Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Glovackis: "Ja Briedis uzvarēs finālā un dos man revanšu, pretenziju pret viņu nebūs"

Glovackis: "Ja Briedis uzvarēs finālā un dos man revanšu, pretenziju pret viņu nebūs"
Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Polijas bokseris Kšištofs Glovackis, kurš sestdienas vakarā Arēnā Rīga cieta zaudējumu pret Mairi Briedi, tiekot nokautēts pirmoreiz savā profesionālā boksa karjerā, sniedzis savu pirmo plašāko interviju, kurā poļu medijam “Przeglad Sportowy” neslēpj, ka izdarījis neatļautu sitienu, bet uzskata Brieža atbildi par nesamērīgu un boksā neiederīgu. Glovackis arī paziņoja, ka ļoti vēlas revanša iespēju

Kā jūties dažas stundas pēc notikumiem ringā Rīgā? Šī cīņa ir ļoti plaši apspriesta tās strīdīgo momentu dēļ.
Kā gan es varu justies pēc kaut kā tāda? Slikti, patiešām slikti. Un skumji, jo tā nevajadzēja būt. Esmu dusmīgs par pilnīgu visu. Ko te vēl var pateikt?

Vai atceries, kas notika otrajā un trešajā raundā?
Jā, bet tikai daļēji. Pēc tā Brieža elkoņa sitiena man bija ļoti grūti. Pēc otrā raunda pamatīgi ausīs zvanīja, bet pēc tam vairs neatceros, kas notika. Žoklis arī tagad drausmīgi sāp. Nevaru nemaz pasmaidīt, lai gan iemesla to darīt arī nemaz nav. Nevaru kārtīgi atvērt muti un tagad arī normāli parunāt nevaru.

Tas sitiens ar elkoni izšķīra cīņas iznākumu?
Grūti man tagad viennozīmīgi pateikt. Skaidrs, ka bija svarīgs brīdis. Pēc tam tā arī vairs neatguvos. Pēc gonga iegāju savā stūrī, redzēju, ka treneris kaut ko runā, bet nekas mani nesasniedza – ausīs joprojām traki zvanīja. Tas viss drausmīgi izvērtās.

Vai dzirdēji otrā raunda gongu? Jautāju, jo tiesnesis nepārtrauca cīņu, bet tu tiki nogāzts ar sitienu.
Nezinu, man nav ne jausmas, ko dzirdēju. It kā kaut kas zvanīja, bet galvenā skaņa man ausīs joprojām bija tā, kas palika no Brieža pārkāpuma.

Briedis ringā izteica cerību, ka cerams tev nav pretenziju pret viņu, bet diez vai lietas notiek tik vienkārši. Ko tu šeit uzskati par vairāk vainīgu – Briedi vai tiesnesi Robertu Bērdu?
Man nebūs nekādu pretenziju pret Briedi, ja viņš uzvarēs Supersērijas finālā un pēc tam piedāvās man revanša iespēju. To es ļoti vēlos, jo nepieciešams visu noskaidrot. Pēc šīs cīņas jau nekas netapa skaidrs.

Tieši pirms Brieža elkoņa sitiena tu jau arī pārkāpi noteikumus.
Jā, skaidrs, ka tā bija,. Tas bija domāts kā viegls sitiens pa pakausi cīņas karstumā. Un ar dūri, nevis elkoni. Es nenoliedzu, ka patiešām viņam trāpīju, zinu, ko es izdarīju, taču pirmoreiz dzīvē redzēju, ka kāds atbild tā kā Briedis. Vēlreiz saku – vēlos revanšu.

Populārs ir viedoklis, ka tev labāk būtu bijis, ja pēc tā sitiena ar elkoni nemaz nebūtu piecēlies. Tiesnesim tad būtu vajadzējis, vai nu diskvalificēt Briedi vai arī paziņot, ka cīņa beigusies bez uzvarētāja.
Varēju palikt uz grīdas, protams, bet nu kā tas būtu? Man pamatīgi zvanīja ausīs, taču ne tā, lai es nevarētu piecelties. Nedaru tādas lietas. Vēlējos turpināt cīņu, tāpēc piecēlos un cīnījos. Rēķinājos ar to, ka raunds drīz beigsies un varēšu atgūties pārtraukumā, taču diemžēl tā nenotika. Varbūt, ka pieņēmu sliktu lēmumu ar to cīņas turpināšanu, taču es biju tāds, kāds esmu – atnācu uz ringu cīnīties līdz galam, nevis kaut ko tur kombinēt un shēmot.

