt esot arī Taisona promouteram Frenkam Vorenam.

Tieši Vorens bija tas, kurš paziņoja, ka Vaildera un Fjūrija cīņa par amerikānim piederošo čempiona jostu notiks: ''Tas ir oficiāli!'' Sīkāka informācija par dueļa norises vietu un laiku sekošot nākamnedēļ. Tiesa, abu bokseru vārdu apmaiņā Fjūrijs nedaudz izpļāpājās par norises vietu, sakot, ka ''apsolu tev vienu lietu - kad došos uz Vegasu, tu tiksi nokautēts''.

Ar ko līdzīgu atbildēja arī Vailders: ''Taisons Fjūrijs ir izcīnījis daudz titulu, bet nekad nav paveicis vienu lietu - ieguvis WBC jostu. Un, ja viņš kādreiz domā to iegūt, tad lai man labāk uzreiz atvainojas, jo jostu Fjūrijam neredzēt. Es viņu nokautēšu.'' Tiesa, bija arī lieta, par ko abi bija vienisprātis. ''Mēs abi esam vīri, kas cīnīsies ar jebkuru,'' sakāmo iesāka Fjūrijs, ''šis vīrs [domāts Vailders] gribēja vienoties par cīņu ar vienu pamuļķi, bet viņš no cīņas atteicās. Man piezvanīja ar piedāvājumu, es teicu ''jā'', parakstīju līgumu. Te nu mēs esam.''

Ar ''pamuļķi'' Fjūrijs bija domājis tautieti Entoniju Džošua (21-0, 20 KO), šā brīža IBF, WBO un WBA čempionu. Kā zināms, Vailders šovasar izaicināja Džošua uz titulu apvienošanas cīņu. Abām pusēm tomēr vienoties neizdevās, Vaildera pārstāvjiem to skaidrojot kā Džošua nevēlēšanos piekrist noteikumiem un bēgšanu no Vaildera.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/45...
Tyson Fury beats Francesco Pianeta to set up...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-19 13:44, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: Bomžu sitējs Valders 100% aizēgs no cīnas ar Fjūriju tā pat kā Hejs.
Nekur viņš nemuks, tieši šī iemesla dēļ viņš vispār atgriezās - lai dabūtu kārtīgi pa seju no top boksera un nosmeltu piķi, kurš laikam aptrūcies.

AJ viņš var saukt kā grib, par pamuļķi vai vēl kaut ko, bet nu cik naivam jābūt, lai domātu, ka pelmenis ir reāli spējīgs uzvarēt Vailderu un, vēl jo vairāk, ticēt viņa muldēšanai un apsolīšanai, ka viņu izslēgs...
, 2018-08-19 15:50, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: Bomžu sitējs Valders 100% aizēgs no cīnas ar Fjūriju tā pat kā Hejs.
tā kā Fjūrijs ļoti labi iederās pieminētajā klientu kategorijā, Vailderam nav jābēg
, 2018-08-19 17:49, pirms 6 gadiem
Vailders piesitīt to balamuti...
, 2018-08-19 20:34, pirms 6 gadiem
šī būs vareni jocīga cīņa.
Par WBC titulu cīnīsies divi smagsvari ar apšaubāmu boksa tehniku. Un varbūt tapēc tas būs tik interesanti.
Furijs netehnisks pelmenis, bet traki neērts un milzīgs! Pret Kilcko ari teica ka neesot izredzes, bet ar anti boksu tomēr Gipsy King uzvarēja.
Wailders - ļoti vāja tehnika, bet spēcīgi sitieni, kurus viņš airē pēc labākajām zaļumbales tradīcijām.
Nu būs interesanti!
Cīņa būs dīvaina. 😂
, 2018-08-19 22:01, pirms 6 gadiem
fjūrijs ir goat un neviens visā boksa vēsturē viņam neko nevarētu izdarīt kur nu vēl vailders. Ja tu esi tik liels un tik ātrs kā fjūrijs tad tur daudz ko pretī nevar lit pretinieks.
, 2019-02-19 14:18, pirms 5 gadiem
tommy`gun rakstīja: šī būs vareni jocīga cīņa.
Par WBC titulu cīnīsies divi smagsvari ar apšaubāmu boksa tehniku. Un varbūt tapēc tas būs tik interesanti.
Furijs netehnisks pelmenis, bet traki neērts un milzīgs! Pret Kilcko ari teica ka neesot izredzes, bet ar anti boksu tomēr Gipsy King uzvarēja.
Wailders - ļoti vāja tehnika, bet spēcīgi sitieni, kurus viņš airē pēc labākajām zaļumbales tradīcijām.
Nu būs interesanti!
Cīņa būs dīvaina. 😂
kautkas neiet kopā taisonam ir diezgan labs boksa skils. kadel tu saki ka vinam nav tehnikas?
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.