Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Joprojām neziņa par tituliem: Brieža cīņu nesankcionēja ne WBO, ne WBC

Joprojām neziņa par tituliem: Brieža cīņu nesankcionēja ne WBO, ne WBC
Kšištofs Glovackis un Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) pusfināla cīņu ar latviešu labākā boksera Maira Brieža un poļa Kšištofa Glovacka dalību nav sankcionējusi ne WBC, ne WBO, sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja Latvijas Profesionālās boksa federācijas prezidents Andrejs Ahmedovs. Latvijas pusei iesaistīties nebija laika.

Divas dienas pēc Maira Brieža uzvaras WBSS pusfinālā jautājumu par aizvadīto cīņu ir vairāk nekā atbilžu. Kā sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien apstiprināja Latvijas Profesionālā boksa federācijas (LPBF) prezidents Andrejs Ahmedovs, tad tas, ka sestdien nenotiks cīņa par WBC titulu, kļuva zināms jau agrāk, taču pavisam īsi pirms cīņas “nolēca” arī WBO. Līdz ar to neviena no augstākminētajām organizācijām cīņu nesankcionēja.

“Pirms cīņas bija milzu neskaidrības un daudz jautājumu, pēc tās jautājumu nav kļuvis mazāk. Katra no organizācijām izvirzīja savus noteikumus, bet organizatori īsi pirms cīņas nonāca pie lēmuma, ka bokseri cīnīsies tikai par vietu Supersērijas finālā, bet par visu pārējo runās pēc tās. Galvenā problēma ir tā, ka WBO ir vieni noteikumi, WBC citi, bet WBSS vēl citi… Tobrīd Latvijas pusei iesaistīties nebija laika, tiesneši jau bija ieņēmuši savas vietas, bet bokseri kāpa ringā. Paredzu, ka par tituliem un jostām bokseri cīnīsies finālā, bet pagaidām Supersērija nespēja nosēdināt pie viena galda WBC un WBO,” norāda Ahmedovs. Vai tas izdosies līdz finālam, kurš plānots šī gada noslēgumā, rādīs laiks.

“Latvijas Profesionālā boksa federācija rūpējas, lai organizatoriski viss būtu kārtībā. Par tituliem un visu pārējo jādomā WBSS,” piebilst Ahmedovs.

Iepriekš bija paredzēts, ka WBSS organizē šo cīņu kopā ar WBC un WBO, kamēr LPBF nebija vajadzības iesaistei. Attiecīgi kā organizatori šajā cīņā palika tikai WBSS, kas arī ir galvenie faktiskie cīņas organizatori, taču WBSS tomēr ir cīņas sarunātāji (promouteri), un teorētiski tai nav tiesību sankcionēt cīņas.

Šobrīd skaidrs, ka cīņas iznākums nodrošina Briedim vietu WBSS finālā (to izlemj tikai WBSS), taču par visu pārējo ir lērums jautājumu. Ir skaidrs, ka organizācijas nav spējušas vietoties par tiesnešu skaitu un titulu statusu. Pieļaujams, ka katra organizācija uzskatīja, ka sūta cīņā savu faktisko čempionu, kas arī attiecīgi radījis jautājumus par tiesnešu skaitu un tituliem. Attiecīgi, ja cīņa netika sankcionēta, nekas nav mainījies – Briedis ir WBC dimanta čempions un Glovackis ir WBO pasaules čempions, taču profesionālajā boksā viss nav tik vienkārši.

Loģiskus jautājumus tikmēr uzdod Brieža menedžeris Raimonds Zeps. “Ja WBO šo cīņu nesankcionēja, tad kāpēc tā notika pēc WBO noteikumiem un to tiesāja WBO tiesneši? Profesionālajā boksā viss nav tik vienkārši. Kāpēc tad WBO nozīmēja tiesnešus? Turklāt WBO pēc cīņas apsveica jauno čempionu,” jautājumus uzdod Zeps.


