Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Golovkins karjeras smagākajā cīņā pieveic Džeikobsu, Gonzaless negaidīti zaudē

Jānis Pārums

Golovkins karjeras smagākajā cīņā pieveic Džeikobsu, Gonzaless negaidīti zaudē
Daniels Džeikobss un Genādijs Golovkins
Foto: Sipa USA/Scanpix

IBO, IBF, WBA un WBC pasaules čempions boksā svara kategorijā līdz 72.6 kilogramiem Genādijs Golovkins (37-0, 33KO) šorīt Ņujorkā nosargāja savus titulus, uzvarot cīņā pret Danielu Džeikobsu (32-2, 29KO).

Ringā tikās svara kategorijas divi labākie bokseri – Kazahstānas pārstāvis Golovkins, kura rēķinā bija četras čempiona jostas (tostarp WBA superčempiona tituls), kā arī amerikānis Džeikobss, kuram piederēja WBA "regulārā" čempiona josta. Lai arī bukmeikeri par neapstrīdamu cīņas favorītu uzskatīja Golovkinu, kurš priekšlaicīgi bija uzvarējis pēdējās 23 (!) cīņas, vairāki boksa eksperti norādīja, ka šī būs viena no viņa karjeras grūtākajām cīņām.

Cīņa iesākās salīdzinoši mierīgā tempā bez izteikta kāda boksera pārsvara. Džeikobss veiksmīgi ieturēja distanci, neļaujot Golovkinam izpausties. Tomēr pamazām kazahs sāka pārņemt iniciatīvu un ceturtā raunda sākumā pēc diviem sitieniem no labās Džeikobss tika aizsūtīts nokdaunā. Amerikānis gan ātri atguvās un turpināja cīņu, turklāt saka demonstrēt arvien labāku sniegumu, radot ne mazums problēmu čempionam.

Līdz cīņas vidum iniciatīva piederēja Golovkinam, taču pēc tam to pārņēma Džeikobss, kurš labi kustējās ringā un pāris reižu izcēlās ar veiksmīgiem pretuzbrukumiem. 9. raundā Golovkinam izdevās atgūt iniciatīvu un raunda izskaņā vairākkārt labi trāpīja oponentam, tomēr aizsūtīt nokdaunā nespēja. Cīņas izskaņā, noslēdzošajos raundos, pārliecinošāks bija Džeikobss.

Ļoti līdzīgā cīņā tiesneši tomēr uzvaru atdeva čempionam Golovkinam – 115:112, 115:112 un 114:113. Džeikobss, kurš bija pārliecināts par savu panākumu, pēc cīņas norādīja: "Domāju, ka uzvarēju šo cīņu ar vismaz divu raundu pārsvaru. Esmu čempions pēc šīs cīņas, un uzskatu, ka arī tiesnešu pierakstiem vajadzēja būt par labu man." Savukārt Golovkins atzina, ka Džeikobss bijis viņa līdz šim labākais pretinieks.

Līdz ar uzvaru pēc punktiem pārtrūka Golovkina 23 priekšlaicīgi izcīnīto uzvaru sērija, kas aizsākās 2008.gada novembrī, kad Golovkina cīņa pret Maliku Dziaru tika apturēta pēc otrā raunda. Pēdējā pēc punktiem izcīnītā uzvara līdz šim bija tā paša gada jūnijā, kad visu cīņu pret Kazahstānas bokseri izturēja Amars Amari. Golovkins gan par sērijas pārtrūkšanu īpaši sarūgtināts nebija, norādot, ka viņam bijusi nepieciešama 12 raundu cīņa, kādas viņa karjerā vēl nebija bijis – līdz šim garākā bija 2015.gada februārī, kad ar tehnisko nokautu vien 11. raundā tika pieveikts Martins Murejs.

Citā cīņā turpat Ņujorkā Taizemes bokseris Srisakets Sors Rungvisai (42-4-1, 38KO) visumā sensacionāli pieveica WBC pasaules čempionu svarā līdz 52 kilogramiem nikaragvieti Romānu Gonzalesu ( 46-1, 38KO), sagādājot viņam pirmo zaudējumu karjerā. Pirmajā raundā Gonzaless piedzīvoja nokdaunu, ceturtajā raundā pēc tam, kad bokseri kārtējo reizi sasitās ar galvām, nikaragvietim tika pārsista uzacs. Taču neskatoties uz to, Gonzaless ringā darbojās pārliecinošāk, izdarot arī vairāk precīzu sitienu, turklāt septītajā raundā Rungvisai tika noņemts punkts par kārtējo sitienu ar galvu.

Romāns Gonzaless un Srisakets Sors Rungvisai. Foto: AFP/Scanpix

Brutālā un asiņainā cīņā tiesneši negaidīti atdeva uzvaru Rungvisai – 113:113, 114:112, 114:112. ESPN boksa apskatnieks Dens Rafaels pēc cīņas norādīja, ka kategoriski nepiekrīt tiesnešu lēmumam un viņaprāt Gonzaless pārliecinoši uzvarējis ar 117:109. Par tiesnešu lēmumu kritiku izteikuši vēl vairāki boksa sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records

Vai piekrīti tiesnešu lēmumam Gonzalesa - Rungvisai cīņā?

  • 12

  • 12


  -1 [+] [-]

, 2017-03-19 14:02, pirms 7 gadiem
Gonsaless vinnēja. Golovkins maisus dauzot jau vecs palicis.Steidzami vajag sarunāt kādu lielu cīņu. Teiksim ar Kanelo

  -1 [+] [-]

, 2017-03-19 16:20, pirms 7 gadiem
Taizemietis labak māk Muay Tay boksu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja