Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Briedis: "Man jau ir 35 gadi, pēc 3 mēnešiem nevaru atnākt ar resnu vēderu"

Briedis: "Man jau ir 35 gadi, pēc 3 mēnešiem nevaru atnākt ar resnu vēderu"
Mairis Briedis. Foto: Ģirts Ozoliņš, F64

Pasaules boksa Supersērijas finālists Mairis Briedis atklāj, ka tur sportisko formu uz 30-40%, jo jebkurā brīdi var saņemt paziņojumu, ka ilgi gaidītā cīņa notiks pēc diviem mēnešiem. Par to tika vēstīts LTV1 raidījumā "Sporta Studija".

Supersērijas finālā tiek gaidīta cīņa starp latvieti Mairi Briedi un kubieti Junjelu Dortikosu. Minētais fināls "Arēnā Rīgā" sākotnēji tika ieplānots 21. martā, drīz vien tas tika pārcelts uz 16. maiju, taču patlaban koronavīrusa pandēmijas dēļ pasākums ir atlikts uz nenoteiktu laiku.

Pēdējā laikā trenējās vieglākā režīmā, tomēr ir uzvilcies un gaida cīņas datumu. "Man jau ir 35 gadi, atlaist vispār neko nevar. Ja pēc kaut kādiem trīs mēnešiem atnāktu uz treniņu ar resnu vēderu: nu, treneri, sāksim... Bet tad neko vairs nevar sākt, tur ir jābeidz," norāda Mairis Briedis. "Tāpēc visu laiku uzturam formu, lai būtu formā uz 30-40%. Kad sāksies nometne, tad jau varēs iet uz pilnu klapi. Jebkurā brīdī var pateikt: pēc diviem mēnešiem... Jo mums līgumā ir atrunāts, ka viņiem divus mēnešus pirms cīņas obligāti jāpaziņo. Ja mēs sāktu no nulles, būtu vajadzīgi trīs četri mēneši. Tāpēc turam formu, lai varētu uzreiz ielēkt nometnē. Jābūt kaut kādai sagatavotībai, lai varētu sākt to nometni. Nevar neko nedarīt un sākt nometni - tad sāksies traumas, psiholoģiski un fiziski salūzīsi. Tās ogles iekšā visu laiku ir sarkanas. Tik un tā cīņa būs, neizbēgami."

Latvijas labākā boksera treneris Dmitrijs Šiholajs iegulda lielu darbu. "Viņš ir Baltkrievijas pilsonis, centīgi mācās runāt latviski un taisās dabūt arī [Latvijas] pilsonību," atklāj Briedis.

.

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta Studija"


, 2020-06-16 07:59, pirms 4 gadiem
Izturību un pacietību Mairim ar komandu. Cerams ,ka izdosies pielikt skaistu treknu punktu visam šim maratonam un iespējams pat karjerai.
, 2020-06-16 13:37, pirms 4 gadiem
ko nozīmē turēt formu 30-40% - tipa slinko vai diezgan cītīgi trenējas?
, 2020-06-16 23:36, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: ko nozīmē turēt formu 30-40% - tipa slinko vai diezgan cītīgi trenējas?
trenejas uz 30-40 % ko tur nesaprast
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.