Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Supersērija piekrīt, ka Brieža un Dortikosa fināla uzvarētājam būs jācīnās pret Glovacki

Rolands Eliņš

Supersērija piekrīt, ka Brieža un Dortikosa fināla uzvarētājam būs jācīnās pret Glovacki
Mairis Briedis un Kalle Zauerlands plecu pie pleca. Foto: Vladislavs Proškins/f64

Pasaules boksa Supersērija (WBSS) ir akceptējusi Pasaules boksa organizācijas (WBO) lēmumu par Maira Brieža un Kšištofa Glovacka cīņu, un attiecīgi WBO ir oficiāli nozīmējusi Glovacki kā obligāto pretendentu par pasaules čempiona titulu, kas šobrīd pieder latviešu bokserim Mairim Briedim.

WBO paziņojumā norādīts, ka WBSS bija lūgusi papildu laiku, lai izvērtētu WBO piektajā jūlijā publicēto lēmumu par Brieža un Glovacka cīņu Arēnā Rīga. Sākotnēji WBSS lūdza tikai 48 stundu papildu termiņu, ko arī saņēma, taču līdz 15. jūlijam vēl nebija sniegusi atbildi, un WBO vēlreiz noteica galīgo termiņu līdz nākamajai dienai.

Šoreiz Supersērijas vadība sniedza savu atbildi: „WBSS apstiprina, ka tā akceptē WBO komisijas nolemto par to, ka turnīra uzvarētājam būs jāaizvada cīņa pret Glovacki 120 dienu laikā pēc fināla.”

Vadoties no šīs atbildes, WBO izziņojusi divus lēmumus. Pirmkārt, Brieža pieveiktajam Glovackim tiek nozīmēta titulcīņa par WBO pasaules čempiona jostu, kurā viņš tiksies ar Brieža un Juniera Dortikosa fināla uzvarētāju, un apstiprināts arī iepriekš minētais termiņš – 120 dienu laikā. Ja pieņem, ka Brieža un Dortikosa fināls norisināsies novembrī, tad nākamā cīņa notiks līdz martam. Jāpiemin, ka WBO iepriekšējā lēmumā lietoja vārdus „stingi rekomendē”, bet tagad tie aizstāti ar vārdu „liek”.

Brieža un Dortikosa cīņā galdā tiks liktas arī WBC un IBF pasaules čempiona jostas, un šīm organizācijām teorētiski var būt citi ieskati par to, ar ko jācīnās tās čempionam. Taču tieša atteikšanās no cīņas ar obligāto kandidātu noteiktajā termiņā (parasti gads, Glovacka gadījumā WBO pieļauj izņēmumu) parasti nozīmē čempiona jostas zaudēšanu.

Otrs WBO lēmums gan ir ar vārdiem ”rekomendē”, proti, WBO vadība rekomendē, ka Glovackis tiek pacelts uz pirmo vietu WBO rangā pirmajā smagajā svarā. Tas nozīmētu, ka viņš rangā ir tieši aiz Brieža, kurš kā čempions ir virs ranga.

WBO lēmumā pieminēta arī Latvijas Profesionālā boksa federācijas sūtītā vēstule, kurā LPBF argumentēja, ka nepiekrīt savai atbildībai par cīņu, kas notika pēc WBO noteikumiem un ar WBO izraudzītiem tiesnešiem. Taču WBO sniegusi atbildi, ka par spīti visam tam par cīņas organizēšanu un ar to saistītajiem lēmumiem tāpat galīgais lēmums ir vietējās federācijas ziņā.

Izmantotie resursi:
https://www.wboboxing.com/news/boxi...

  +2 [+] [-]

, 2019-07-18 20:08, pirms 5 gadiem
Jebkurā variantā tur Glowka dabūs atkal bietē, vai no Brieža vai Dortikosa

  -2 [+] [-]

, 2019-07-18 20:18, pirms 5 gadiem
Jautājums tikai tāds...kurš tad dos naudiņu tai cīņai..vai WBO..??

  +1 [+] [-]

, 2019-07-18 20:21, pirms 5 gadiem
Cirkizrāde turpinās...

     [+] [-]

, 2019-07-18 20:24, pirms 5 gadiem
Pans pieprasa turpinājumu

  -2 [+] [-]

, 2019-07-18 20:50, pirms 5 gadiem
Ja Briedis uzvar supersēriju, tad šajā svarā tāpat nez vai ir kāds pret kuru cīnoties varētu vairāk nopelnīt ņemot vērā ažiotāžu.

