Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Brieža cīņas tiesnesis Bērds – Meivezera un Makgregora duelis un dīvainās nesaskaņas

Brieža cīņas tiesnesis Bērds – Meivezera un Makgregora duelis un dīvainās nesaskaņas
Mairis Briedis, Kšištofs Glovackis un Roberts Bērds. Foto: Vladislavs Proškins, f64

Pasaules boksa Supersērijas finālu sestdienas vakarā sasniedza Mairis Briedis, kurš trešajā raundā nokautēja poļu bokseri Kšištofu Glovacki. Izcīnītais panākums nodēvēts par strīdīgu un skandalozu, un arī turnīra rīkotājs Kalle Zauerlands nekautrējās pateikt, ka cīņas tiesnesis Roberts Bērds pielaidis kļūdas. Kas ir šis 74 gadus vecais soģis?

Bijušais policists Bērds boksa tiesneša karjeru sāka Kalifornijā, bet 2002. gadā viņš ieguva Nevadas štata (Lasvegasa) licenci, un tas pavēra ceļu uz karjeras lielākajām cīņām. Zināmākā notika pirms nepilniem diviem gadiem, kad ringā satikās Floids Meivezers un Konors Makgregors. Pirms dueļa abi piekrita Bērda apstiprināšanai. Tiesnesis desmitajā raundā pēc Meivezera sitiena ar labo roku pieņēma lēmumu cīņu pārtraukt, piešķirot amerikānim uzvaru ar tehnisko nokautu.

Ja pirms cīņas tas vairāk tika uzskatīts par šovu, tad Bērda karjeras atskatā atrodamas vairākas ļoti nopietnas cīņas. 2004. gadā viņš tiesāja Vladimira Kļičko un Leimona Brūstera dueli, un Brūstera panākums bija pārsteidzošs. 2013. gadā Bērds bija ringā, kad Meivezers tika galā ar Robertu Gerero, bet divus ar pusi gadus vēlāk viņš uzraudzīja Kanelo Alvaresa uzvaru pār Migelu Koto. Vairāki speciālisti Alvaresu šobrīd vērtē kā pasaules labāko bokseri.

Bērdu ģimenei jau iepriekš bijis skandāls, turklāt tas saistīts tieši ar Kanelo. Proti, Brieža cīņas ringa tiesneša sieva ir Adalaide Bērda, kura tika izraudzīta arī sestdienas vakarā. Tiesa, viņa bija tikai kā ceturtais tiesnesis, un Supersērijas ietvaros ceturtā tiesneša palīdzība vēl ne reizi nav bijusi nepieciešama. Tomēr ir vērts uzdot jautājumu, vai ir pieņemami diviem vienas ģimenes locekļiem ļaut uzraudzīt vienu boksa cīņu jeb vai tas nav interešu konflikts, plus jāņem vērā Bērdas sliktā slava.

2017. gada vasarā Kanelo tikās ar Genādiju Golovkinu, un tā bija cīņa, kas tika gaidīta ļoti ilgi. Bokseri parūpējās par neaizmirstamu šovu, un uzvarētājs bija jānosaka tiesnešiem. Viens no viņiem lēma par neizšķirtu 114:114, viens uzvaru atdeva Golovkinam (115:113), bet Bērdas pieņemtais lēmums šokēja pasauli – viņa lēma pārliecinoši par labu Kanelo (118:110). Tādējādi tika pasludināts neizšķirts, kas raisīja neizpratni un pat korupcijas apsūdzības, kā arī izskanēja aicinājums liegt Bērdai tiesāt nopietna līmeņa cīņas.

Problēmas saistībā ar tiesnešiem virmoja jau pirms Brieža un Glovacka cīņas, jo tas bija galvenais iemesls, kāpēc WBC atteicās no čempiona jostas likšanas galdā. "Nevaram būt daļa no manevrēšanas, kas tagad notiek, lai izvēlētos tiesnešus," pasludināja organizācijas prezidents Maurīcio Suleimans.

