Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Briedim aktuālo WBC sudraba jostu ar uzvaru pār Kudrjašovu iegūst Makabu

Briedim aktuālo WBC sudraba jostu ar uzvaru pār Kudrjašovu iegūst Makabu
Ilunga Makabu. Foto: Sputnik/Scanpix

Šodien Jekaterinburgā, Krievijā, aizvadīta boksa cīņa par WBC sudraba čempiona titulu, kurā Kongo bokseris Ilunga Makabu ar tehnisko nokautu piektajā raundā pieveica krievu sportistu Dmitriju Kudrjašovu, Supersērijas pirmās sezonas dalībnieku.

Ilunga Makabu (25-2, 24 KO) ir 31 gadu vecs Kongo bokseris, kurš iepriekš jau bijis WBC sudraba čempiona godā, saņemot obligātā titula pretendenta statusu. Vienu zaudējumu savā karjerā viņš cieta jau pašā debijas cīņā, taču ir izņēmums profesionālajā boksā, jo izveidoja augstvērtīgu karjeru arī pēc tam. Vēlāk viņa vienīgais zaudējums ir cīņā par WBC titulu pirmajā smagajā, 2016. gadā piekāpjoties britam Tonijam Beljū. Ja Makabu toreiz būtu uzvarējis, viņa titula obligātais pretendents būtu bijis Mairis Briedis, kurš tobrīd ieguva pieminēto sudraba jostu, kamēr līdz Brieža un Beljū cīņai tā arī nenonāca.

Tagad Makabu ir atgriezies tiešā WBC titula tuvumā, šodien kļūstot par obligāto pretendentu. Cīņā par vakanto pozīciju viņš Krievijā pārspēja Dmitriju Kudrjašovu (23-3), kurš piektajā raundā vairs nebija gatavs turpināt cīnu, un tiesnesis to pārtrauca. Abi sarīkoja pamatīgu sitienu apmaiņu, un tuvu nokautam bija gan Makabu, gan Kudrjašovs, kas attiecīgi ietekmēja arī abu bokseru ātrumu cīņas otrajā pusē, taču piektajā raundā Kudrjašovs jau pārvietojās pavisam lēni, rokas aizsardzībā turēja pavisam zemu, bija pamatīgi noasiņojis un zaudēja.

Makabu uzvara tuvākā vai tālākā nākotnē var izrādīties aktuāla lieta Mairim Briedim, kurš līdz vakardienai bija WBC dimanta jostas īpašnieks. Bija paredzēts, ka vakantais WBC tituls tiks izcīnīts Brieža un Kšištofa Glovacka cīņā, kurā latviešu bokseris uzvarēja, taču WBC negaidīti pirms cīņas sākuma atsauca savu dalību Supersērijā, un šobrīd ir neatbildēti jautājumi par to, kas tieši notiks ar WBC titulu.

Ja viss būtu noticis kā plānots, Briedis šobrīd būtu WBC un WBO pasaules čempions. Taču šobrīd Maira īpašumā nav nevienas no šīm jostām, un vēl šovakar turpinās sarunas ar WBC un WBO. Taču jebkurā gadījumā nākamais pasākums Brieža grafikā tagad būs Supersērijas fināls pret Junieru Dortikosu, turklāt sudraba josta nebūt nenozīmē, ka realitātē patiešām tiek saņemta iespēja titulcīņā par galveno jostu.


, 2019-06-16 22:13, pirms 5 gadiem
Kāda autoram tautība? Noteikti nav latvietis, rakstība ļoti slikts google translate variants .. vai arī teksti vienkārši tikpat haotiski kā situācija boksā
, 2019-06-16 22:25, pirms 5 gadiem
Njā, ja pa divām reizēm jāatkārto viens un tas pats.
Labi ka Megni te klāt nelaiž, būtu atkal sarakstīts, ka Kudrjašovs stāvēja "pie bantēm" un uzņēma daudz sitienus

Nav izklāstīta cīņas gaita, kurā īsta sitienu apmaiņa bija tikai epizodiski, bet pārsvarā Makabu bombardēja un Kudrjašovs nekoo nedarīja. Toties gandrīz notika retāk novērojams gadījums- abi divi vienlaicīgi labi iesmēla viens otram, Kudrjašovs nonāca nokdaunā, bat Makabu tomēr noturējās vertikāli, tik kājas saļodzījās.
, 2019-06-16 22:26, pirms 5 gadiem
Wow, Kudrjašovs bija pamatīgi noasiņojis..? Tas ir, ātrie jāsauc..?
, 2019-06-16 22:38, pirms 5 gadiem
Paskatījos cīņu Youtube, nu abi nekādi kājās. No Maira atrautos TKO 3. raundā bez elkoņiem .
, 2019-06-16 23:54, pirms 5 gadiem
Skatos ka Maira katmens Dmitrijs Lučņikovs šodien jau Jekaterinburgā un strādā ar Kudrjašovu, njā tiem ar normāla slodze.
, 2019-06-16 23:55, pirms 5 gadiem
Izskatījās ka Makabu nemaz beigās sists vairs negribēja.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.