Glovackim visdrīzāk 3 zaudējums 8 cīņās, cerams, ka vēl nabadziņam iedos kādu titulcīņu

  +1 [+] [-]

, 2019-07-18 20:57, pirms 5 gadiem
RealT rakstīja: Jautājums tikai tāds...kurš tad dos naudiņu tai cīņai..vai WBO..??
Viņi neko nedos, pēc 120 dienām atņems jostu.

  -2 [+] [-]

, 2019-07-18 21:01, pirms 5 gadiem
Akceptē, ka uztaisīja cirku, un lai cirks varētu braukt tālāk, atkal jātaisa cirks!!! Bokss ir miris, turklāt jau pasen!? Āmen!

  +3 [+] [-]

, 2019-07-18 21:02, pirms 5 gadiem
sanak ka Galovackis ar zaudejumu ,ir lielakais uzvaretajs....automatiski nonakot finalaa,jo Dortikosa Brieza cina sanaak kaa pusfinaals

  +2 [+] [-]

, 2019-07-18 21:20, pirms 5 gadiem
To elanss. Šai cīņai nav sakara ar supersēriju. Tās uzvarētājam tā pat būtu pēc kāda laika jostas jāaizstāv. Īstais jautājums ir par finansējumu, jo pašai jostai vismaz manās acīs nav lielas vērtības. Tas, kas visas četras paņem var teikt, ka ir pirmais puisis pagastā dotajā mirklī. Vienas jostas īpašnieks ir vienkārši labs bokseris. Domāju Galovackim nebūtu baigais prieks tikt pie jostas pēc 120 dienām, ja neviens neapmaksās cīņu. Briedis par kapeikām necīnīsies, ja nebūs normāls kāposts, pāries uz smagsvariem.

     [+] [-]

, 2019-07-18 21:20, pirms 5 gadiem
elanss rakstīja: sanak ka Galovackis ar zaudejumu ,ir lielakais uzvaretajs....automatiski nonakot finalaa,jo Dortikosa Brieza cina sanaak kaa pusfinaals
Tu precīzi noformulēji faktisko situāciju. Loģikas tur nav, tikai biznesa intereses.

  +5 [+] [-]

, 2019-07-18 21:32, pirms 5 gadiem
Katra gadijuma velreiz dabus galvā un vares pakārt savus cimdustas kurwa.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-18 21:43, pirms 5 gadiem
Briedis uzvarēs Supersērijā, paprasīs kārtīgu ciparu par Galovacki. Ja nepiekritīs, tad vnk beigs karjeru (ko jau gribēja darīt, ja uzvarētu Usiku)

     [+] [-]

, 2019-07-18 21:49, pirms 5 gadiem
Es akceptēju šo cīńu
Jautājums slēgts

     [+] [-]

, 2019-07-18 22:07, pirms 5 gadiem
marexs rakstīja: Tu precīzi noformulēji faktisko situāciju. Loģikas tur nav, tikai biznesa intereses.
Neviens no jums abiem nerubī "faktisko" situāciju

Viss ir loģiski, briest vismaz divas cīņas, ar kurām var garantēti nopelnīt, un Briedim tas ir tikai labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 03:36, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Neviens no jums abiem nerubī "faktisko" situāciju

Viss ir loģiski, briest vismaz divas cīņas, ar kurām var garantēti nopelnīt, un Briedim tas ir tikai labi
Tieši tā! Ažiotāža ir uztaisīta, līdz ar to interese - un kopā ar to arī nauda - ir garantēta. Es domāju, tur visi ir priecīgi, ieskaitot Briedi.

P.S. Vēl gan jāpaņem Supersērija.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-19 10:15, pirms 5 gadiem
Ja nevar skandālu uztaisīt pirms cīņas, tad taisa to cīņas laikā. Abi tak tādi mierīgie runātāji. Bet skandāli ir visu boksa cīņu marketings un uzmanības piesaistītājs. Tagad skandāls un intriga ir attiecīgi var vākt piķi. Īpaši gan jau polim tas nāk par labu, jo ieguvis tādu populirāti un uzkarsējis iespējams savu tirgu. Jāsaka gan ka viņam tas ir baigais risks. Jo norauties pa gurķi vēlreiz ir ļooti lielas izredzes. Bet vai viņam maz bija citi varianti?