Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Ruiss par cīņu Saūda Arābijā pret Džošua: "Es nekam vēl neesmu piekritis"

Rolands Eliņš

Ruiss par cīņu Saūda Arābijā pret Džošua: "Es nekam vēl neesmu piekritis"
Endijs Ruiss uzvaras parādē dzimtajā pilsētā. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

IBF, WBO un WBA pasaules čempions smagsvaros Endijs Ruiss beidzot darījis zināmu savu nostāju par Entonija Džošua pārstāvju izziņoto revanša cīņu. Ruiss norāda, ka vēl nav neko parakstījis un vispār labprātāk aizvadītu cīņu Ņujorkā.

Šovasar sensacionāli par apvienoto pasaules čempionu kļuvušajam Endijam Ruisam līgumā bija ierakstīts punkts, ka uzvaras gadījumā viņam nepieciešams sniegt Entonijam Džošua revanšu, turklāt par revanša cīņas organizēšanu atbildīgi ir Džošua pārstāvji, kuriem ir tiesības noteikt mača datumu un vietu. Pavasarī parakstītajā līgumā norādīts, ka Ruisa honorārs par revanša cīņu, neatkarīgi no tās apstākļiem, būtu deviņi miljoni dolāru.

Šī līguma parakstīšanas brīdīs Džošua bija nepārspēts boksa fenomens, kamēr Ruiss – ne īpaši pazīstams bokseris. Pēc Džošua pieveikšanas, protams, situācija pamatīgi mainījās, un jau toreiz boksa apskatnieki norādīja, ka, lai arī teorētiski Džošua ir tiesības revanšu rīkot pēc saviem ieskatiem, praksē Ruiss var celt vairākus iebildumus. Tieši tas arī piepildījies, Ruisam apšaubot pretinieka promoutera izziņoto informāciju par revanša cīņu. Džošua promouters Edijs Hērns bija pavēstījis, ka revanšs norisināsies septītajā decembrī Saūda Arābijā, Džošua bija šo informāciju izplatījis savos sociālajos tīklos, bet Ruiss līdz šim bija to publiski ignorējis.

Intervijā ESPN tagad Ruiss norādīja, ka pagaidām vēl nav piekritis revanša cīņas nosacījumiem: „Es neko neesmu parakstījis, mana komanda vēl veic sarunas. Džošua cilvēki vēlas, lai viss notiktu Saūda Arābijā, bet man vēl jāpaskatās, kā norisināsies pārrunas. Man patiktos, ja mēs vēlreiz cīnītos Ņujorkā.”

Hērns norādījis, ka, ja Ruiss nepiekritīs iepriekš līgumā rakstītajam, sekos tiesvedība, taču tas nav tik vienkāršs process un čempionu jostas Džošua tādā gadījumā varētu arī tik drīz neatgūt. ESPN gan vēsta, ka Ruisa nepiekrišana skaidrojama ar to, ka viņš gluži vienkārši cenšas sev izkārtot labāku darījumu, kā arī pārbauda savas ietekmes potenciālu. Galu galā, Hērns jau aktīvi reklamē cīņu un vienojies ar Saūda Arābijas investoriem, kuri gatavi ieguldīt ap 40 miljoniem dolāru, un Ruisa prasības, ja netiek apmierinātas, var to pamatīgi sarežģīt arī ar visu pavasarī noslēgto līgumu.

„Domāju, ka mūsu nākamajā cīņā Džošua vēlēsies vairāk kustēties, būt aktīvāks,” sacīja Ruiss. „Taču viņš ir pārāk liels augumā, viņam ir pārāk daudz muskuļu, un tas viņam būs sarežģīti.”

Izmantotie resursi:
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.
https://www.bbc.com/sport/boxing/49...

     [+] [-]

, 2019-08-15 21:12, pirms 5 gadiem
Profesionālā boksa kārtējā klaunāde.