Duelī, kurā vajadzēja izšķirties WBC un WBO jostu liktenim, Suleimana vadītajai organizācijai tika dota iespēja izvēlēties tikai vienu tiesnesi, kamēr WBO varēja izraudzīties gan ringa tiesnesi, gan divus punktu lēmējus. Viņš uzsvēra, ka titulu apvienošanas cīņā šādi apstākļi ir nepieņemami.

"Briedis cīnās savā valstī. Viņam pretī stājas WBO čempions un trīs WBO tiesneši. Mums tas nav pieņemami, tāpēc WBC nevēlas būt daļa no šīs cīņas," teica Suleimans. Viņš atzina, ka bija mēģinājums panākt miera izlīgumu jeb sadalījumu 2+2, taču bažas tika ignorētas. Kāds bijis pamatojums šādai Supersērijas labvēlībai tieši pret WBO, nav zināms.

Anglijas tirgū Supersērijas oficiālais partneris ir "Sky Sports", un medija boksa eksperts Metjū Maklins uzskata, ka noņemt Briedim vienu punktu par sitienu ar elkoni nav bijis pareizais lēmums – droši vien bija jāpiešķir diskvalifikācija. Tāpat Maklins atzina, ka cīņas sekas būs jūtamas vēl ilgi.

"Tas bija nopietns sitiens ar elkoni. Glovackis noteikti teiks, ka viņam no tā sitiena bija smadzeņu satricinājums un ka tas pamatīgi iedragāja viņu. Nezinu, vai tiesnesis kārtīgi redzēja sitienu, pie tam vēlāk cīņa turpinājās, neskatoties uz to, ka jau bija atskanējis gongs," teica Maklins. "Glovacka komanda noteikti jūtas tiesneša apzagta, jo viņš netika galā ar situāciju.

"Gongs jau sen bija atskanējis, kad Glovackis saņēma labo aperkotu un arī labo āķi, kas viņu nogāza uz dēļiem. Starp raundiem viņš nespēja atgūties. Glovackim ir tiesības justies apdalītam. Atņemt punktu par elkoni – nedomāju, ka tas bija pareizais lēmums. Droši vien bija jādod diskvalifikācija," teica Maklins.

Izmantotie resursi:
https://everipedia.org/wiki/lang_en...
https://www.worldboxingnews.net/201...
https://www.skysports.com/boxing/ne...


, 2019-06-17 10:43, pirms 5 gadiem
Namejs šo lasot izkusīs no laimes
, 2019-06-17 10:56, pirms 5 gadiem
Polis jau nu gan ir tas tīrākais bokseris, pats sit pa pakausi, un cīņu turpināja tāpat kā Briedis pēc gonga, tikai šoreiz viņam tas vis beidzās nelabvēlīgi, tāpēc arī šāds tracis! Būtu zaudējis 12 raundos tapat sūdzētos ka nespējā atgūties!
, 2019-06-17 11:13, pirms 5 gadiem
AK JĒZIŅ SC. TAK ATSLĀBSTIET MAZLIET, CIK DIENAS TAGAD PAR ŠO CEPSIETIES!!!!!
, 2019-06-17 11:13, pirms 5 gadiem
Vecais tiesnesis ar savu lielo dzīves pieredzi saprata ka Glovackis pietēlo guļot,to lieliski varēja redzēt(tāpēc nepiešķīra diskvalifikāciju) un atļāva bokseriem visu noskaidrot un pabeigt pašiem.
, 2019-06-17 11:19, pirms 5 gadiem
divi tiesneši no vienas ģimenes - afigeķ!
komēdija ...
nabaga Glovackis!
, 2019-06-17 11:23, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Namejs šo lasot izkusīs no laimes
spirtacentrs jau ar neliekas mierā, tik aiz čupura izmesti kā pēdējie bomāri, tagad rok "objektivitāti" un cep "rakstus" par 100x izmalto. Protams aktuālajā tēmās var neiedziļinaties, nerakstīt bet vnk pārkopēt
, 2019-06-17 11:39, pirms 5 gadiem
Cienījamais SC.com, Jūs izskataties pēc lieliem bērniem! Kā populārakajam sporta portālam Jums tomēr būtu jājūt atbildība par sniegto ziņu saturu, bet pēdējā laikā ziņas ir izteikti tendenciozas, gan Brieža sakarā, gan ar aktīvu Ļašenko bandas viedokļa tiražēšanu. Nožēlojami! Nolaidieties uz zemes, kursi par atbildīgu žurnālistiku noderēs..

