Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Treneris: "Usiks jau tagad var uzvarēt jebkuru pirmā smagā svara čempionu"

Treneris: "Usiks jau tagad var uzvarēt jebkuru pirmā smagā svara čempionu"
Aleksandrs Usiks un Džeimss Ali Bašīrs

Talantīgā ukraiņu pirmā smagā svara (līdz 90.7 kilogramiem) boksera Aleksandra Usika (2-0, 2KO) treneris Džeimss Ali Bašīrs atklājis, kāpēc piekritis trenēt Usiku, kā arī pastāstījis par ukraiņu boksera nākotnes perspektīvām. Jāatgādina, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Usiks izcīnīja otro uzvaru profesionāļos, viegli ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu tiekot galā ar bijušo titula pretendentu Epifanio Mendozu.

"Usiks ir labs audzēknis, ļoti labi uztver jaunu informāciju. Negrasos stāstīt muļķības, tāpēc teikšu kā ir – Aleksandrs ir kā neapstrādāts dimants. Esmu gatavs izmantot visas savas zināšanas, lai viņam palīdzētu kļūt par īstu briljantu. Jau tagad viņš ir ļoti labs bokseris. Tagad viņam tikai jāiegūst zināšanas par to, kas ir profesionālais bokss – daudz nianšu, noslēpumu un tā tālāk. Mans uzdevums ir to visu izdarīt," sacīja Bašīrs.

Uz jautājumu, cik ilgā laikā Londonas olimpisko spēļu, pasaules un Eiropas čempions varētu tikt līdz titulcīņai, treneris atbildēja: "Izcilais Evanders Holifīlds kļuva par čempionu, kad uzvarēja ļoti labu bokseri Dvaitu Mohamedu Kavi. Tas notika Evandera 12.cīņā. Tā bija neticami smaga cīņa (tolaik, 1986.gadā vēl bija 15 raundu cīņas un Holifīlds uzvarēja pēc punktiem ar 144:140, 141:143 un 147:138 – aut.), taču pēc tam Holifīlda karjera gāja tikai augšup. Usiks ir ļoti kompetents bokseris. Neuzskatu, ka viņu vajadzētu piebremzēt, viņam jāļauj izpausties. Nepieciešamā pieredze viņam ir – vairāk nekā 300 cīņas amatieros."

Piebilde, ka amatieri un profesionāļi ir divas dažādas pasaules, Bašīru nesamulsināja. Viņš piebilda: "Nekā briesmīga. Pirmajā smagajā svarā tagad ir pilns ar večukiem - Ļebedevs, Huks, Ernandess, Afolabi un citi. Viņi jau ir tuvi boksera vecumdienām. Viņi visi, aizvadot virkni cīņu, ir ieguvuši milzu pieredzi, taču pat tas negarantē viņiem uzvaru pār Usiku. Redzot Aleksandru treniņos varu ar pārliecību teikt, ka viņš var sasniegt tādus pat panākumus kā Holifīlds un paveikt to ātrāk. Jā, viņš var kļūt arī par absolūto čempionu, viņam tas ir pa spēkam."

"Gluži nākamajā cīņā viņam par titulu nevajadzētu cīnīties. Savs ceļš tomēr ir jānoiet. Jāiziet pilnvērtīga treniņnometne ar teicamiem sparinga partneriem, lai es varētu pilnībā novērtēt viņa gatavību un līmeni. Jau septītajā vai astotajā cīņā es esmu gatavs viņu vest cīņā pret čempionu. Lai gan esmu pārliecināts, ka viņš var uzvarētu jebkuru pirmajā smagajā svarā jau tagad. Pēc savām kvalitātēm viņš neatpaliek ne no viena. Neuztveriet šos vārdus kā necieņu pret čempioniem – arī viņi ir smagi strādājuši. Vienkārši es uzskatu, ka viņiem nav pa spēkam apturēt tādu talantu. Ļebedevs, Ernandess... bez problēmām, pret jebkuru čempionu mēs esam gatavi," paziņoja Bašīrs.

Jāpiebilst, ka tieši pirmajā smagajā svarā startē arī šobrīd Latvijas labākais bokseris, IBA čempions Mairis Briedis (11-0, 9KO).

Izmantotie resursi:
Новости бокса и MMA. Все новости бокса, UFC,...


, 2013-12-16 14:16, pirms 10 gadiem
gan jau Briedis shim iznesiis galvu.. un no "dimanta" nekas paari nepaliks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-12-16 15:15, pirms 10 gadiem
veezis rakstīja: gan jau Briedis shim iznesiis galvu.. un no "dimanta" nekas paari nepaliks
Baidos,ka notiks pavisam otrādāk.
, 2013-12-16 17:12, pirms 10 gadiem
veezis rakstīja: gan jau Briedis shim iznesiis galvu.. un no "dimanta" nekas paari nepaliks
Briedis līdz šim ir cīnījies tikai ar bomžiem, kas boksu vispār nepazīst. Un pats jau arī nav nekāds labais. Es vinū pārāk augstu neceltu, pirms neesmu redzējis kaut vienu nopietnu cīņu.
Neesam redzējuši, kā tad Briedim galva tur, kad kāds ar daudz labāku tehniku viņam iešķels huku vai uppercut. Briedis pagaidām uzvar vienkārši ar pareizu plānu, bet nāks pretinieki ar labākuplānu, labāku ātrumu utt. Un tad jau redzēs, kurš ir tas īstais čempions.
, 2013-12-17 08:49, pirms 10 gadiem
Briedim bus gruti. Usiks, Hernandes un Lebedevs visi ir kreiļi, pie tam ļoti kustīgi. To cik "viegli" Briedim iet pret kreiļiem jau redzējām Arēnā BB King finālā pret francūzi, kurš boksa pasaulē vispār ir knapi viduvejiba. Ja Mairis nepieliks cīņā pret kreiļiem, tad labāk cīnīties pret labročiem Huku, Afolabi vai Vlodarčiku.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).