Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Bulmeistars atliek došanos uz treniņnometni ASV, lai varētu Tukumā sekundēt Zuti

Bulmeistars atliek došanos uz treniņnometni ASV, lai varētu Tukumā sekundēt Zuti
Kristaps Bulmeistars
Foto: TM sporta studija

Latvijas vadošais vidējā svara bokseris Kristaps Bulmeistars (6-0, 3 KO) uz vienu nedēļu atlicis došanos uz treniņnometni ASV, lai sestdien Tukumā “Milžu cīņās” būtu sava treniņu biedra Kristapa Zuša ringa stūrī viņa debijā profesionālajā MMA.

Divdesmit sešus gadus vecais līvānietis profesionālajā boksā debitēja pērnā gada novembrī un uz šo brīdi izcīnījis sešas uzvaras tikpat aizvadītajos mačos. Par Bulmeistaru jau interesi izrādījuši vairākas boksa organizācijas, tai skaitā no ASV, kura viņu aicina uz pārbaudes treniņnometni.

Uz tādām nesen uz dažiem mēnešiem bija devušies dvīņu brāļi Deniss Savdons (3-0, 1 KO) un Artjoms Savdons (4-0, 1 KO), taču ieinteresēt vietējās promouteru kompānijas par saviem pakalpojumiem viņiem tā arī neizdevās. Jautājums vai tas izdosies Kristapam Bulmeistaram.

Bulmeistaram uz ASV vajadzēja lidot jau šonedēļ, taču sportists atlika to, jo vēlas būt sava komandas biedra Kristapa Zuša ringa stūrī viņa debijā profesionālajā MMA, kas paredzēta jau šo sestdien Tukumā “Milžu cīņās”.

“Mūsu komandā pieņemts atbalstīt vienam otru, tāpēc tas bija tikai loģisks jautājums, ka es nedaudz aizkavēšos Latvijā. Turklāt brauciena atlikšana uz nedēļu šoreiz neko neitekmē, jo tajā pusē visi ir informēti un saprotoši,” portālam Sportacentrs.com skaidroja bokseris.

Bez Bulmeistara sestdien Tukumā gaidāmajā Kristapa Zuša divkaujā ar Daini Peipiņu pēc MMA noteikumiem sabilnieka stūrī stāvēs viņa treneris Josifs Kovči un Dmitrijs Gukins.


Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?