Par Briedi runājot - pēlēkie un pieticīgie latvieši atraduši par ko gausties, jo latviešiem taču nepienākas pastāvēt par sevi, bet liekt muguru citu tautu priekšā.. nometam šo vēsturisko nastu un lepojamies ar to, kas ir! Jā, bija netīrs gājiens, bet tas ir šovbizness, pieticīgais latvietis tajā neizdzīvos.. tiešām labāk būtu, ja Briedi ar netīriem gājieniem noliktu pie vietas un tad mēs varētu žēloties, ka mūs apbižo? Varbūt pierasts, bet vai tiešām tā ir labāk? Par Brieža uzvaru supersērijā!!!
, 2019-06-17 11:55, pirms 5 gadiem
smailiite rakstīja: Par Briedi runājot - pēlēkie un pieticīgie latvieši atraduši par ko gausties, jo latviešiem taču nepienākas pastāvēt par sevi, bet liekt muguru citu tautu priekšā.. nometam šo vēsturisko nastu un lepojamies ar to, kas ir! Jā, bija netīrs gājiens, bet tas ir šovbizness, pieticīgais latvietis tajā neizdzīvos.. tiešām labāk būtu, ja Briedi ar netīriem gājieniem noliktu pie vietas un tad mēs varētu žēloties, ka mūs apbižo? Varbūt pierasts, bet vai tiešām tā ir labāk? Par Brieža uzvaru supersērijā!!!
Makgregors pret Meivezeru ir šovbizness. Briedis pret Glovacki ir šovbiznesiņš. Mairim labāk būtu finālā sakaut Dortikosu veidā, kas padara apmierinātu lielāko daļu boksa pasaules. Tad jā, tad Maira karjerā varētu sākties pa īstam labas lietas.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2019-06-17 12:11, pirms 5 gadiem
Jā,nu atļaut cīnīties pēc gonga,un tad vēl skaitīt nokautu,un un ieskaitīt,itkā nekas nebūtu bijis,tas bija kas neredzēts..!Visu cieņu tiesnesim,bet vai tiešām nav kādi jaunāki..!?Otrajā cīņā bija atkal ar pamatīgu vēderiņu resnītis,tāds baigi stresains..
, 2019-06-17 12:13, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Cik var skandināt par to sitienu pa pakausi?
Kad beidzot tev un tev līdzīgiem pieleks, ka tas Glovacka sitiens pilnīgi un nekādā veidā neattaisno to ko izdarīja Briedis?
Tieši tā-pa pakausi jau bieži uzsit viens otram,bet Briedis riktīgi nopsihoja!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2019-06-17 12:25, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Briedim vispirms jātiek šai finālā, jo, kā zināms, fināls ir par jostu apvienošanu šai svara kategorijā. Vismaz pagaidām Briedim nav nevienas no čempionu jostām.
Pagaidām tas viss izskatās, ka miljonārs ar bomzi spēlē pokeru, kur miljonārs tur un liek naudu spēles bankā, bet bomzis tikai piedalās spēlē, jo viņam nav ko likt šai bankā, bet tas viņam netraucē cerēt, ka viņš paņems šo banku.