Izmantotie resursi:
https://www.przegladsportowy.pl/bok...


, 2019-06-17 10:41, pirms 5 gadiem
Pareiz, nav ko vešu mazgāt internetā. Kāpj ringā un aiziet.
, 2019-06-17 10:45, pirms 5 gadiem


Mairim arī vajadzēja teikt, ka no sitiena pa pakauša līdz mača beigām neko neatceras... a pakausī kaut kas dunēja visu laiku...
ka vēl tagad reibst galva...
, 2019-06-17 10:48, pirms 5 gadiem
Jā, skaidrs, ka tā bija,. Tas bija domāts kā viegls sitiens pa pakausi cīņas karstumā.
, 2019-06-17 10:52, pirms 5 gadiem
Gatis rakstīja:

Mairim arī vajadzēja teikt, ka no sitiena pa pakauša līdz mača beigām neko neatceras... a pakausī kaut kas dunēja visu laiku...
ka vēl tagad reibst galva...
Es joprojām nespēju saprast kāpēc viņš neņēma 5 minūšu pauzi, ja jau tik slikti jutās pēc sitiena ar elkoni? Kas tur visi pirmo reizi boksa ringā ja tā apjukuši?
, 2019-06-17 10:54, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Jā, skaidrs, ka tā bija,. Tas bija domāts kā viegls sitiens pa pakausi cīņas karstumā.
tas tā dīvaini... ka polis apzinās, ka pa pakausi sist nedrīkst, bet tā kārtīgi atvēzējas un velk pa pakausi...
apvainojās, laikam, tapēc, ka kāds uzsita pretī...
, 2019-06-17 10:56, pirms 5 gadiem
Diezgan sakarīgs viedoklis no Glovacka puses.
Lai jau piepildās Glovacka teiktais: lai Briedis uzvar finālā un dod revanšu Glovackim.
, 2019-06-17 10:57, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Es joprojām nespēju saprast kāpēc viņš neņēma 5 minūšu pauzi, ja jau tik slikti jutās pēc sitiena ar elkoni? Kas tur visi pirmo reizi boksa ringā ja tā apjukuši?
tak gan jau, ka nekas traks nebija... tapēc arī neņēma... ja jau "peldētu"... tad arī būtu atteicies cīnīties tālāk...

revanša mačs gan varētu būt interesants... un naudu ienesošs (cik nu tas austrumeiropā var būt ienesīgs)...
, 2019-06-17 10:59, pirms 5 gadiem
Klauns!Vinam kipa bija 2 dzīvības.1. Izdega,tagad gatavs pielietot 2.! Visas sitas atmaksas...parāda cik liels pussijs viņš ir.Iemacies zaudēt!
, 2019-06-17 10:59, pirms 5 gadiem
Tieši tā!Mairis arī varēja pateikt,ka pēc sitiena pa pakausi viņam ir melna bilde.
, 2019-06-17 11:00, pirms 5 gadiem
Glovackim laikam ļoti iepatikās mūsu slimnīcā ja jau tik ļoti vēlas revanšu.Nopietni runājot-tagad Glovackis vēl atrodas emociju varā,reāli caursistam bokserim vairs nav jēgas mēģināt cīnīties ar Brieža-Usika līmeņa bokseriem.
, 2019-06-17 11:01, pirms 5 gadiem
Gatis rakstīja: tak gan jau, ka nekas traks nebija... tapēc arī neņēma... ja jau "peldētu"... tad arī būtu atteicies cīnīties tālāk...

