Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Brieža pārstāvis: "Ja Mairis necīnīsies Supersērijas fināla "undercard" cīņā, rīkosim cīņu Rīgā"

Brieža pārstāvis: "Ja Mairis necīnīsies Supersērijas fināla "undercard" cīņā, rīkosim cīņu Rīgā"
Mairis Briedis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Briedis joprojām ir pasaules pirmais numurs WBC versijā. Viņam būs cīņa par "Final Eliminator" un tālāk, iespējams, pret Supersērijas uzvarētāju. Var parādīties lieliska iespēja cīnīties par visām četrām jostām," intervijā xsport.ua stāsta Maira Brieža menedžeris Alberts Hačaturovs (Als Siesta).

Hačaturovs uzskata, ka Supersērijas pusfināls pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) starp Briedi un Aleksandru Usiku bijis daudz aizraujošāks nekā Murata Gasijeva cīņa pret Junieru Dortikosu. Menedžeris pieļauj iespēju, ka Brieža nākamā cīņa varētu notikt Rīgā.

"Saša Usiks pierādīja, ka ir īsts vecis un spēj turēt sitienu. Cīņa bija augstvērtīga, izcila. Turpretī Gasijeva un Dortikosa cīņa sākās vienveidīgi. Vēlāk Gasijevs mainīja cīņas gaitu un beigās izslēdza pretinieku. Brieža un Usika pretstāvē bija nepārtraukta intriga, cīņa izvērtās jaudīga.

Neticamas šūpoles. Manuprāt, ka cīņa pārspēja visas cerības. Pati josta palika pie Maira. Saša to parādīja (ringā), taču josta palika pie Maira. Domāju, ka promouteri Sašam nosūtīs jaunu (WBC čempiona) jostu.

Manuprāt, cīņas rezultāts bija 116-113. Savu cīnītāju, kurš man ir kā ģimenes loceklis, vērtēju paškritiski. Zinu, uz ko viņš spējīgs. Redzēju kā viņš nokļuva kritiskā situācijā. Atguvās pavēlu. Saša brīžiem arī pats nespēja noticēt savai veiksmei. Pēc pirmajiem četriem raundiem Usiks nesaprata, kur nokļuvis. Pēc tam savācās, kā lieliskas boksa skolas pārstāvim pieklājas.

Mairis ir spējīgs uz lielām lietām. Tagad viņš metīsies pakaļ gan Gasijevam, gan Usikam, garantēju. “Pagaidi tikai” turpināsies, jo Briedis vēlas atgūt viņam atņemto jostu. Protams, doma par revanšu pret Usiku nepamet viņa prātu.

Briedis raujas cīņā. Nākamnedēļ atsāks treniņus. Arī Dortikoss pēc cīņas raudāja. Grib revanšu. Sāga turpinās. Briedim ir iesauka "Cilvēks lietus". Kā Dastina Hofmana filmā "Rain man". Briedis ir ziemeļu barbars – viņam ir savs funktieris. Lai ko teiktu, viņš nevar dzīvot bez boksa.

Ja cilvēks dienu pēc zaudējuma zvana un jautā, “Kad sāksies nākamā treniņnometne? Kad būs nākamā cīņa?” Visi smējāmies. Domas mainījušās. Vakar viņš man teica, ka boksēsies vēl četrus gadus. Viņš nenomierināsies, kamēr nedabūs atpakaļ savu jostu.

Briedis joprojām ir pasaules pirmais numurs WBC versijā. Viņam pirmajā smagajā svarā būs cīņa par “Final Eliminator”. Ja uzvarēs, iespējams, tālāk cīnīsies pret Supersērijas uzvarētāju. Par visām četrām jostām.

Krievi var piecas reizes pārsolīt Saūdu Arābijas piedāvājumu (Supersērijas) fināla rīkošanai (Krievija vēlas finālu rīkot 22. jūlijā, pēc Pasaules kausa futbolā). Viņi tā uzvilkušies, ka neapstāsies. Nezinu, vai Ukrainā ir līdzvērtīga interese.