, 2019-06-17 14:27, pirms 5 gadiem
blin nu tad, kad zināsiet,tad uzrakstiet
, 2019-06-17 14:34, pirms 5 gadiem
Jāuzvar fināls un tad no Zauerlanda pa gabalu.
, 2019-06-17 14:34, pirms 5 gadiem
Kaut kāds kaktu kantoris tas super series. Viss tik faking sarežģīti. Nē, lai uztaisītu katru gadu kaut kādu labāko bokseru turnīru un kapātu, taisa kaut kādas WBO, WBA utt. Kaut kāds haoss tajā boksā. Un tad vēl sākas ciņa par honorāriem, tad atkal nevienojas un ciņas nav. Nauda pāri sportam. Zašibis!
, 2019-06-17 14:35, pirms 5 gadiem
Forši, izrādās ﹰBriedis aiz gara laika sadeva ﹰPanam bietē un miers.
, 2019-06-17 14:37, pirms 5 gadiem
Pushkin2 rakstīja: Forši, izrādās ﹰBriedis aiz gara laika sadeva ﹰPanam bietē un miers.
No jostu viedokļa sanāk tieši tā. Varēja vismaz būt cīņa par apzeltītajiem bikšturiem, bet nebija pat to.

WBO mājaslapā gan Briedis figurē kā pasaules čempions.
, 2019-06-17 14:41, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: Jāuzvar fināls un tad no Zauerlanda pa gabalu.
Jāuzvar fināls, jādabū revanša cīņa ar Usiku, un tad gan no Zauerlanda labi tālu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-06-17 14:45, pirms 5 gadiem
Viņi varēja uz vietas no kartona ar šķērēm izgriezt jostu, apzīmēt ar krītiņiem, centrā ar marķieri uzrakstīt WBC un pasniegt. Prestižš tik pat liels, cik īstajām jostām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-06-17 14:47, pirms 5 gadiem
Ne velti SOK grib boksu nahrenizēt no OS, jo tai federācijā pilnīgs bardaks, katrs uztaisa savu boksa federāciju un grib par,, lētu,, ādas gabalu ar uzrakstu saņemt pamatīgu kāpostu... Lai tak viņi iet dillēs, tikpat labi Zauerlands nodibinās savu, iedos Briedim un tas būs pirmais un vienīgais čempions šai federācijā..
, 2019-06-17 14:47, pirms 5 gadiem
Zauerlands riskē norauties. Bokseri var sadusmoties.
, 2019-06-17 14:51, pirms 5 gadiem
Visā šajā pasākumā lielākā problēma ir Zauerlands, kuram svarīgi, lai viņa pārstāvis tiek finālā, ka maču tiesā viņa tiesnesis (kuram, iespējams, pēc šīs cīņas nodrošināta laba pensija)...
, 2019-06-17 14:54, pirms 5 gadiem
Kārtējais žīds (Zauerlands), kas aiz sevis atstāj vienīgi bardaku un sakaitinātus citu tautu pārstāvjus.
, 2019-06-17 14:57, pirms 5 gadiem
Tik liels laiks bija sagatavot cīņu, bokseri izgāja ringā, bet nevar saprast, par ko cīnījās. Un par ko maksāja sponsori un televīzijas? Pieņemu, ka fināls būs rudenī, līdz tam laikam šis bardaks jāatrisina.
, 2019-06-17 14:58, pirms 5 gadiem
Briedis ir čempions, un pārējais ir formalitātes. Finālā paņems kubieti un prom no šitās bardaka kategorijas. Esmu pārliecināts, smagsvaros daudzi trūksies no viņa.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2019-06-17 15:05, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Briedis ir čempions, un pārējais ir formalitātes. Finālā paņems kubieti un prom no šitās bardaka kategorijas. Esmu pārliecināts, smagsvaros daudzi trūksies no viņa.
Briedim nav kur likties, uz augšu viņš nevar, uz leju jau parasti arī neiet. Tā ka jācīnās tepat vien.