revanša mačs gan varētu būt interesants... un naudu ienesošs (cik nu tas austrumeiropā var būt ienesīgs)...
No sportiskā viedokļa noteikti. Gan jau kādu kāpostu arī sakasītu.
, 2019-06-17 11:07, pirms 5 gadiem
Polijā salasīt pāris MIO uz ko šādu nebūtu problēmu, un tā būtu lieliska iespēja Briedim iešķūrēt miljonāra statusā. Vienā rāvienā kļūs turīgāks par polici Voinu. Amen.
, 2019-06-17 11:09, pirms 5 gadiem
Briedim nekas cits tagad neatliks kā nokautēt to Poli vēlreiz!!
, 2019-06-17 11:10, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: No sportiskā viedokļa noteikti. Gan jau kādu kāpostu arī sakasītu.
es pat nezinu vai no sportiskā viedokļa Mairim būtu interese cīnīties vēlreiz ar boxeri, kurš visu laiku sit pa pakausi... visu mūžu klapējis... tagad cīnīsies godīgi? diez vai... turpinās sist pa pakausi un gaidīs, kad ievilks atkal ar elkoni... tad gan 2 dienas acis nevērs vaļā...
, 2019-06-17 11:11, pirms 5 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Polijā salasīt pāris MIO uz ko šādu nebūtu problēmu, un tā būtu lieliska iespēja Briedim iešķūrēt miljonāra statusā. Vienā rāvienā kļūs turīgāks par polici Voinu. Amen.
nu jā... un šajā gadījumā miljonu skaitu varētu nosaukt Mairis
, 2019-06-17 11:17, pirms 5 gadiem
No boksa popularitātes viedokļa šis atgadījums bija tieši tas, kas vajadzīgs, jo kruizeros vairs nav īsti intrigas. Līdz šim bija Huks ar savu netīro cīņu, Belju ar lielo muti, neuzvaramais Usiks un pāris bokseri, t.sk. Briedis ar Glovacki, kuri mēģināja ukrainim mest izaicinājumu, ik pa laikam pieklopējot lielās mutes braucējus. Jāgaida vienīgi, kad atgriezīsies Gasijevs, jo pārējie krievi arī tuvu pensijai. Pirmajā 10iekā pēc ranga, neskaitot Briedi, Glovacki un Gasijevu, vēl daudz maz nopietns bokseris ir Dortikoss. Varbūt, Lerena.
, 2019-06-17 11:17, pirms 5 gadiem
Mairis revanšu mierīgi paņems, taču, ja cīņa notiks, nebrīnīšos, ka Glovackis centīsies atbildèt ar tikpat riebīgu gājienu. Nu nav viņš nekāds svētais.
, 2019-06-17 11:18, pirms 5 gadiem
Gatis rakstīja: nu jā... un šajā gadījumā miljonu skaitu varētu nosaukt Mairis
Jap.
, 2019-06-17 11:29, pirms 5 gadiem
Butu labi, ja notiktu vēl viena cīņa starp viņiem, ažiotāža būtu ka maz neliekas. Kopuma polis izsakās adekvāti, protams neņemot vērā tiršanu ka pēc maigas pakauša paglāstīšanas pretī dabūja nenormālo supersitienu
Slēpts komentārs: marksis
, 2019-06-17 11:41, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Butu labi, ja notiktu vēl viena cīņa starp viņiem, ažiotāža būtu ka maz neliekas. Kopuma polis izsakās adekvāti, protams neņemot vērā tiršanu ka pēc maigas pakauša paglāstīšanas pretī dabūja nenormālo supersitienu
ja Mairi diskvalificētu, vai maču pārtrauktu... domāju, ka tad Mairis stāstītu to pašu... ka pēc sitiena pa pakausi neko neatceras, ka vēl tagad džinkst ausīs un galva reibst...
, 2019-06-17 11:44, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: No boksa popularitātes viedokļa šis atgadījums bija tieši tas, kas vajadzīgs, jo kruizeros vairs nav īsti intrigas. Līdz šim bija Huks ar savu netīro cīņu, Belju ar lielo muti, neuzvaramais Usiks un pāris bokseri, t.sk. Briedis ar Glovacki, kuri mēģināja ukrainim mest izaicinājumu, ik pa laikam pieklopējot lielās mutes braucējus. Jāgaida vienīgi, kad atgriezīsies Gasijevs, jo pārējie krievi arī tuvu pensijai. Pirmajā 10iekā pēc ranga, neskaitot Briedi, Glovacki un Gasijevu, vēl daudz maz nopietns bokseris ir Dortikoss. Varbūt, Lerena.
