Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Avoti: Alvaress un Golovkins vienojušies par trešās savstarpējās cīņas aizvadīšanu

Avoti: Alvaress un Golovkins vienojušies par trešās savstarpējās cīņas aizvadīšanu
Kanelo Alvaress un Genādijs Golovkins. Foto: Reuters/Scanpix

Iepriekš jau divreiz savā starpā tikušies bokseri Kanelo Alvaress un Genādijs Golovkins vienojušies par trešo savstarpējo cīņu, kas, visticamāk, norisināsies rudenī, Ziemeļamerikas sporta medijam ESPN paziņojuši tuvu stāvoši avoti.

Pēc nedēļām ilgām pārrunām meksikānis Alvaress un Kazahstānas bokseris Golovkins vienojās par to, ka Alvaress savu nākamo cīņu aizvadīs 2. maijā ar Billiju Džo Soundersu, bet nākamajā cīņā rudens pusē spēkosies ar Golovkinu. Arī Golovkinam pirms cīņas ar Alvaresu paredzēts duelis ar Kamilu Seremetu, aizstāvot vidējā svara kategorijas pasaules čempiona jostu. Cīņa ar Soundersu koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelta uz kādu vēlāku datumu.

Zināms, ka Alvaress un "Golden Boy Promotions" par 365 miljoniem ASV dolāru vienojušies ar sporta maksas translāciju pārraidītāju "DAZN" par to, ka meksikānis aizvadīs 11 cīņas, ar noteikumu, ka Alvaresam bija jāpiekrīt viņa trešajai savstarpējai cīņai ar Golovkinu.

Sākotnēji "Golden Boy Promotions" vēlējās uz cīņu izaicināt Soundersa tautieti britu Kalumu Smitu, tomēr visās savās līdzšinējās 27 cīņās uzvarējušais Smits no cīņas atteicās, pamatīgi sadusmojot "Golden Boy Promotions" vadību. Šādi par pretinieku tika izvirzīts līdzšinējās 29 cīņās uzvarējušais Sounderss, kurš prasīja lielāku honorāru, kā arī tiek uzskatīts par sarežģītāku pretinieku nekā Smits. Šāds notikumu pavērsiens apmierināja Alvaresu, kurš vēlējās spēkoties ar Soundersu.

Alvaresa un Golovkina savstarpējās cīņās pa vienai reizei tikusi fiksēta Alvaresa uzvara un neizšķirts. Šīs ir vienīgās divas cīņas no kopumā 42, kurās 37 gadus vecais Kazahstānas bokseris nav spējis izcīnīt uzvaru. Golovkins pagājušajā gadā aizvadīja divas no līgumā ar "DAZN" paredzētajām sešām cīņām, pieveicot Stīvo Rolzu un Serhiju Derevjančenko, kas ļāva izcīnīt vakanto vidēji smagā svara pasaules čempiona jostu, ko iepriekš bija zaudējis tieši Alvaress.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/boxing/story/_...


Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).