Ja Mairis necīnīsies (Supersērijas fināla) "undercard" cīņā, rīkosim lielu cīņu Rīgā. Kāds no izcilajiem filosofiem teica, "Īsts karotājs bez piedzīvota zaudējuma nav īsts karotājs." Manuprāt, Briedis pēc zaudējuma izdarījis secinājumus. Viņu vairāk nemoka doma, “Kas notiks, ja zaudēšu?""

Video: Alberta Hačaturova pārdomas (krievu val.)

Izmantotie resursi:
Промоутер Бриедиса назвал Усика настоящим...


, 2018-02-16 08:29, pirms 6 gadiem
Tie protams ir promotera vārdi, bet realitātē Briedim ir kko kardināli jāmaina, ja negrib atteikties no Kleina, tad jāpiesaista augstvērtīgs treneris, labs fiz sag treneris. Jo ar labu fizuhu un intensīvu (bez klinšām) boksu viņš tiešām var tik augstu, jo ar tādu sitienu domāju pat kādi supersmagsvari varētu krist mierīgi.
Slēpts komentārs: kungs
, 2018-02-16 09:15, pirms 6 gadiem
Tieši fiziskās sagatavotības treneri viņam nevajag,domāju,čalis,kas startējis IronMan zin ko dara, es drīzāk teiktu kkādu boksa treneri, bet arī, viņam treniņnometnē bija divi labi boksa treneri, Mairis ir profesionālis, gan jau zinās, kas labak
, 2018-02-16 09:34, pirms 6 gadiem
Tas Hačaturovs izklausās pēc Rumbulas plača auto tirgoņa, kas ticis pie 15min slavas. Es starp raundiem redzēju vismaz trīs zīžņus un Hačaturovs bija galvenais no trim.
, 2018-02-16 09:35, pirms 6 gadiem
archa777 rakstīja: Tieši fiziskās sagatavotības treneri viņam nevajag,domāju,čalis,kas startējis IronMan zin ko dara, es drīzāk teiktu kkādu boksa treneri, bet arī, viņam treniņnometnē bija divi labi boksa treneri, Mairis ir profesionālis, gan jau zinās, kas labak
Vienmer var atrast ko labaku, un ari pasam Briedim vajadzetu bokseties labak,lai ka mums ari patiktu savu varoni!!!!
, 2018-02-16 09:37, pirms 6 gadiem
Es dzeks no ielas, netrenejoties boksa,domaju ne ipasi daudz zaudetu Briedim, tas taa starp citu!!!!
, 2018-02-16 09:39, pirms 6 gadiem
Viņam pirmajā smagajā svarā būs cīņa par “Final Illuminator”. Ja uzvarēs, iespējams, tālāk cīnīsies pret Supersērijas uzvarētāju. Par visām četrām jostām.