Gasijevs jau ar it kā uz smagsvariem sataisījies.
, 2019-06-17 11:45, pirms 5 gadiem
marksis rakstīja: šitie fanu komentāri šeit tik jēli, ka salmenolozi var dabūt, baigi grūti iedomāties, ko jūs visi rakstītu, ja iznākums būtu otrādāks - Briedis būtu dabūjis ar elkoni pa seju un jau trešajā raundā atrastos uz dēļiem? Tad neviens te par kaut kādu sitienu pa pakausi nemaz nerunātu.. nevajag būt tādiem plikadīdām, apskatieties uz situāciju objektīvi - jūtūbē pat var atrast video ar Sky komentētājiem pa virsu - Brieža sitiens bija pelnījis diskābeli, tiesnesis izlaida cīņu no rokām, vienīgais pareizais lēmums no organizatoru puses ir pasludināt cīņu par nenotikušu
nu un ko tad Tavuprāt Maira, LV faniem rakstīt? Ka Mairis mīkstais? ka Mairim vajadzēja krist gar zemi pēc sitiena pa pakausi un vārtīties? tēlot atmiņas zudumu?
skaidrs, ka kļūda bija ar elkoni ievilkt pretī...
, 2019-06-17 11:47, pirms 5 gadiem
marksis rakstīja: šitie fanu komentāri šeit tik jēli, ka salmenolozi var dabūt, baigi grūti iedomāties, ko jūs visi rakstītu, ja iznākums būtu otrādāks - Briedis būtu dabūjis ar elkoni pa seju un jau trešajā raundā atrastos uz dēļiem? Tad neviens te par kaut kādu sitienu pa pakausi nemaz nerunātu.. nevajag būt tādiem plikadīdām, apskatieties uz situāciju objektīvi - jūtūbē pat var atrast video ar Sky komentētājiem pa virsu - Brieža sitiens bija pelnījis diskābeli, tiesnesis izlaida cīņu no rokām, vienīgais pareizais lēmums no organizatoru puses ir pasludināt cīņu par nenotikušu
Palasi noteikumus, par ko pienākas DSQ vai cīņu pasludina par nenotikušu, un tad raksti. Ja polis būtu palicis guļam, bet tā nebija.
, 2019-06-17 11:53, pirms 5 gadiem
marksis rakstīja: šitie fanu komentāri šeit tik jēli, ka salmenolozi var dabūt, baigi grūti iedomāties, ko jūs visi rakstītu, ja iznākums būtu otrādāks - Briedis būtu dabūjis ar elkoni pa seju un jau trešajā raundā atrastos uz dēļiem? Tad neviens te par kaut kādu sitienu pa pakausi nemaz nerunātu.. nevajag būt tādiem plikadīdām, apskatieties uz situāciju objektīvi - jūtūbē pat var atrast video ar Sky komentētājiem pa virsu - Brieža sitiens bija pelnījis diskābeli, tiesnesis izlaida cīņu no rokām, vienīgais pareizais lēmums no organizatoru puses ir pasludināt cīņu par nenotikušu
Un kādēl tieši Sky komentētāji ir tie guru, kuri jāklausa? Vakar bija arī raksts ar dažādiem viedokļiem no citiem medijiem, palasi.. arī komentāros lielākā cepšanās ir par tiesnešu ģimeni, kura jāsūta pensijā.. un pietiekami daudz viedokļu par to, ka Glovackis dabūja atpakaļ ko pelnījis, jo šāds sitiens par pakausi ir bīstams.. ir arī daļa komentātēju ar poļu izcelsmes uzvārdiem, kas šo visu sauc par farsu, tas nu gan..
, 2019-06-17 11:55, pirms 5 gadiem
marksis rakstīja: šitie fanu komentāri šeit tik jēli, ka salmenolozi var dabūt, baigi grūti iedomāties, ko jūs visi rakstītu, ja iznākums būtu otrādāks - Briedis būtu dabūjis ar elkoni pa seju un jau trešajā raundā atrastos uz dēļiem? Tad neviens te par kaut kādu sitienu pa pakausi nemaz nerunātu.. nevajag būt tādiem plikadīdām, apskatieties uz situāciju objektīvi - jūtūbē pat var atrast video ar Sky komentētājiem pa virsu - Brieža sitiens bija pelnījis diskābeli, tiesnesis izlaida cīņu no rokām, vienīgais pareizais lēmums no organizatoru puses ir pasludināt cīņu par nenotikušu
