Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Supersērijas finālā iekļūst Teilors un Japānas "briesmonis" Inoue

Supersērijas finālā iekļūst Teilors un Japānas "briesmonis" Inoue
Naoja Inoue šodienas cīņā. Foto: AP/Scanpix

Šovakar Glāzgovā, Skotijā, norisinājās Pasaules boksa Supersērijas pusfināli visvieglākā un otrā vieglā svara kategorijā. Mājinieku favorīts Džošs Teilors pārliecinoši pēc punktiem pieveica baltkrievu Ivanu Barančiku, bet japānis Naoja Inoue turpināja savu dominanci, otrajā raundā bez variantiem nokautējot Puertoriko cīkstoni Emanuelu Rodrigesu.

26 gadus vecais Naoja Inoue (17-0, 15KOs) visvieglākā svara kategorijā ienāca pagājušajā gadā, darot to iespaidīgi – divās titulcīņās viņš abus savus pretiniekus nokautēja jau pirmajā raundā, iekļūstot Supersērijas pusfinālā. Kopš iepriekšējās cīņas bija pagājuši vairāk nekā septiņi mēneši, bet Inoue turpināja iesākto.

Pusfinālā viņš sacentās ar Emanuelu Rodrigesu (19-1, 12KOs), kurš aizstāja savainoto WBO čempionu Zolani Teti. Rodrigess uz cīņu ieradās ar perfektu bilanci un IBF čempiona titulu, taču abus zaudēja jau otrajā raundā. Inoue pilnībā attaisnoja savu iesauku („Monster” jeb Briesmonis), ar iespaidīgi ātriem un spēcīgiem sitieniem uzlaužot Rodrigesa aizsardzību. Rodrigess no pirmā nokdauna piecēlās, ar pamatīgu sāpju izteiksmi sejā piecēlās arī pēc otrā nokdauna, kad Inoue bija viņam spēcīgi trāpījis pa sāniem, taču Inoue uzreiz atkal bija viņam klāt un pāris sekunžu laikā vēlreiz nogāza pretinieku. Šoreiz tas nozīmēja cīņas beigas.

Japānas bokserim šī bija pirmā cīņa Lielbritānijā, un tagad viņš ir WBA un IBF čempions. Supersērijas finālā Inoue sacentīsies ar pieredzējušo filipīniešu bokseri Nonito Donairi (40-5, 26KOs).

Otrā pusfinālā skots Džošs Teilors (15-0, 12KOs) kļuva par IBF čempionu, pēc punktiem pārliecinoši pieveicot Ivanu Barančiku (19-1, 12 KOs). Tiesneši vienbalsīgi atzina Teilora parākumu (117:109, 115:111 un 115:111). Barančikam tā arī neizdevās atšifrēt skotu boksera aizsardzību, un Teilors bija krietni ātrāks, it sevišķi cīņas otrajā pusē, kad Barančiks arvien izmisīgāk centās tikt pie nokauta, jo pēc punktiem bija pamatīgos iedzinējos.

Teilors septītajā raundā parūpējās par spēcīgu sitienu sēriju, kas divreiz nogāza Barančiku, taču abās reizēs viņam izdevās piecelties laikā un pēc tam arī sagaidīt raunda beigas.

Finālā Teilors sacentīsies ar amerikāni Redžisu Progreisu. Līdz ar to tapuši skaidri divi no trim Supersērijas otrās sezonas fināliem, bet trešais noskaidrosies jūnija vidū Rīgā, kad Mairis Briedis sacentīsies ar Kšištofu Glovacki, bet Endrjū Tabiti cīnīsies ar Junieru Dortikosu.


, 2019-05-19 04:24, pirms 5 gadiem
"Rodrigess no pirmā nokauta piecēlās, ar pamatīgu sāpju izteiksmi sejā piecēlās arī pēc otrā nokauta"

Ipaķj, un es visu laiku domāju, ka nokauts ir tad, kad cīņu vairs nevar turpināt, bet te ceļās augšā un bliež tālāk

Šovakar Megnis nervozi pīpē maliņā

p.s. Ja Monstrs, tad Monstrs, nav nekāds "briesmonis"
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).