Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bruks pieveic Porteru un kļūst par čempionu, tituls arī E. Direlam

Jānis Pārums

Bruks pieveic Porteru un kļūst par čempionu, tituls arī E. Direlam
Kels Bruks izdara sitienu Šonam Porteram
Foto: AP/Scanpix

Šorīt ASV cīņā par IBF pasaules čempiona titulu svarā līdz 66.7 kilogramiem līdzšinējais čempions amerikānis Šons Porters (24-1-1, 15KO) piedzīvoja zaudējumu pret obligāto titula pretendentu britu Kelu Bruku (33-0, 22KO), kurš tādējādi kļuva par jauno čempionu.

Cīņu pārliecinošāk un aktīvāk uzsāka Porters, darbojoties sev ierastajā manierē, tomēr pēc dažiem raundiem, izturējis sākuma spiedienu, iniciatīvu pārņēma Bruks. Viņam jau otrajā raundā tika pārsista uzacs (Porteru tāds pats liktenis sagaidīja sestajā raundā), tomēr tas cīņas gaitu nekādi neietekmēja.

Bruks cīņas otrajā pusē nodemonstrēja disciplinētāku sniegumu, ringā darbojās gudrāk, tehniskāk un efektīvāk, izdarīja arī vairāk precīzu sitienu.

Lai arī cīņa notika ASV, tiesneši pēc punktiem taisnīgi uzvaru piešķīra britu bokserim Brukam – viens no tiesnešiem gan fiksēja neizšķirtu (114:114), bet pārējie divi uzvaru atdeva titula pretendentam (117:111, 116:112), kurš tādējādi kļuva par jauno čempionu. Porteram pirmais zaudējums profesionāļa karjerā.

Šorīt turpat Kalifornijas štata Karsonā tika aizvadīta arī revanša cīņa starp WBC čempionu svarā līdz 76.2 kilogramiem austrālieti Sakio Biku (32-6-3, 21KO) un amerikāni Entoniju Direlu (27-0-1, 22KO). Pirmajā cīņā pērnā gada nogalē tika fiksēts strīdīgs neizšķirts, bet šoreiz uzvarētājs nevienam šaubas neradīja.

Direls ringā bija pārliecinošāks, viņa sitieni bija precīzāki un jaudīgāki, turklāt veiksmīgi darbojās aizsardzībā, praktiski nepieļaujot kļūdas un neļaujot Bikam pārņemt iniciatīvu. Turklāt astotajā raundā Bikam tika atņemts punkts par sitienu zem jostasvietas. Cīņai noslēdzoties visi trīs tiesneši uzvaru atdeva Direlam – 114:113, 116:111, 117:110. Tādējādi amerikānis pirmoreiz karjerā kļuva par kādas no prestižās jostas īpašniekiem.

Cīņā par WBC titulu svarā līdz 61.2 kilogramiem 24 gadus vecais amerikānis Omārs Figeroa (24-0-1, 18KO) ar tehnisko nokautu devītajā raundā pieveica meksikāni Danielu Estradu (32-3-1, 24KO). Veiksmīgas epizodes bija abiem bokseriem, tomēr kopumā ringā labāku sniegumu demonstrēja Figeroa, kurš devītajā raundā aizsūtīja Estradu nokdaunā. Meksikānis gan spēja tikt uz kājām, bet amerikānis turpināja iesākto – Figeroas sitienu sērijas tiesnesis bija spiests apturēt cīņu un atdot uzvaru amerikānim, kurš tobrīd atradās pārliecinošā vadībā arī pēc punktiem (79:73, 79:73, 80:72).

Amerikāņu smagsvars Deontajs Vailders (32-0, 32KO) izcīnīja kārtējo pārliecinošo uzvaru, pieveicot savu tautieti Džeisonu Gavernu (25-17-4, 11KO). Lai arī Gaverns bija izteikts autsaiders, pirmajos raundos viņš atdeva visus spēkus, lai netiktu ātri nokautēts (23 no savām uzvarām Vailders izcīnījis pirmajos divos raundos, turklāt visi 32 panākumi gūti ne vēlāk par ceturto raundu). Tiesa, arī pats Vailders nesasteidza notikumus, darbojoties uzmanīgi. Tomēr trešajā raundā Vailderam izdevās pretinieku aizsūtīt ne pārāk pārliecinošā nokdaunā, savukārt vēl raundu vēlāk Gaverns piedzīvoja vēl vienu nokdaunu. Pēc ceturtā raunda Gaverns no cīņas turpinājuma atteicās.

     [+] [-]

, 2014-08-17 23:14, pirms 10 gadiem
Nu WTF kas tas par bomzi Vailderam atkal???

     [+] [-]

, 2014-08-18 13:26, pirms 10 gadiem
Vailders to cīņu bez gatavošanās paņēma, jo rudenī/ziemā/kaut kad paredzēta cīņa par WBC titulu ar Stivernu, tāpēc tagad, par 50k vēl vienu "veterānu" nokautēja.