Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Briedim pieredzējušā Nagi pārbaudījums

Briedim pieredzējušā Nagi pārbaudījums
Mairis Briedis un viņa treneris Elvis Mihaiļenko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar ap plkst. 20:00-21:00 Jūrmalā, Majoru sporta laukumā pie 10. uzvaras profesionāļa karjerā mēģinās tikt Mairis Briedis (9-1, 7KO), kurš cīnīsies ar pieredzējušo Ungārijas bokseri Jozefu Nagi (27-11, 16KO). Cīņa notiks pirmajā smagajā svarā jeb līdz 90.7kg.

Nagi par Brieža pretinieku tika izvēlēts salīdzinoši nesen, lai gan par cīņu 16.jūnijā bija zināms jau agrāk. Iepriekš kā reālākais kandidāts bija "British Masters" čempions pirmajā smagajā svarā (7-5, 2KO) Hari Mailss, taču viņš no cīņas ar Briedi nezināju iemeslu dēļ atteicies, lai gan Briedis jau bija piemeklējis sparinga partnerus – kreiļus Andreju Barabanovu un Nikolaju Grišuņinu.

Nagi noteikti ir ne tikai pieredzējušākais, bet arī bīstamākais bokseris, ar kādu Briedis jebkad ir cīnījies. Pats bokseris šonedēļ norādīja, ka ungārs ir agresīvs un nekaunīgs, turklāt arī izturīgs – var nokļūt nokdaunā pirmajos raundos, bet pēc tam atgūties un vēlāk uzvarēt ar nokautu. Ungāra izturību uzsvēra arī Brieža treneris, leģendārais Elvis Mihaiļenko, kurš ar Mairi strādā jau otro mēnesi un ir arī sportista menedžeris.

Mihaiļenko uzsver, ka cīņā pret Nagi Briedim būs visas iespējas parādīt savu potenciālu, kas iepriekšējās cīņās nav īsti izpaudies: "Mairis ir tajā stadijā, kad jāvirzās uz augšu, jācīnās ar nopietnākiem pretiniekiem. Cīņas, kas notikušas Arēnā Rīga, Maira izaugsmei nav devušas neko. Pretinieki, kuri noturas no 40 sekundēm līdz pusotrai minūtei, nedod nekādu vērtību, izaugsmi vai pieredzi. Mairim jāceļ savs reitings, jādod zināt par sevi Eiropā, lai viņu pazīst ne tikai kā Kļičko sparinga partneri, bet arī kā bokseri, kurš uzvarējis nopietnus pretiniekus. Ar ungāru nebūs viegli, bet būs iespējas parādīt savu potenciālu".

Briedim ir skaidrs cīņas plāns un pie tā viņš cer pieturēties arī šovakar, lai tiktu pie desmitās uzvaras profesionāļos. "Sākšu prātīgi, nebūšu pārgalvīgs. Nekādā gadījumā nedrīkst sākt ar viņu kauties kā ielas kautiņā. Jāstrādā būs uz ļoti daudz sitieniem, kurus izmest brīvi un viegli. Neuzbrukt ar spēku, bet tehniski – uzbrukt visu laiku, nedodot viņam iespēju pretuzbrukumiem. Būt visu laiku kustībā, lai neesmu stāvošs mērķis. Viņam ir 36 gadi, tātad viņš nebūs tik ātrs kā es. Jāpieveic viņu uz ātruma un tehnikas rēķina," piebilda 27 gadu vecais bokseris.

Nagi 1996.gadā piedalījies Atlantas olimpiskajās spēlēs, bet profesionāļa karjeru sāka 2003.gadā, turklāt pirmajās 17 cīņās Nagi izcīnīja 17 uzvaras, no kurām 11 – ar nokautu vai tehnisko nokautu. Pirmo neveiksmi Nagi piedzīvoja 2007.gadā, piekāpjoties vēlākajam WBO čempionam svarā līdz 76.2kg Denisam Inkinam, bet kopš tā laika ungārs vairāk pat zaudējis nekā uzvarējis. Karjeras laikā Nagi bijis Ungārijas, IBF internacionālais, WBA un IBF interkontinentālais, EBA un WBF čempions. Viena no spilgtākajām Nagi cīņām noteikti ir 2008.gada cīņa pret Kongo bokseri Zaku Mvekasu (12-2, 11KO, šobrīd augstā 29.vieta boxrec.com pirmā smagā svara rangā) - cīņas laikā Nagi sešas reizes (!) pabija nokdaunā, taču sestajā raundā pats aizsūtīja pagurošo Mvekasu nodaunā un drīz vien piebeidza viņu, tiekot pie uzvaras ar tehnisko nokautu sestajā raundā.

Šogad Nagi aizvadījis divas cīņas – janvārī viņš otrajā raundā kapitulēja gruzīnam Iago Kiliadzem (19-0, 13KO), bet martā devītajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica tautieti Lāzlo Hūbertu (32-11, 22KO). Nagi boxrec.com pirmā smagā svara rangā ieņem 100.vietu (no 1002), Briedis šobrīd ierindots smagsvaru rangā (pēdējās cīņas aizvadījis svarā virs 90.7kg), kur ierindots 247.vietā (no 1143).

Katrā ziņā Briedi tik viegla cīņa kā martā, kad viņš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva Ruslanu Siņavski, negaida, taču jācer, ka ar pārbaudījumu Mairis tiks galā. Mihaiļenko norāda uz Brieža trumpjiem: "Mairis ātrs, viņš var vienlīdz labi boksēties abās svara kategorijās – gan pirmajā smagajā svarā, gan smagsvaros. Viņam ir stiprs sitiens. Labi skolots bokseris ar lielu pieredzi amatieru boksā, ko noteikti var izmantot arī profesionāļos."

Maira Brieža un Jozefa Nagi cīņa būs Latvijas un Īrijas amatieru komandu boksa vakara kulminācija. Boksa vakars sāksies plkst. 17:00, bet Brieža cīņa gaidāma ap plkst. 20:00-21:00. Cīņas garums, ja viens kāds no bokseriem nespēs uzvarēt priekšlaicīgi, būs seši raundi.


, 2012-06-16 11:02, pirms 12 gadiem
Veiksmi Mairim!
, 2012-06-16 11:05, pirms 12 gadiem
Radis pa Tv vai netu? Ja ne, tad lai sportacentrs vismaz aizbrauc video uztaisa.
, 2012-06-16 11:40, pirms 12 gadiem
Vai šo cīņu internetā varēs redzēt?
Slēpts komentārs: oleg79
, 2012-06-16 15:02, pirms 12 gadiem
tak jabrauc atbalstit klatienē! kāda tur vel translacija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).