Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Lietuviešu bokseris Kavaļausks sagādā problēmas WBO čempionam Krofordam

Andrejs Siliņš

Lietuviešu bokseris Kavaļausks sagādā problēmas WBO čempionam Krofordam
Egīdijs Kavaļausks un Terenss Krofords. Foto: AP / Scanpix

Lietuvas boksa talants Egīdijs Kavaļausks naktī uz svētdienu slavenajā Ņujorkas arēnā "Madison Square Garden" kā obligātais pretendents aizvadīja cīņu ar WBO pasaules čempionu Terensu Krofordu un, lai arī sagādāja amerikānim problēmas, piedzīvoja zaudējumu.

Pirmajā pusvidējā svarā WBO titulu kopš pagājušā gada jūnija tur Krofords, kurš toreiz atņēma to austrālietim Džefam Hornam. Lai gan Kavaļausks jau uzreiz pēc tam izaicināja Krofordu, amerikānis paspēja aizstāvēt titulu vēl divās citās cīņās - pagājušā gada rudenī pieveikts Hosē Benavidess, bet šī gada pavasarī arī Amirs Kāns. Arī Kavaļausks pa šo laiku aizvadīja trīs cīņas, divreiz uzvarot un reizi cīnoties neizšķirti.

Šoreiz Krofords no cīņas pret lietuvieti vairs nevarēja izvairīties, jo Kavaļausks bija obligātais titula pretendents. Turklāt Krofordam vairāk interesantie bokseri noslēguši līgumus ar citām promouteru kompānijām un televīzijām, kas traucēja sarunāt cīņas.

Pirmajā raundā Kavaļausks bija visai neaktīvs, otrajā trāpīja labu sitienu ar labo roku, bet trešajā jau lika Krofordam sākt aizstāvēties nopietnāk. Uz brīdi pat Krofords apsēdās uz ceļgala, kas gan netika ieskaitīts kā nokdauns. Arī ceturtajā raundā Kavaļausks ar vairākiem sitieniem izsita Krofordu no līdzsvara. Septītajā raundā vispirms Kavaļausks veica teicamu kombināciju, uz ko Krofords atbildēja ar savu ofensīvu, un tās rezultātā Kavaļausks piezemējās uz ceļgala.

Astotajā raundā Krofords turpināja iesākto, bet darbu pabeidza devītajā raundā, kad divreiz nokdaunēja lietuvieti, un tiesnesis pārtrauca cīņu. Līdz ar to Krofords izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu, tiekot pie 36. uzvaras 36 cīņās karjerā. Kavaļauskam savukārt šis bija pirmais zaudējums 23 cīņās (vēl arī 21 uzvara un viens neizšķirts).

Pasaules čempioni pirmajā pusvidējā svarā

OrganizācijaČempions
WBAMenijs Pakjao
WBCErols Spenss
IBFErols Spenss
WBOTerenss Krofords