Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vailders jau pirmajā raundā nokautē pretinieku un aizstāv WBC titulu

Vailders jau pirmajā raundā nokautē pretinieku un aizstāv WBC titulu
Deontejs Vailders nogāž Dominiku Brazīli. Foto: AP/Scanpix

Bruklinā, Ņujorkā, šonakt aizvadīta WBC titulcīņa par smagsvaru čempiona titulu, un savu jostu pārliecinoši nosargāja Deontejs Vailders, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Dominiku Brazīli.

Deontejs Vailders (41-0-1, 40KOs) savu pasaules čempiona titulu aizstāvēja devīto reizi pēc kārtas, tādējādi atkārtojot Muhameda Ali, Džo Freizera, Maika Taisona un Lenoksa Lūisa sasniegto. Vairāk par deviņām reizēm pēc kārtas savu titulu aizstāvējuši tikai seši smagsvari boksa vēsturē, rekordists ir Džo Lūiss, kurš savu titulu sekmīgi aizstāvēja 25 cīņās pēc kārtas.

Vaildera un Dominika Brazīli (20-2) cīņa tika sagaidīta sakāpinātā atmosfērā. Abi bokseri bija iesaistīti konfliktā jau pirms pāris gadiem, un šajā laikā par nekādiem draugiem nebija kļuvuši. Vēl trakāk – Vailders pirms cīņas intervijās runāja, ka vēlas vārda tiešā nozīmē nosist savu pretinieku un priecājas, ka boksā viņam šāda iespēja tiek dota, turklāt par to vēl tiek samaksāts. WBC publiski nosodīja Vaildera retoriku, taču nekādas sankcijas nenoteica.

Šodienas cīņā Vailders jau pašā sākumā ievainoja Brazīli, kurš līdz šim savu vienīgo zaudējumu bija cietis pret Entoniju Džošua, WBA, WBO un IBF pašreizējo smagsvaru čempionu. Brazīli centās pasmaidīt, lai parādītu, ka sākotnējais Vaildera uzbrukums viņam nav bijis sāpīgs, lai gan viss pārējais liecināja par pretējo.

Pirmā raunda vidū Brazīli pārgāja uzbrukumā un trāpīja divus sitienus, taču tie viņam tā arī palika vienīgie šajā cīņā. Uzreiz pēc tam, kad tiesnesis bija izšķīris klinču, Vailders izdarīja vienkāršu taisno sitienu ar kreiso roku, kuram uzreiz sekoja masīvs zvēliens ar labo roku, trāpot pa pretinieka neaizsargāto galvu. Brazīli gan piecēlās pēc šī sitiena, taču nepaspēja to izdarīt laikā, un tiesnesis signalizēja par Vaildera uzvaru divas minūtes un 17 sekundes pēc tās sākuma.

Brazīli pēc cīņas norādīja, ka, viņaprāt, tiesnesis pārāk ātri apturējis cīnu, kamēr Vailders teica, ka jau pēc pirmā trāpītā sitiena šajā cīņā sajutis, ka pretinieks ir ievainots. Vailders arī norādīja, ka līdz ar šo uzvaru pieliek punktu konfliktam ar Brazīli, atzīstot, ka, gatavojoties cīņai, tikuši teikti skarbāki vārdi, taču tas viss tiek atstāts ringā: „Zinu, ko teicu par pretinieku, taču tagad aizvadījām cīņu, varam paspiest rokas un abi dzīvot tālāk. Vēlētos, lai visā dzīvē tā notiktos, ne tikai boksā.”

Vaildera nākamā cīņa tiek prognozēta vai nu pret Luisu Ortisu, kuru viņš vienreiz jau pieveica, vai poli Adamu Kovņacki. Vailders pēc šodienas cīņas gan apsolīja faniem, ka kaut kad notiks arī revanšs pret Taisonu Fjūriju un ilgi gaidītā čempionu cīņa pret Džošua: "Labā lieta ir tā, ka par visām šīm cīņām jau tiek diskutēts. Notiks arī lielās cīņas. Jums tikai vajag paciesties."

Vailders nokautē Brazīli ar vienu sitienu

Izmantotie resursi:
Wilder settles Breazeale feud with one-punch KO


, 2019-05-19 09:23, pirms 5 gadiem
Skaisti🥊
, 2019-05-19 09:35, pirms 5 gadiem
Vispār varēja vēl ļaut pasisties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-05-19 11:23, pirms 5 gadiem
NU tagad nav variantu - visi grib redzēt Wilder vs Joshua, bet runā, ka tā cīņa varētu notikt tikai pēc 2 gadiem. Nesaprotu, ko viņi tur marinē, varēja izkauties un visi redzētu, kurš tad ir īstais heavyweight karalis. Es domāju, ka Joshua tehnika būs par daudz priekš Wilder
, 2019-05-20 18:39, pirms 5 gadiem
hilss rakstīja: Atceros SC kepkas reiz teica kad aizies abi Kličko tad tik smagsvaros sāksies interesantais bokss. Tagad ir nēģerbomži Vailders, Džošuā un Flurijs, bet savā starpā viņi praktiski neboksējas tikai maisus sit. Novēlu lai visu karjeru viņi neboksētos viens pret otru, lai kepkām tiek. heh
tak vaidlers bokseejas pret fuuriju
, 2019-05-25 07:44, pirms 5 gadiem
Noguldīja kā dēlu
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.