Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ernandess izmoka uzvaru pret sīksto Arslanu, Fedotovs zaudē olimpietim

Jānis Pārums

Ernandess izmoka uzvaru pret sīksto Arslanu, Fedotovs zaudē olimpietim
Joans Pablo Ernandess
Foto: AFP/Scanpix

Sestdienas vakarā Vācijas pilsētā Erfurtā sev piederošo IBF pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā (līdz 90.7kg) nosargāja kubietis Joans Pablo Ernandess (29-1, 14KO), pēc punktiem pieveicot bijušo čempionu Firatu Arslanu (34-8-2, 21KO).

Cīņu aktīvāk iesāka esošais čempion Ernandess, izdarot vairāk sitienu un regulāri apdraudot Arslanu, kurš cīņas sākumā pārsvarā bija aizsardzībā. Taču brīžos, kad 43 gadus vecais Arslans uzbruka, tas tika sagaidīts ar ovācijām.

Pamazām bijušais pasaules čempions uzbrukumā kļuva arvien aktīvāks, izceļoties ar vairākiem efektīgiem sitieniem. Brīžiem šķita, ka Ernandess pagurst, tomēr neskatoties uz to, ringā kubietis demonstrēja pašpārliecinātību. Devītajā raundā Ernandess pat bija gar zemi, taču tiesnesis nokdaunu neieskaitīja, uzskatot, ka čempions vienkārši paklupis.

Noslēdzošajos trīs raundos Arslans vairākkārt satricināja savu pretinieku, aktīvi gāja uz priekšu, apdraudēja viņu, taču Ernandess veiksmīgi tika no bīstamajām situācijām laukā. Cīņa ilga visus 12 raundus un pēc tās abi bokseri pacēla rokas, uzskatot, ka ir uzvarējuši.

Viens no tiesnešiem atdeva uzvaru Arslanam (115:113), bet pārējie divi uzskatīja, ka labāks bijis Ernandess (115:113, 116:113), kurš tādējādi uzvarēja un ceturto reizi aizstāvēja savu titulu. Interesanti, ka jau tad, kad bija nosaukts divu tiesnešu beigu rezultāts, Ernandess izvedās uzkrītoši pašpārliecināti, it kā zinādams rezultātu trešā tiesneša pierakstos. Pēc rezultāta paziņošanas kubietis sāka līksmot, bet Arslans neslēpa savu pārsteigumu par iznākumu.

Citā cīņā turpat Erfurtā Latvijas bokseris, bijušais GBU čempions Oļegs Fedotovs (18-15, 12KO) sešu raundu cīņā pēc punktiem ar 53:60, 53:60, 53:60 piekāpās profesionālā boksa debitantam Stefanam Hārtelam. Fedotovam šīs cīņas trešajā raundā tika atņemts punkts par apzinātu sitienu ar galvu pretiniekam.

     [+] [-]

, 2014-08-17 03:13, pirms 10 gadiem
Ernandess uzvarēja "po ģelu", bet Fedotovam punktu atņēma par Hertela nosūtīšanu nokdaunā ar pieri. (gandrīz degunu salauza )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-17 12:16, pirms 10 gadiem
Latgols/ Patriots rakstīja: Nabaga Aslans ūtru raizi jau tai nabogu apkropj, saprostu ka Aslans byutu kaids jaunais, bet sportistu 43 godu vacumā tai apkropt nav labi.
Vocu bokss kuortejū raizi izcālās ar skandalu.
Es gan redzēju tikai pēdējos 2 raundus, bet cik nu komentētājs teica, tad cīņa esot bijusi visnotaļ līdzīga, varēja uzvarēt gan viens, gan otrs, tākā nezinu vai var runāt par kāda apkrāpšanu, bet nu kā jau teicu, visu cīņu neredzēju

     [+] [-]

, 2014-08-17 13:52, pirms 10 gadiem
Tiešām super cīņa bija...lai arī kā visiem patīk "Pelnrušķītes stāsti" un tiek atbalstīts "underdog" fighters-šoreiz sīvā cīņā pelnīti uzvarēja Juans Pablo Ernandes...Arslans uzvarēja pēdējos 2-3 raundus-bet kā zināms cīņa rit visus 12-un cīņas iesākumā ļoti pārliecinoši un ar lielu pārsvaru darbojās Ernandes...pirms pēdējiem 3 raundiem jau Hernandesam bija kādu 4-5 punktu pārsvars-takā Arslanam, lai uzvarētu, vajadzēja pabeigt cīņu ar ko vai tko-kas viņam šoreiz neizdevās...bet kartrā ziņā viņa vecumā (43 gados) boksēties tādā līmenī-par vienu no vadošajām jostām pret vienu no pasaules labākajiem bokseriem-tas vien jau ir apsveicami un visu cieņu Firatam Arslanam...
P.s. starpcitu būtu interesanti pavērot mūsu Maira Brieža un Arslana cīņu-jo vienubrīd te cilvēki pilsētā baumoja, ka Briedim esot piedāvāta cīņa pret Arslanu k-kad pagājušā gadā-bet vai Brieža komanda no tās atteicās vai tur kādi citi iemesli es nezinu-bet vismaz tad varētu izdarīt daudz maz reālus secinājumus par Brieža spēku un iespējām-varētu beidzot salīdzināt ar augstāko klasi...arī reitingā šobrīd Briedis ir tikai 7 pozīcijas zem Arslana-takā it makes sense...būtu ļoti interesanti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-17 16:04, pirms 10 gadiem
yahooo rakstīja: Briedim tagad kādu laiku dos pretī kadrus no pirmā simta otrās puses, IBA jostas aizstāvēšanai. Praktiski visi kas augstāk virs viņa, tur ir nopietni bokseri, ar nesadzijušu roku tur nemaz nav ko iesākt.
nē nu tas jau skaidrs, ka jāsaved kārtībā roka un jāatgūst forma-bet kad tad būs izdarīts tad gribētu redzēt kā Mairis savā labākajā formā izskatītos pret pasaules vadošajiem bokseriem no top 20...