P.S. Pēc vakardienas cīņas starp Kongo bokseri Ilunga Makabu un krievu sportistu Dmitriju Kudrjašovu, kuras noslēgumā uzvarētājam uzreiz tika pasniegta WBC čempionu josta, tad arī tas apliecina, ka šīs Supersērijas fināls būs farss, jo nekāda jostu apvienošana nebūs.
tak neraksti labāk , bet paklusē. jeb neblamējies.
Uz doto brīdi:
Briedis ir supersērijas finālā.
Briedis ir WBO čempions.
Briedis ir WBC dimanta jostas īpašnieks, pirmais pretendents uz vakanto WBC čempiona jostu.
p.s. vakar Makabu dabūja WBC sudraba jostu, jeb otrais rindā uz vakanto WBC čempionu jostu nevis WBC čempiona jostu!
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2019-06-17 12:41, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: tak neraksti labāk , bet paklusē. jeb neblamējies.
Uz doto brīdi:
Briedis ir supersērijas finālā.
Briedis ir WBO čempions.
Briedis ir WBC dimanta jostas īpašnieks, pirmais pretendents uz vakanto WBC čempiona jostu.
p.s. vakar Makabu dabūja WBC sudraba jostu, jeb otrais rindā uz vakanto WBC čempionu jostu nevis WBC čempiona jostu!
Puiši! Neņemiet nopietni NAMEJS9999... Vai nu diletants vai apzināti sagroza faktus!!!! P.S. Vai arī Briedis "pārgājis taciņu" tāpat kā SC. com....
, 2019-06-17 12:44, pirms 5 gadiem
Nameiz 9999
Vinji cīnijās par sudraba wbc jostu. Un superserijaa ciinaas par Ali trofeju. Jostas nav obligātas
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2019-06-17 12:53, pirms 5 gadiem
Brieža aizstāvēšanās pēc Glovacka izdarītā sitiena pilnībā attaisnojama.
Sitiens ar elkoni sanāca par spēcīgu un ja būtu uzreiz sekojusi diskvalifikācija, tad lai arī būtu.

Taču abi bokseri izdarīja neatļautus sitienus un abi bija gatavi turpināt cīņu.

Lūdzu, bez ūdens liešanas, noteikumus, kur šādā gadījumā ir rakstīts, ka ir jāpiemēro Briedim diskvalifikācija vai arī beidzot apklustat ar savu demagoģiju.

Kangars 9999 joprojām nav pamatojis savus izteikumus par to, kāpēc Briedis tagad esot apsmiekls visā boksa pasaulē un turpina tikai troļļot.
, 2019-06-17 13:11, pirms 5 gadiem
Starp saviem ārzemju čomiem runājam par maču, visi piekrīt ka cīņai vajadzēja būt ne šādai, bet tomēr uzvarētājs ir pareizais...jautājumu vairs nav.
, 2019-06-17 13:15, pirms 5 gadiem
Fakts ir tāds, ka ja tas būtu polis, kurš būtu Briedi "pamīkstinājis" ar tādu elkoni, tad tagad jūs visi brēktu, ka jādiskvalificē utt. Tādējādi, neesat objektīvi.

, 2019-06-17 13:28, pirms 5 gadiem
Cita runa, ka tas polis pats ir pretīga tipa bokseris, tāpēc par viņa zaudējumu var priecāties.
, 2019-06-17 13:28, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Fakts ir tāds, ka ja tas būtu polis, kurš būtu Briedi "pamīkstinājis" ar tādu elkoni, tad tagad jūs visi brēktu, ka jādiskvalificē utt. Tādējādi, neesat objektīvi.

Tas ir tikai tavs pieņēmums nevis fakts.

Un ja esi tik objektīvs, lūdzu, noteikumu punktus, kas paredz diskvalifikāciju Briedim par viņa izdarīto pārkāpumu.

