Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vaitam atkal tiek apsolīta iespēja cīnīties pret Vailderu vai Fjūriju par WBC titulu

Rolands Eliņš

Vaitam atkal tiek apsolīta iespēja cīnīties pret Vailderu vai Fjūriju par WBC titulu
Dilians Vaits. Foto: Action Images via Reuters/Scanpix

Pasaules boksa padome (WBC) oficiāli paziņojusi, ka sestdien Londonā gaidāmā boksa cīņa starp Dilianu Vaitu un Oskaru Rivasu būs par WBC obligātā pretendenta statusu, ar kuru WBC smagsvaru čempionam obligāti būs jāaizvada titulcīņa 2020. gadā. Vaitam atliek cerēt, ka šoreiz viņš patiešām tiks līdz cīņai par pasaules čempiona titulu pret Deonteju Vailderu vai Taisonu Fjūriju.

Dilians Vaits (25-1) WBC sudraba jostu ieguva jau 2007. gada novembrī, kas teorētiski pavēra viņa ceļu pretim cīņai par čempiona titulu pret Deonteju Vailderu. Tas nenotika, un tā vietā 2018. gadā Vaits aizvadīja cīņas pret Lukasu Braunu, Džozefu Pārkeru un Dereku Čisoru, visās svinot uzvaras. Vaits bija ļoti neapmierināts par WBC rīcību, nozīmējot Vailderam obligāto titula aizstāvēšanu maijā pret amerikāni Dominiku Brazīli, kurš WBC smagsvaru rangā ir zemāk nekā Vaits. WBC noteikumi paredz, ka obligātā titula aizstāvēšana jāveic gada laikā, līdz ar to Vaits atkal bija palicis tukšā, kamēr Vailders rudenī cīnīsies ar Luisu Ortisu.

Vaitam sestdien gaidāma cīņa ar kolumbieti Oskaru Rivasu (26-0), un WBC šo cīņu oficiāli padarījusi par cīņu par obligātā titula pretendenta statusu. WBC sola, ka Vaita un Rivasa cīņas uzvarētājs varēs izaicināt WBC pasaules čempionu 2020. gadā, taču tas, visticamāk, notiks pēc plaši apspriestās Vaildera un Taisona Fjūrija revanša cīņas.

Vaits WBC rangā ir smagsvaru pirmais numurs (Vailders kā čempions ir virs šī ranga) jau vairāk nekā 600 dienas, taču iespēju cīnīties par titulu tā arī nav saņēmis.

„Esmu ļoti priecīgs, ka esam panākuši vienošanos ar WBC,” izteicās Vaita promouters Edijs Hērns. „Vaits ir paveicis visu prasīto, lai iegūtu iespēju cīnīties par titulu, un sestdien viņam atlicis pārvarēt pēdējo barjeru.”

WBC gan nav vienīgā organizācija, par kuras lēmumiem brīnās Vaits. Jūnija beigās viņš arī ļoti asi uztvēra WBO lēmumu par obligāto titula pretendentu nozīmēt Oleksandru Usiku, kurš iepriekš triumfēja Supersērijā un apvienoja visas četras čempiona jostas pirmā smagā svara kategorijā, bet savu smagsvaru debiju vēl nemaz nav piedzīvojis.

„Ja es pateikšu, ko patiesībā domāju par visu boksā notiekošo, viņi mani aizvāks no visiem rangiem,” toreiz britu medijiem teica Vaits. „Es sāku izteikt savu viedokli, un viņi man sūta oficiālas vēstules, sakot, ka es runāju necienīgi. Taču fakts ir tāds, ka viņi ar saviem lēmumiem mani neciena visu laiku, bet tas jau nekas, ne? Bokss ir mēslu pilns, un mēs to redzam atkal un atkal.”

Izmantotie resursi:
https://www.worldboxingnews.net/201...