Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

"Hyde promotion" notiesā latviešu bokserus

"Hyde promotion" notiesā latviešu bokserus
Mārtiņš Kukulis (pa labi) ar Luisu Garsiju svēršanās laikā

13. septembrī, Īrijas pilsētā Korkā, Neptūnas stadionā savas kārtējās profesionālās boksa cīņas aizvadīja trīs Latvijas bokseri no „Baltijas boksa līgas” – Sergejs Volodins, Mārtiņš Kukulis un Aleksandrs Duņecs. Latvieši piedzīvoja atklātu sportisko rezultātu iespaidošanu un pietiesāšanu, kā rezultātā uz mājām atvesti tikai zaudējumi.

Šī bija pirmā reize, kad tik atklātā veidā organizētāji centās iespaidot „Baltijas boksa līgas” sportistu sniegumu. Pirmais, kas pārsteidza mūsu bokserus bija šo maču organizētājkompānijas „Hyde promotions” attieksme, kura pēc sportistiem uz Dublinas lidostu nebija aizsūtījusi solīto transportu un bokseriem pirmā nakts bija jāpavada lidostā bez normālas gultas un iespējām sagatavoties cīņai. Kā izteicās „Baltijas boksa līgas”(Latvijas profesionālā boksa federācija) pārstāvis Romāns Dāboliņš: „Mēs ar viņiem strādājam jau ilgu laiku, taču kaut kas tāds notiek pirmo reizi!”
Abas organizācijas tomēr spēja atrast kopīgu problēmas risinājumu un paredzētais boksa vakars Korkas pilsētā tomēr varēja notikt.

ALEKSANDRS DUŅECS

Pirmais no latviešiem uz Neptūnas stadiona ringa kāpa Aleksandrs Duņecs, kurš svara kategorijā līdz 81, 7 kg sešu raundu cīņā tikās ar vietējo pārstāvi, ne reizi uzvarēto (ne profos, ne amatieros) Maiklu Svīviju (6-0, 4 KO, 1 drawn).

Mačs sākās diezgan ass, jo Aleksandrs jau no pirmajām sekundēm gribēja uzņemties vadību un neapdomīgi izdarīja sitienu, kuram seko pretinieka pretsitiens un latviešu sportists bija uz partera (sitiena rezultātā tika lauzts Aleksandra deguns). Viņam atskaitīja nokdaunu, taču tas saņēmās un varēja turpināt cīņu, labi noboksējot līdz pat pirmā raunda beigu gongam.

Otrajā raundā Duņecs centās saglābt zaudēto, taču acīm redzams pārākums piederēja ringa saimniekam Svīvijam, nepārtraukti iedzenot Aleksandru stūrī. Līdz ar to otrā raunda izskaņā tiesnesis apstādināja cīņu un ar TKO uzvaru piešķīra Maiklam Svīvijam. Duņecam šis bija pirmais zaudējums tā karjerā. Iepriekš viņš bija trīs reizes uzvarējis un divās reizēs boksējis neizšķirti.

MĀRTIŅŠ KUKULIS

Otrs no latviešiem, kurš pēc kārtas kāpa uz ringa svara kategorijā līdz 77 kg bija augumā mazais Mārtiņš Kukulis (4-18,0 KO). Viņa pretinieks bija zem „Hyde promotions” stāvošais pasaules čempions amatieru boksā junioriem no Kubas Luis Enrike Garsija. Garsijam šī bija debija profesionālajā ringā, kurā viņam bija jāaizvada četru raundu cīņa.

Varēja redzēt, ka Garsija ir augstas klases sportists, taču Kukulis neizskatījās mazāk spēcīgs, pirmajā raundā ar vienu no saviem sitieniem liekot čempionam pat nedaudz „papeldēt”. Var teikt, ka kubieti no nokauta glāba gongs.

Otrs raunds arī iesākās diezgan ass, kurā, lai arī Garsija izdarīja ļoti daudz sitienu, lielākā tiesa gāja cimdos vai Kukulim pa pakausi. Taču tiesnesis tēloja, ka šos aizliegtos sitienus pa pakausi neredz. Mārtiņš turpināja lietot aizsardzības taktiku, atbildot tikai ar precīziem un spēcīgiem pretsitieniem.

Izskatījās, ka trešajā raundā Garsija nāca ar domu nokautēt Kukuli, aktīvi uzbrūkot un turpinot izmantot aizliegtos sitienus pa pakausi. Pretēji cerētajam latviešu bokseris nekrita, pat tieši pretēji sāka biežāk atbildēt ar pretsitieniem. Taču raunda beigās vienā no epizodēm, kad bokseri bija tuvcīņā un Mārtiņš pielika celi pie zemes, tiesnesis nolēma palīdzēt Luisam Garsijam apstādinot cīņu, piešķirot viņam uzvaru ar TKO. Pats Kukulis bija neizpratnē, jo kā tas paskaidroja, tad tas bija taktisks gājiens, jo pieliekot celi pie zemes tas cerēja uz nokdauna atskaitīšanu kā laikā varētu atpūsties un mēģināt nogāzt manāmi pārgurušo Garsiju. Taču tiesnesis izdomāja savus noteikumus un piešķīra tehnisko zaudējumu.

