Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Džošua nākamais pretinieks Millers pieķerts aizliegto vielu lietošanā

Džošua nākamais pretinieks Millers pieķerts aizliegto vielu lietošanā
Džarels Millers. Foto: AP/Scanpix

Aptuveni pusotru mēnesi pirms gaidāmās cīņas pret IBF, WBA un WBO smagsvaru čempionu Entoniju Džošua (22-0, 21 KO) amerikāņu bokseris Džarels Millers (23-0-1, 20 KO) uzrādījis pozitīvas dopinga analīzes, ziņo ESPN apskatnieks Dens Rafaels.

30 gadus vecā Millera urīna analīzēs atrastas endurobola jeb GW1516 pēdas. Šī viela organismā veicina tauku intensīvāku un ātrāku dedzināšanu, kā arī ievērojami var palielināt izturību. Endurobols iekļauts WADA (World Anti-Doping Association) aizliegto vielu sarakstā. Sākotnējos vielas izmēģinājumos uz laboratorijas žurkām, GW1516 izraisījis vēzi.

Pozitīva izrādījusies 20. martā ņemtā VADA (Voluntary Anti-Doping Association) prove. Līdz ar jaunumiem par amerikāņa pozitīvajām dopinga norisēm ir apdraudēta titulcīņas norise. ''Šobrīd cenšamies iegūt vairāk informācijas no VADA par dopinga destu, un drīzumā varēsim vairāk komentēt šo situāciju,'' paziņojis viens no Millera promouteriem Dmitrijs Salita. "Tajā pašā laikā Džarels turpinās trenēties savai cīņai.''

Par Millera izgāšanos dopinga testā informēts ir arī Džošua promouters Edijs Hērns, kurš arī atzina, ka viņa pārstāvis tikmēr turpinās gatavoties cīņai jau noliktajā datumā (1. jūnijs) - ja Millers nevarēs cīnīties, tiks meklēts cits pretinieks.

Visticamāk, Milleram būs jāierodas uz noklausīšanās sēdi, kurā izšķirsies, vai Ņujorkas Štata Atlētu Komisija (NYSAC) piešķirs amerikānim licenci cīņai. Ja Millers tomēr nevarēs cīnīties, tad viņam gar degunu ies vēl nebijuša lieluma honorārs vairākos miljonos dolāru. Tāpat jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize 30 gadus vecā boksera karjerā, kad viņš ticis pieķerts dopinga lietošanā - 2014. gadā, cīnoties kikboksa organizācijas ''GLORY'' rindās, Millers saņēma deviņu mēnešu diskvalifikāciju par metilheksānamīna lietošanu.

Interesanti, ka preses konferencē Millers pats raidīja pārmetumus Džošua virzienā, sakot, ka tieši brits lietojot aizliegtās vielas: ''Nav iespējams gada laikā uzaudzēt 20 mārciņas (9 kg) muskuļu masas bez kādu vielu lietošanas. Tas nav reāli. Zinu, ka kultūristi trenējas visu gadu bez apstājas, bet tāpat neuzaudzē tādu apjomu.

Millera un Džošua duelis paredzēts 1. jūnijā Ņujorkā, ''Madison Square Garden'' arēnā, kur Džošua aizstāvēs sev piederošos IBF, WBA un WBO titulus. Titulētajam britu bokserim Džošua tā būs pirmā cīņa karjerā ārpus dzimtenes, savukārt Milleram - pirmais šāda kalibra pretinieks. Iepriekšējo cīņu amerikānis aizvadīja pagājušā gada novembrī, ar nokautu pieveicot rumāņu bokseri Bogdanu Dinu (18-2, 14 KO), savukārt Džošua savā iepriekšējā cīņā 2018. gada septembrī ar tehnisko nokautu sakāva krievu Aleksandru Povetkinu (34-2, 24 KO).

Izmantotie resursi:
Sources: Miller, set to face Joshua, fails drug...
https://www.bloodyelbow.com/2019/4/...
https://www.theguardian.com/sport/2...


, 2019-04-17 14:02, pirms 5 gadiem
Palaiž garām miljonus honorāros, lai lietotu dopingu, kurš izmēģinājumos uz laboratorijas žurkām izraisīja vēzi! Vnk gudrs no dzimšanas
, 2019-04-17 16:27, pirms 5 gadiem
Puika tā uzpampis,ka ož pēc metāna
, 2019-04-17 16:29, pirms 5 gadiem
sindix rakstīja: Palaiž garām miljonus honorāros, lai lietotu dopingu, kurš izmēģinājumos uz laboratorijas žurkām izraisīja vēzi! Vnk gudrs no dzimšanas
Varbūt čalim ir ambīcijas un viņš domāja, ka ir līdzvērtīgs pretinieks Džošuam - vajag tikai mazliet palietot dopingu, un uzvara būs rokā!
, 2019-04-17 18:40, pirms 5 gadiem
Viņu tak visdrīzāk ka noņems no trases. Kāds tad viņš vēl nākamais pretinieks.
Uzpampis viņš ir jo tieksme uz aptaukošanos. Tur nekādu metānu nevajag. Uzrāvās ta uz tauku dedzinātāja.
, 2019-04-17 23:35, pirms 5 gadiem
Vispār jau ir iespējams, metānists norm ieberzās, ja nedabūs licenzi!
, 2019-04-19 19:37, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Viņu tak visdrīzāk ka noņems no trases. Kāds tad viņš vēl nākamais pretinieks.
Uzpampis viņš ir jo tieksme uz aptaukošanos. Tur nekādu metānu nevajag. Uzrāvās ta uz tauku dedzinātāja.
Mētāns ļoti daudz piesaista ūdeni,tizli lietots panāk šādu efektu
, 2019-04-19 22:18, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Mētāns ļoti daudz piesaista ūdeni,tizli lietots panāk šādu efektu
Tas tā kā būtu zināms, bet ir cilvēki, kuri pampst bez visa metāna un tādiem ir grūti nomest svaru. Šajā gadījumā kā reiz figurē tauku dedzināšanas preparāts. Pie tam šis sportists nupat izgāza vēl vienu testu, par kuru muļķucentra žurnālisti protams neko nezin. Šoreiz tas bija augšanas hormons, kas arī palīdz pie tauku dedzināšanas.
, 2019-04-20 02:17, pirms 5 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Tas tā kā būtu zināms, bet ir cilvēki, kuri pampst bez visa metāna un tādiem ir grūti nomest svaru. Šajā gadījumā kā reiz figurē tauku dedzināšanas preparāts. Pie tam šis sportists nupat izgāza vēl vienu testu, par kuru muļķucentra žurnālisti protams neko nezin. Šoreiz tas bija augšanas hormons, kas arī palīdz pie tauku dedzināšanas.
Nu nē,tu lej galīgu ūdeni. Svara dzīšanai ir vismaz 4 ejošo prepu kokteilis un daži,ko pat kultūristi uzskata par nenormāliem, hormonu potē lai augtu un ārstētu traumas. Tikai un vienīgi,īpaši ņemot vērā viņa cenu ideja dzīt taukus ( kas vispār ir diētas jautājums primāri ) ir galīgi garām
, 2019-04-20 08:38, pirms 5 gadiem
Ā jā, labi
, 2019-04-20 14:36, pirms 5 gadiem
Ja millers nevares cīnities, gribetos redzēt pretim Whyte vai Ortiz!!!
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).