, 2019-06-17 15:06, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Briedis ir čempions, un pārējais ir formalitātes. Finālā paņems kubieti un prom no šitās bardaka kategorijas. Esmu pārliecināts, smagsvaros daudzi trūksies no viņa.
Cik tev gadiņu, puisīt? Nez, 14 ir?
, 2019-06-17 15:07, pirms 5 gadiem
Sāk izskatīties ,ka zauerlands ir atradis sev vienu muļķīti,kurš iegriež šim biznesu. Kas te notiek? Sanāk ,ka Mairis ir cīnījies par lielvārdes jostu.WBC UN WBO kontekstā zauerlands ir parasts apčakarētājs. Nav labi. Kur Mairis ir iekūlies? Un uz visa šā fona kļūst arī saprotamāka gan treneru ,gan iepr.promotera maiņa un visi tie pārpratumi tai laikā pēc Usika cīņas.
, 2019-06-17 15:07, pirms 5 gadiem
Gatis rakstīja: Visā šajā pasākumā lielākā problēma ir Zauerlands, kuram svarīgi, lai viņa pārstāvis tiek finālā, ka maču tiesā viņa tiesnesis (kuram, iespējams, pēc šīs cīņas nodrošināta laba pensija)...
Zauerlands Šmauerlands - cik nu es protu lasīt, rakstā teikts, ka tiesnešus nozīmēja WBO organizācija, nevis Zauerlands. Par pensiju nezinu. Domāju, ka tas večuks (tiesnesis) JAU saņem pensiju.
, 2019-06-17 15:09, pirms 5 gadiem
Marcello92 rakstīja: Tik liels laiks bija sagatavot cīņu, bokseri izgāja ringā, bet nevar saprast, par ko cīnījās. Un par ko maksāja sponsori un televīzijas? Pieņemu, ka fināls būs rudenī, līdz tam laikam šis bardaks jāatrisina.
Cīnījās par supersērijas finālu un naudu. Tās jostas jau tikai bonuss, nu ja nav tad nav, baigā bēda jau no tā nerodas. Redzēs kas būs uz fināliem, pastāv iespēja ka šo bardaku uztaisa, lai finālu padarītu vērtīgāku. Viss tas bokss ir paliels bardaks
, 2019-06-17 15:15, pirms 5 gadiem
Kāpēc, lai viņš neietu uz augšu? Viņš ir ļoti pat piemērots. Labi, pret lielajiem sitējiem (augumā garajiem), būtu smagi, bet daudzus maisus viņš atsistu, jo ir veikls kājās, blokā ļoti labs, un taktiski ļoti gudrs bokseris.
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Briedim nav kur likties, uz augšu viņš nevar, uz leju jau parasti arī neiet. Tā ka jācīnās tepat vien.
, 2019-06-17 15:22, pirms 5 gadiem
Man jautājums, kur visi šie brīnumi par jostām bija pirms mēneša? Pirms diviem? Tā pēkšņi uzpeldēja pēdējā dienā?
, 2019-06-17 15:36, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Kāpēc, lai viņš neietu uz augšu? Viņš ir ļoti pat piemērots. Labi, pret lielajiem sitējiem (augumā garajiem), būtu smagi, bet daudzus maisus viņš atsistu, jo ir veikls kājās, blokā ļoti labs, un taktiski ļoti gudrs bokseris.
Tuvojas jau pensijas gadi, tagad galvenais koncentrēties uz galvenajām cīņām, uzvarēt sērijā, savākt jostas, atbildes cīņa pret Glovacki. Normāli nopelnīs un aizies kā uzvarētājs.
, 2019-06-17 15:55, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Man jautājums, kur visi šie brīnumi par jostām bija pirms mēneša? Pirms diviem? Tā pēkšņi uzpeldēja pēdējā dienā?
Tā gluži nav.
Atgādinu, ka pirms diviem gadiem šis Supersērijas projekts tika izveidots ar mērķi apvienot visas smagsvaru jostas, un tas viss piepildijās ar Usika uzvaru finālā. Muhameda Ali balva bija tikai kā papildus bonuss.