Es izmeklējos, atradu tikai to, ka ka sitiens pa pakausi, gan sitiens ar elkoni ir neatļautas darbības un diskvalifikācija tiek piemēro par atkārtotiem pārkāpumiem vai pārkāpumu, kura rezultātā ir radusies trauma, kas liedz turpināt cīņu.
, 2019-06-17 13:29, pirms 5 gadiem
Skatījos palēninātā atkārtojumā - patiesībā tas mauciens ar elkoni bija baiss! Taču belziens pirms tam pa pakausi arī nebija no maigajiem ...
, 2019-06-17 13:31, pirms 5 gadiem
neimeti rakstīja: Nameiz 9999
Vinji cīnijās par sudraba wbc jostu. Un superserijaa ciinaas par Ali trofeju. Jostas nav obligātas
Par WBC Silver cīnījas Ilunga Makabu pret krievu Kudrjašovu arī sesdien, krievs zaudēja ar TKO
, 2019-06-17 13:36, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Cik var skandināt par to sitienu pa pakausi?
Kad beidzot tev un tev līdzīgiem pieleks, ka tas Glovacka sitiens pilnīgi un nekādā veidā neattaisno to ko izdarīja Briedis?
aa haa haa, ko izdarīja briedis? viens pārkāpa notiekumus un tad otrs pārkāpa!!! cik aprbobežotam jābūt, lai aizstāvētu to poli, kurš ir netīrāks par huku? paskaties kā Polis Vlasovu izčakarēja?

nebūtu Polis pārkāpis nebūtu Briedis! sanāk - nedaudz jau var, bet kā Briedis nevar? tā teikt - nedaudz zagt jau drīkst, bet viss, kas ir vairāk ir slikti? haa haa, cik Tu smieklīgs pajoIs esi
, 2019-06-17 13:37, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Fakts ir tāds, ka ja tas būtu polis, kurš būtu Briedi "pamīkstinājis" ar tādu elkoni, tad tagad jūs visi brēktu, ka jādiskvalificē utt. Tādējādi, neesat objektīvi.

nē, jo Briedis pēc tā elkoņa izslēgtu poli ringā tieši tā kā Briedis to izdarīja pēc sitiena saņemšana pa pakausi
, 2019-06-17 13:48, pirms 5 gadiem
"Sitieni pa pakausi ir parasta boksa sastāvdaļa"

https://www.youtube.com/watch?v=M1G...
https://www.youtube.com/watch?v=3-u...
, 2019-06-17 14:00, pirms 5 gadiem
Piedāvāju sarīkot labdarības akciju :
GLOVACKA ĀRSTĒŠANAI PĒC NEŽĒLĪGĀ SITIENA AR ELKONI !!!
, 2019-06-17 14:58, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: "Sitieni pa pakausi ir parasta boksa sastāvdaļa"

https://www.youtube.com/watch?v=M1G...
https://www.youtube.com/watch?v=3-uZBSRQq8I
Un?
Ja vēlies es dažu minūšu laikā piedāvāšu vairākus video, kur bokseris iet bojā pēc saņemtiem sitieniem pa seju un pieri boksa cïņu laikā. Nemaz nerunājot par tiem, kuri no šiem sitieniem kļuvuši par invalīdiem.
Beidz nodarboties ar demagoģiju.
, 2019-06-17 15:17, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un?
Ja vēlies es dažu minūšu laikā piedāvāšu vairākus video, kur bokseris iet bojā pēc saņemtiem sitieniem pa seju un pieri boksa cïņu laikā. Nemaz nerunājot par tiem, kuri no šiem sitieniem kļuvuši par invalīdiem.
Beidz nodarboties ar demagoģiju.
Demagoģija ir teikt, ka nevar salīdzināt sitienu pa pakausi ar sitienu ar elkoni kaut arī pēc noteikumiem nav nekādu izsvarojuma šiem pārkāpumiem.

Demagoģija ir teikt, ka Briedis ir apsmiekls visā boksa pasaulē, bet nespēt nekādā veidā pamatot savus izteikumus.

