Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bokseri Čaru sašāvušais cilvēks padevies policijai

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bokseri Čaru sašāvušais cilvēks padevies policijai
Manuels Čars
Foto: koelnsport.de

Galvenā aizdomās turētā persona, kura septembra sākumā kebabu ēstuvē Vācijas pilsētā Esenē sašāva pazīstamo sīriešu izcelsmes Vācijas bokseri, bijušo WBC smagā svara čempiona titula pretendentu Manuelu Čaru (28-4, 16 KO), pirmdien padevās policijai.

Vietējie mediji iepriekš vēstīja, ka uz smagā svara bokseri raidītas četras lodes, bet pēc nonākšanas slimnīcā viņam veikta operācija. Pēc aculiecinieku teiktā, uzbrucējs esot pie ēstuves piebraucis ar automašīnu, izšāvis uz Čaru, bet pēc tam aizbēdzis no notikumu vietas.

Kā vēsta laikraksts Bild, šāvējs, kurš pēc neoficiālas informācijas ir lībiešu izcelsmes amatieru bokseris Jusufs A., policijas iecirknī ieradās kopā ar savu advokātu.

Bild raksta, ka amatieru bokseris pēc Čara zaudējuma Latvijas bokserim Mairim Briedim (17-0, 14 KO) esot ievietojis cīņas video Facebook un izsmējis Libānā dzimušo Čaru. Nav gan zināms, vai tieši tas bijis konflikta sākšanās galvenais iemesls.

Manuels esot ieradies Esenē, lai parādītu, ka nebaidās šīs domstarpības atrisināt kā vīram pieklājas. Jusufs esot pieņēmis šo izaicinājumu, taču iespējamās skaidrošanās vietā izlēma konfliktu atrisināt ar šaujamieroča palīdzību.
Turklāt Čara dzīvību, iespējams, izglāba ēstuves apmeklētāji, kuri esot atturējuši Jusufu turpināt izdarīt šāvienus.

Jāpiebilst, ka Manuels jau iepriekš iekļuvis līdzīgās nepatikšanās ārpus ringa. 2006. gadā bokseris kādā no Berlīnes ielām garāmgājējus apmētāja ar jēlām olām, taču pēc tam iekļuva cīņā, kurā ar nazi gandrīz sadūra cilvēku. Toreiz pret Manuelu Čaru tika sākts kriminālprocess par slepkavības mēģinājumu, taču sportists tika atbrīvots nepietiekamu pierādījumu dēļ.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records