Pēc pirmās Supersērijas sezonas daudzas boksa organizācijas teica stop, un izstājās no šī projekta, Arī Zauerlanda personības dēļ. Der tikai atcerēties kā fināls pēkšņi tika pārnests uz Maskavu. Tomēr neskatoties ne uz ko viņam (Zauerlandam) atkārtoti izdevās iedarbināt šo projektu.
Tagad nāk ārā viss tas, kad jau reāli jāsāk dalīt čempionu jostas. Starptautiskās boksa organizācijas ''pēkšņi'' sāk lekt nost no šī pasākuma.
, 2019-06-17 15:58, pirms 5 gadiem
teātris un afēra...neticu, ka pirms cīņas nezināja par jostām...pēdējā brīdī pateica, ka viena nebūs...gan jau zināja, ka otras arī nebūs....visas šīs blēdības rezultātā neticu arī Brieža uzvarai trīs raundos....viss tas teātris, sarunāts, ka polis pirmais pārkāps noteikumus, tiesnesis neko "neredzēs", tad Briedis pārkāps un viss beigsies ātri...
Galvenais bija ar šo "cīņu" uztaisīt starptautisku troksni, preses uzmanību...pārāk daudz sakritību, kas norāda uz teātri...
, 2019-06-17 15:58, pirms 5 gadiem
Pushkin2 rakstīja: Forši, izrādās ﹰBriedis aiz gara laika sadeva ﹰPanam bietē un miers.
Jā, un līdzjutēji samaksājot nesliktu naudu noskatījās divu huligānu ielas kautiņu, kurš tika pārnests uz arēnu Rīga.
Ideāli!
, 2019-06-17 16:04, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: Jāuzvar fināls un tad no Zauerlanda pa gabalu.
Bez šī Zauerlanda projekta diez vai Mairis būtu interesants ASV vai Lielbritānijā. Tagad viņš ir parādīts pasaulei pēc pilnas programmas.
, 2019-06-17 16:35, pirms 5 gadiem
Bardaks
, 2019-06-17 17:04, pirms 5 gadiem
Beigās polis būs dabūjis pa degunu vispār neparko. Tāpat vien
, 2019-06-17 17:07, pirms 5 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Beigās polis būs dabūjis pa degunu vispār neparko. Tāpat vien
400 000 EUR ir "par neko"?
, 2019-06-17 17:16, pirms 5 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: 400 000 EUR ir "par neko"?
Diez Vai nauda jau ir vina kontā
, 2019-06-17 17:18, pirms 5 gadiem
Līdz šim domāju, ka vislielākais sviests ir daiļslidošanā.
, 2019-06-17 17:31, pirms 5 gadiem
Starp citu!
Vēlos, lai daži vēlreiz pārlasa Brieža bijušā trenera Kleina teikto vairāk kā pirms gada. Cik tas ļoti sasaucas ar šodienas realitāti.

..Kad Mairis izlēma, ka ies pie [Kalles] Zauerlanda, tas bija viņa lēmums. Tagad var just, ka viņš ir Zauerlanda komandā un viņam ir lielāks atbalsts arī no tiesnešu puses. Punktus jau var saskaitīt dažādi. Ja Mairim jau pirms cīņas pret Usiku būtu līgums ar Zauerlandu, tad Mairis būtu vinnējis. Tad Zauerlandam būtu izdevīgi, lai finālā sitās Mairis, jo arī promouters saņem noteiktus procentus no honorāra. Tādēļ no Maira puses šis gājiens bija pareizs. Tagad pie līdzīgas situācijas arī tiesneši nostāsies Maira pusē. Tie ir boksa aizkulišu gājieni, par kuriem nevienam nav ko pārmest. ........
, 2019-06-17 17:33, pirms 5 gadiem
Sportacentrs tik dzen negatīvu informāciju par Mairi.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.