„Mēs te esam kā viesstrādnieki – gaļa. Tāda Latvija visiem ir pie kājas! Viņi tik ar mūsu palīdzību saviem sportistiem taisa reitingus...man pakausis šobrīd ir stipri vairāk sadauzīts nekā seja!” pēc cīņas par organizētāju un tiesneša rīcību bija ļoti nikns Mārtiņš Kukulis.

SERGEJS VOLODINS

Trešais uz, kuru tika liktas cerības bija svara kategoriju līdz 69,9 kg pārstāvošais Sergejs Volodins, kuram sešu raundu garā cīņā bija jātiekas ar īru publikas mīluli Gariju O’Salivanu.

Pirmajam gongam atskanot abi sportisti metās viens otram virsū un rādīja skatāmu boksu, taču, kad īru bokseris divas reizes trāpīja Volodinam pa pakausi un tiesnesis (aut. - tas pats, kurš tiesāja Kukuļa cīņu) nepiešķīra O’Salivanam aizrādījumu. Latvieša komanda nolēma, ka jāpārtrauc cīņa, jo Sergejs vienā no sitienu apmaiņas epizodēm bija smagi savainojis labo roku un nespēja vairs pilnvērtīgi boksēt. Kā izteic'ās Volodina komandas pārstāvji, tad tā noņemšana no ringa arī bija sava veida protests pret neobjektīvo tiesāšanu. Līdz ar to latviešu sportistam tiesnesis piešķīra zaudējumu ar TKO jau pirmajā raundā.

„Kāda bija uzņemšana, tāds arī bija šovs...,” par savu lēmumu neturpināt cīņu tiesnešu nekaunības dēļ, lakonisks bija Sergejs Volodins.

Izmantotie resursi:
boxrec.com


, 2008-09-15 05:00, pirms 16 gadiem
O, jauna cepamgaļa
, 2008-09-15 06:25, pirms 16 gadiem
Naw tas normali.
, 2008-09-15 06:51, pirms 16 gadiem
Atvainojos, ka neesmu lietas kursā, tāpēc lūdzu, ja variet, paskaidrojiet:
1. Kāpēc Baltijas boksa līga savus mačus rīko Īrijā nevis kādā no Baltijas valstīm kā tas pēc nosaukuma būtu loģiskāk?
2. Pēc rakstā minētā nevar īsti saprast vai 3 minēties Latvijas sportisti ir profesionāli bokseri vai viesstrādnieki. Kā tad īsti ir?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-15 08:20, pirms 16 gadiem
pēc cīņu apraksta gan liekas ka pretinieki bijuši krietni aktīvāki..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-15 09:02, pirms 16 gadiem
zigiss rakstīja: pēc cīņu apraksta gan liekas ka pretinieki bijuši krietni aktīvāki..

Vo Vo man arī shis raxts liekās, kā kaut kāda atrakstīšanās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-15 09:14, pirms 16 gadiem
Nu ja jau tur ta tiesāja - tad vajadzāja pielāgoties un dot rižajam īram arī pa pakausi - kāda starpība vai tiek iedots KO vai tevi diskvalificē par nepareiziem sitieniem - otrajā gadījumā vismaz rižiks arī būtu bik atrāvies
, 2008-09-15 11:11, pirms 16 gadiem
Nu un, ja arī nedaudz atrakstīšanās - ja tiesāja negodīgi, tad tā arī jāstāsta savējiem, lai saprot, kāpēc un kas notika. Malači džeki, ka nebaidās un dodas tur cīnīties. Bet par sadarbību ar šiem "īriem" gan vajadzētu pārdomāt - citādi vēl sanāks tā, ka Dāboliņš ir tas, kas to gaļu gatavo, nevis otrādi
, 2008-09-15 14:52, pirms 16 gadiem
Magic rakstīja: Atvainojos, ka neesmu lietas kursā, tāpēc lūdzu, ja variet, paskaidrojiet:
1. Kāpēc Baltijas boksa līga savus mačus rīko Īrijā nevis kādā no Baltijas valstīm kā tas pēc nosaukuma būtu loģiskāk?
2. Pēc rakstā minētā nevar īsti saprast vai 3 minēties Latvijas sportisti ir profesionāli bokseri vai viesstrādnieki. Kā tad īsti ir?

Baltijas boksa liiga neaorganizee (vismaz pagaidaam) machus, tie kaa federaacija sadarbojas ar citu valstu promoteriem un organizaacijam un suuta savus sportistus uz citaam valstiim.
, 2008-09-15 16:16, pirms 16 gadiem
Latvija jau ir tas pats.tur vispar sez daudzi korumpeti maitas un mafiozņiki tā saucamie.Latvijas boksā vis jau sen ir nopirkts.Ja gribi vinēt tad vajadzīgs nokdauns.
, 2008-09-15 22:46, pirms 16 gadiem
Nu lai Īri atbrauc pie mums..
, 2008-09-16 09:25, pirms 16 gadiem
Ronaldi rakstīja: Nu lai Īri atbrauc pie mums..
o jā
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.