tu jau esi dabūjis savu salmenolozi
, 2019-06-17 11:58, pirms 5 gadiem
- Tiesnesi Bērd, kāpēc jūs pēc gonga nepārtraucāt cīņu? Vai nedzirdējāt zvanu?
- Protams, dzirdēju, visu otro raunda pusi kaut kas zvanīja. Man likās, ka zvans nāk no Glovacka ausīm, nevis no gonga!
, 2019-06-17 12:00, pirms 5 gadiem
smailiite rakstīja: Un kādēl tieši Sky komentētāji ir tie guru, kuri jāklausa? Vakar bija arī raksts ar dažādiem viedokļiem no citiem medijiem, palasi.. arī komentāros lielākā cepšanās ir par tiesnešu ģimeni, kura jāsūta pensijā.. un pietiekami daudz viedokļu par to, ka Glovackis dabūja atpakaļ ko pelnījis, jo šāds sitiens par pakausi ir bīstams.. ir arī daļa komentātēju ar poļu izcelsmes uzvārdiem, kas šo visu sauc par farsu, tas nu gan..
pakausis ir daudz neaizsargātāks, jūtīgāks pret triecieniem tieši tādā ziņā lai izslēgtu, uztaisītu smadzeņu satricinājumu, apdullinātu, tur nav jābūt bokserim, to zin jebkurš puika, kurš kādreiz uz ielas vai ballē ir paplēsies.
visi tie botāni, kas saka ka poļa sitiens ir kaut kāds maigāks, pareizāks, attaisnojamāks, jo nav ar elkoni izpildīts - demonstrā cik lielu aizu ir jau izpirduši savos dīvānos un cik tālu ir no reālās pasaules.
, 2019-06-17 12:02, pirms 5 gadiem
Tie kas te gudri di.š, ka polim nekas nebija no tā sitiena pa zodu, laikam esat tie mūsdienu modernie, saldie, kas kautiņus ir redzējuši tikai telefonos.. sitiens pa žokli ir pats efektivākais, lai pretiniekam izslēgtu gaismu. Krīt visi, bez izņēmuma, liels vai mazs, un augšā ar vairs netiek, pāris minūtes jāpasēž, kamēr attiet..
Bet Briedis labinieks, tāpat smuki izslēdza..
, 2019-06-17 12:05, pirms 5 gadiem
Glovackis :"...pēc gonga iegāju savā stūrī, redzēju, ka treneris kaut ko runā, bet nekas mani nesasniedza – ausīs joprojām traki zvanīja. Tas viss drausmīgi izvērtās..."
Un tas ir bokseris ???
Kaut kāda ņuņņa !!!
Glovackis ir kā mazs puisītis, kuram smilškastē atņēma mašīnīti !!!
, 2019-06-17 12:05, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: pakausis ir daudz neaizsargātāks, jūtīgāks pret triecieniem tieši tādā ziņā lai izslēgtu, uztaisītu smadzeņu satricinājumu, apdullinātu, tur nav jābūt bokserim, to zin jebkurš puika, kurš kādreiz uz ielas vai ballē ir paplēsies.
visi tie botāni, kas saka ka poļa sitiens ir kaut kāds maigāks, pareizāks, attaisnojamāks, jo nav ar elkoni izpildīts - demonstrā cik lielu aizu ir jau izpirduši savos dīvānos un cik tālu ir no reālās pasaules.
Ir atšķirība liela, vai sit ar cimdu vai elkoni.
, 2019-06-17 12:10, pirms 5 gadiem
pleesonja rakstīja: Ir atšķirība liela, vai sit ar cimdu vai elkoni.
...vai ar āmuru. Ja ir, un?
, 2019-06-17 12:15, pirms 5 gadiem
pleesonja rakstīja: Ir atšķirība liela, vai sit ar cimdu vai elkoni.
Un sitiena spēks? Kāda atšķirība ir sitienam ar elkoni pret trenētu sitienu ar atvēzienu ?
, 2019-06-17 12:19, pirms 5 gadiem
pleesonja rakstīja: Ir atšķirība liela, vai sit ar cimdu vai elkoni.
nu un? Briedis nesāka pirmais! Polis bija tas, kurš pirmais sāka netīri boksēt un dabūja pretī! Varēja pats pēc tam ar elkoni sist, ja gribēja.
, 2019-06-17 12:24, pirms 5 gadiem
Loti labs plans. Izslēdz finālā kaut ko, sarīko cinu Varshavā par lielu polu naudu un shitais vēlreiz gul uz muguras un Briedis ar polu naudu un kshistofa zobiem brauc mājās. Un visi dzīvo ilgi un laimīgi...
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).