Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Ozols

Miris Floida Meivezera tēvocis un bijušais pasaules čempions boksā

Miris Floida Meivezera tēvocis un bijušais pasaules čempions boksā
Rodžers Meivezers. Foto: PA/Scanpix

17. martā 58 gadu vecumā miris Rodžers Meivezers, kurš bija tēvocis un treneris profesionālajā boksā neuzveiktajam un Atlantas olimpisko spēļu bronzas medaļniekam Floidam Meivezeram.

Rodžers Meivezers savulaiks pats bija profesionāls bokseris. No 1981. līdz 1999. gadam viņš aizvadīja 72 cīņas, izcīnīdams 59 uzvaras un 13 reizes zaudēdams.

Viņam no 1983. līdz 1984. gadam piederēja Pasaules Boksa asociācijas (WBA) tituls otrajā vieglajā svarā, bet no 1987. līdz 1989. gadam - Pasaules Boksa padomes (WBC) tituls otrajā pusvieglajā svarā.

Tuvojoties karjeras beigām, Rodžers pievērsās tolaik uzlecošās zvaigznes Floida Meivezera trenēšanai. "Mans tēvocis bija viens no svarīgākajiem cilvēkiem manā dzīvē gan ringā, gan ārpus tā," teica Floids. "Rodžers bija izcils čempions un viens no labākajiem treneriem boksā. Diemžēl viņa veselība pēdējos gados pasliktinājās, tomēr tagad viņš var būt mierā."

Izmantotie resursi:
https://www.cbssports.com/boxing/ne...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.