Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Zauerlands skaidro Supersērijas fināla rīkošanu Minhenē, nevis Rīgā

Zauerlands skaidro Supersērijas fināla rīkošanu Minhenē, nevis Rīgā
Kalle Zauerlands pa vidu Mairim Briedim un Junielam Dortikosam. Foto: WBSS

Pasaules boksa Supersērijas organizators Kalle Zauerlands intervijā „Boxing Social” sīkāk pastāstīja par pieņemto lēmumu rīkot Supersērijas finālu starp Mairi Briedi un Junielu Dortikosu Vācijā, norādot uz Vācijas salīdzinoši labo epidemioloģisko situāciju, Minhenes filmu studijas kvalitāti un vēlmi izraudzīties neitrālu norises vietu.

Bija plānots, ka Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis Supersērijas finālu varēs aizvadīt Rīgā, taču pandēmijas dēļ cīņa martā tika pārcelta un maijā atcelta. Lai arī Rīga kā norises vieta palika Supersērijas vadītāju redzeslokā, nesen tika apstiprināts, ka fināls tomēr norisināsies Minhenē. Brieža menedžeris Raimonds Zeps cīņas norises vietas maiņā kā iemeslu piesauca Vācijas varas iestāžu sadarbošanos ar Supersēriju, bet WBSS organizators Kalle Zauerlands minēja arī citus iemeslus.

„Vācija ir valsts, kas ļoti veiksmīgi tikusi galā ar Covid-19 pandēmiju,” intervijā sacīja Zauerlands. „Vācijā pēc pandēmijas sākuma jau notikuši sporta pasākumi, ieskaitot boksa cīņu šovus. Tā arī bija pirmā lielā futbola līga, kas spēja noorganizēt spēļu atsākšanos.”

„Vācija līdz šim ir bijusi līdere pandēmijas ierobežošanā, tāpēc uzskatījām to par vietu, kura mums ir visparocīgākā fināla organizēšanai,” apgalvoja Zauerlands.

Jāpiemin, ka Vācijā iepriekšējo divu nedēļu laikā kumulatīvais Covid-19 infekciju skaits uz 100 tūkstoš iedzīvotājiem pieckārtīgi pārsniedz Latvijas statistiku. Tiesa, sacensību organizētāji noteikti ņem vērā arī saslimšanas gadījumu skaita proporciju pret valstī noteiktajiem ierobežojumiem, taču arī tie Vācijā šobrīd ir visai strikti – pastāv ieceļošanas un pulcēšanās ierobežojumi, un arī Brieža-Dortikosa cīņa notiks bez skatītāju klātbūtnes.

Zauerlands toties uzsvēra, ka Minhenes „Plazamedia” filmu studijā izdosies sarīkot lielisku šovu: „Šī studija ir viena no tehnoloģiski attīstītākajām visā pasaulē. Vācieši ir izslavēti par savām tehnoloģijām, un šī studija nav izņēmums, tāpēc līdzjutējiem būs iespēja redzēt iespaidīgu šovu.”

Zauerlands arī piesauca argumentu, ka fināla dalībnieki būs katrs no savas Atlantijas okeāna puses, tāpēc organizatori vēlējušies cīņu aizvadīt neitrālā vietā, lai mazinātu iespējamos šķēršļus un pēc iespējas labāk apmierinātu abu fināla dalībnieku komandu vēlmes.

„Pandēmijas dēļ nācās atcelt arī citas lielas boksa cīņas, taču tur situācija bija vienkāršāka, jo varēja gluži vienkārši mainīt cīņas dalībniekus,” sacīja Zauerlands. „Mums tas bija citādi. Mums ir divi fināla dalībnieki, kuri uzvarēja fantastiskos pusfināla un ceturtdaļfināla mačos, tāpēc mums nebija nekādas izvēles. Nevarējām taču ņemt Briedi un likt viņam tagad pretim kādu Eiropas bokseri, vai arī otrādi – finālā Dortikosam nozīmēt kādu citu amerikāni. Mums bija jāatrod veids, kā sarīkot cīņu tieši starp šiem diviem sportistiem, te nebija nemaz vietas diskusijām vai citām idejām. ”

Brieža un Dortikosa cīņa Minhenē paredzēta 26. septembrī.

Skaties boksa cīņas tiešraidi starp Mairi Briedi un Junielu Dortikosu Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/sauerla...


, 2020-09-15 12:59, pirms 4 gadiem
Njā. Divas lietas džeki man atklāja jaunas: 1) covid19 situācija Vācijā ir labāka kā Latvijā; 2) Rīkojot cīņu Vācijā, neviens no dalībniekiem neatradīsies savā okeāna pusē...
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.