Demagoģija ir teikt, ka Briedim vajadzēja būt diskvalificētam, bet nespēt to pamatot ar boksa noteikumiem.
, 2019-06-17 15:18, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: divi tiesneši no vienas ģimenes - afigeķ!
komēdija ...
nabaga Glovackis!
Nabaga Glovackis? Nabaga Briedis! Tas jau ir tas iemesls, kādēļ WBC nelika galdā savu čempiona jostu, jo "viņu cīkstonis" Briedis (WBC dimantas jostas turētājs) tika nolikts pret WBO čempiona jostas turētāju Glovacki, "aiz kura stāv" 4 WBO tiesneši! Hello! WBC bija pamatotas bažas, ka viņu vecim netiks doti varianti, tāpēc WBC josta palika malā. Bet Briedis par spīti visiem WBO tiesnešiem sasita WBO čali. ...tagad jau arī redzēsim vai WBO bija gatavojušies Glovacki aizstāvēt vai nē, pareizi? Jo Briedis visu WBO tiesnešu klātbūtnē un ar viņu "svētību" Glovacki nolika uz dēļiem, bet jostu šie kaut kā negrib atdot. Domāju, ka tas ir pilnīgi acīmredzams pierādījums tam, ka WBO banda negrasījās tur Briedim piedāvāt cik necik godīgu cīņu un plāns bija par čempionu paturēt Glovacki. Šobrīd tas tiek demonstrēts tik atklāti, ka tur šaubu nevar būt!

Runājot par epizodēm tas pats: par elkoni Briedim punktu atņēma, bet par normālu "pisaku" pakausī Glovackis nesaņēma neko. WBO čempions, WBO tiesneši. Briedim cepuri nost - izdarīja visu un vēl vairāk, nekā varēja tajā ienaidnieku ielenkumā izdarīt.
, 2019-06-17 15:25, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: Demagoģija ir teikt, ka nevar salīdzināt sitienu pa pakausi ar sitienu ar elkoni kaut arī pēc noteikumiem nav nekādu izsvarojuma šiem pārkāpumiem.

Demagoģija ir teikt, ka Briedis ir apsmiekls visā boksa pasaulē, bet nespēt nekādā veidā pamatot savus izteikumus.

Demagoģija ir teikt, ka Briedim vajadzēja būt diskvalificētam, bet nespēt to pamatot ar boksa noteikumiem.
Demagoģija ir Namejs.
, 2019-06-17 15:25, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Fakts ir tāds, ka ja tas būtu polis, kurš būtu Briedi "pamīkstinājis" ar tādu elkoni, tad tagad jūs visi brēktu, ka jādiskvalificē utt. Tādējādi, neesat objektīvi.
Polis jau arī bija tas, kurš Briedi mēģināja pamīkstināt ar pamatīgu un mērķētu sitienu pakausī. Un dabūja pretī vienu nemērķētu sitienu vaidziņā. Neviens pārāk nečīkst, manuprāt - Glovackis dabūja neatļautu sitienu, Briedis dabūja neatļautu sitienu (no tiesnešu puses par to gan tika sodīts TIKAI Briedis). Neskatoties uz visu, Briedis cīņas turpinājumā spēja saņemties.
, 2019-06-17 15:37, pirms 5 gadiem
Noskan zvans - vecais krabis: "B*a, atkal ausīs zvana!"
, 2019-06-17 15:47, pirms 5 gadiem
Didziz rakstīja: Demagoģija ir teikt, ka nevar salīdzināt sitienu pa pakausi ar sitienu ar elkoni kaut arī pēc noteikumiem nav nekādu izsvarojuma šiem pārkāpumiem.

Demagoģija ir teikt, ka Briedis ir apsmiekls visā boksa pasaulē, bet nespēt nekādā veidā pamatot savus izteikumus.

Demagoģija ir teikt, ka Briedim vajadzēja būt diskvalificētam, bet nespēt to pamatot ar boksa noteikumiem.
Ko man skaidrot cilvēka(ie)m, kuri domā, ka vārds izsmiekls ir tikai sinonīms vārdam smieties, un nevis tā nozīme ir daudz plašāka?

Ko man skaidrot cilvēka(ie)m, kuri nesaprot, ka par sitienu ar elkoni pie noteiktiem apstākļiem noteikumos ir paredzēta diskvalifikācija, bet par sitien pa pakausi maksimālais ir, ka var atņemt vienu punktu.

Priekš kam kaut ko skaidrot tādiem?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.