Otsjuda po podrobnei, pozhaluista... Kāds zina par ko ir runa? Kas ir "Final Illuminator"? Vai runa ir par to, ka Briedim jācīnās ar WBC Silver jostas īpašnieku Maksimu Vlasovu par tiesībām izaicināt WBC čempionu (Usiku vai Gasijevu, ja Usiks finālā zaudē)?
Te gan, ja Gasijevs uzvar, priekšroka laikam būtu Usikam.
, 2018-02-16 12:32, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Es dzeks no ielas, netrenejoties boksa,domaju ne ipasi daudz zaudetu Briedim, tas taa starp citu!!!!
Nu ja nav ipasi daudz ko zaudet, tad jau arii nezaudetu neko ipasi daudz - jaa
, 2018-02-16 13:10, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Es dzeks no ielas, netrenejoties boksa,domaju ne ipasi daudz zaudetu Briedim, tas taa starp citu!!!!
Izskatās, ka uz tās ielas ne reizi vien esi kārtīgi dabūjis pa galvu!
, 2018-02-16 14:00, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Es dzeks no ielas, netrenejoties boksa,domaju ne ipasi daudz zaudetu Briedim, tas taa starp citu!!!!
Es Tev pilnīgi piekrītu, tu zaudētu tikai vienu nepilnu raundu un tas tiešām nav īpaši daudz, ja tā padomā!
, 2018-02-16 16:29, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Tie protams ir promotera vārdi, bet realitātē Briedim ir kko kardināli jāmaina, ja negrib atteikties no Kleina, tad jāpiesaista augstvērtīgs treneris, labs fiz sag treneris. Jo ar labu fizuhu un intensīvu (bez klinšām) boksu viņš tiešām var tik augstu, jo ar tādu sitienu domāju pat kādi supersmagsvari varētu krist mierīgi.
Dīvains neesi? Kāpēc mainīt to,kas strādā? Ja Usiks nebūtu veiksmīgi trāpījis 5.raundā un notraumējis Briedi,tad diez vai viņš tagad būtu finālā. Kad ap 10. raundu Mairis daudz maz atguvās un varēja puslīdz normāli atkal paelpot,tad Usikam atkal sāka ļoti smagi iet. 12.raunds pierādīja,ka ar izturību Mairim viss bija ok. Gribētos tik,lai mazliet uzlabo savu sitienu arsenāla daudzveidību.
, 2018-02-16 17:38, pirms 6 gadiem
puslaiks rakstīja: Dīvains neesi? Kāpēc mainīt to,kas strādā? Ja Usiks nebūtu veiksmīgi trāpījis 5.raundā un notraumējis Briedi,tad diez vai viņš tagad būtu finālā. Kad ap 10. raundu Mairis daudz maz atguvās un varēja puslīdz normāli atkal paelpot,tad Usikam atkal sāka ļoti smagi iet. 12.raunds pierādīja,ka ar izturību Mairim viss bija ok. Gribētos tik,lai mazliet uzlabo savu sitienu arsenāla daudzveidību.
Kā fiziskās sagatavotības treneris Kleins var palikt, bet ne kā galvenais. Jau pret Peresu bija redzams, ka kkas buksē. Paveicās, ka arī Peresam nekas nesanāca. Protams pēc cīņas, viss tiek norakstīts uz Mairi.
Pret Usiku pēc 5. raunda Maira stūrī sākas pilnīgs bardaks. Taktikas vairs nekādas un Mairim jāiet vienkārši ringā un jāimprovizē.
, 2018-02-16 18:16, pirms 6 gadiem
DainisU rakstīja: Tas Hačaturovs izklausās pēc Rumbulas plača auto tirgoņa, kas ticis pie 15min slavas. Es starp raundiem redzēju vismaz trīs zīžņus un Hačaturovs bija galvenais no trim.
Ko viņš vispār darīja Duradolas pusē kad cīņa notika Krievija vaitik nav arī viņa promouters.
, 2018-02-16 18:58, pirms 6 gadiem
arch122 rakstīja: Kā fiziskās sagatavotības treneris Kleins var palikt, bet ne kā galvenais. Jau pret Peresu bija redzams, ka kkas buksē. Paveicās, ka arī Peresam nekas nesanāca. Protams pēc cīņas, viss tiek norakstīts uz Mairi.
Pret Usiku pēc 5. raunda Maira stūrī sākas pilnīgs bardaks. Taktikas vairs nekādas un Mairim jāiet vienkārši ringā un jāimprovizē.
Taktika pēc 5.raunda bija vispār aizvadīt cīņu līdz galam,jo Mairis reāli pēc traumas neesot varējis paelpot,diafragma bija aizsista.Kleins vienbrīd pat gribējis pārtraukt cīņu.
, 2018-02-17 15:19, pirms 6 gadiem
Pirmie 4 raundi Briedim bija lieliski, bet 5. raundā, kā teica pats Briedis, viņš atsvaidzināja vecu savainojumu, kas liedza turpināt iesāktajā tempā un intensitātē. Ja nebūtu izlīdis šis savainojums, Briedis Usiku būtu stabili noboksējis.
, 2018-03-01 16:57, pirms 6 gadiem
Lai labāk sagatavotos revanšam pret Usiku ir jācīnās ar Glovacki. Manuprāt te pietrūka pieredzes pret kreiļiem.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.