Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

18 gadus vecais talants Grundulis Supersērijas cīņu vakarā kopā ar treneri Kleinu

18 gadus vecais talants Grundulis Supersērijas cīņu vakarā kopā ar treneri Kleinu
Mārcis Grundulis. Foto: LNK Boxing

Šovakar “Arēnā Rīga” pirms Supersērijas pusfināliem ringā dosies pieci Latvijas bokseri, to vidū arī trenera Sanda Kleina jaunais audzēknis Mārcis Grundulis, tikai 18 gadus vecs sportists, kurš sauc Mairi Briedi par savu elku un piemēru, ka arī no Latvijas iespējams izsisties boksa elitē.

Mārcis Grundulis vēl mācās vidusskolā, bet šovakar aizvadīs savu sesto profesionālā boksa cīņu, ceturto reizi izejot Arēna Rīga ringā. Pagaidām viņa rēķinā ir tikai uzvaras. Taču šī Latvijas boksa talantam tik un tā būs pacelšanās jaunā līmenī, jo viņš izpelnījies iespēju tikt Pasaules boksa Supersērijas cīņu sarakstā. Vakara naglas būs Brieža-Glovacka un Dortikosa-Tabiti cīņas, bet ārzemju treneru, promouteru un žurnālistu acis šovakar ik pa brīdim pievērsīsies arī “undercard” cīņām. Grunduļa pretinieks šovakar būs Krievijas sportists Jevgeņijs Vazems (8-6), 31 gadu vecs bokseris.

“Pirms pāris gadiem man tas likās pilnībā neiespējami, ka varētu cīnīties turpat, kur Mairis,” intervijā portālam Sportacentrs.com teica Grundulis. “Ar draugiem tika runāts par tādiem sapņiem, kuri tagad ir pavisam tuvu, lai piepildītos – sestdien kāpšu uz lielās skatuves.”

“Šī man bija ilgākā gatavošanās vienai cīņai – 11 nedēļu process,” sacīja Grundulis. “Pareizi gan arī ir teikt, ka gatavojos 11 mēnešus, jo tad aizvadīju savu pirmo cīņu un jau tobrīd gribēju tikt šeit. Vai es vēlos, lai man būtu ilga boksera karjera? Ja nevēlētos, tad šeit neatrastos.”

Grunduli šodienas cīņai gatavoja vīrs, kurš ir sagatavojis Latvijas pagaidām vienīgo pasaules čempionu, proti, Maira Brieža bijušais treneris Sandis Kleins. “Treneris Kleins ieviesa jaunas lietas treniņos, Sandis man vairāk palīdzēja strādāt “uz ķēpām”, deva jaunu pieredzi.”

“Briedis man ir parādījis, ka tas, ka esi no Latvijas, boksā nav bezcerīgi,” teica Grundulis. “Viņš ir mans elks sportā, ceru, ka kādreiz izdosies sasniegt viņa līmeni. Kas zina, varbūt arī augstāk,” pasmaidīja jaunais sportists, kuru preses konferencē LNK “Boxing” valdes priekšsēdētājs Jevgeņijs Saproņenko raksturoja kā, iespējams, lielāko talantu Latvijas boksā, uz kuru tiek liektas lielas cerības nākotnē.

Sandis Kleins portālam Sportacentrs.com tikmēr paskaidroja, ka pēc sadarbības pārtraukšanas ar Briedi viņam bijis viens neveiksmīgs eksperiments ar citu audzēkni: “Sapratu, ka man nepieciešams atrast cilvēku, kurš var izturēt manas slodzes. Viens cilvēks boksā nevar visu paveikt, tāpēc lieliski, ka Mārcim ir sava komanda. Ar viņu strādā arī treneris Dainis Daņilevičs, vēl palīdz vairāki cilvēki, un Mārcis patiešām var just, ka aiz viņa stāv komanda.”

“Ja cilvēkam ir daži organisma rādītāji zem vajadzīgā līmeņa, viņš nekad nebūs profesionāls sportists,” turpināja Kleins. “Tādā ziņā Mārcim viss ir kārtībā, un viņam ir vēl vairākas īpašības, kas liecina par labu potenciālu. Mārcis rūpīgi kontrolē savu uzturu saskaņā ar uztura speciālistu rekomendācijām, viņš ir gatavs lielam darbam un, to dzirdēju jau iepriekš, bet tagad varu apstiprināt savām acīm redzēto, ka treniņos viņš visu ātri uztver un klausa.” Kleins arī pastāstīja, ka Grundulis ir īsts patriots un uztur komandā labu noskaņojumu, kas rada pozitīvus darba apstākļus, un Kleins to uzskata par svarīgu panākumu sastāvdaļu.

Savukārt Grunduļa treneris Dainis Daņilevičs ieteica skatītājiem uz Supersērijas cīņu šovu ierasties laikus, lai redzētu arī pārējās cīņas: “Vēlamies, lai Mārcis kļūtu par universālu bokseri un viņam nebūtu vājo vietu. Strādājām ar visu – uzbrukumu, aizsardzību, izturību, domāšanu, sitieniem. Mārcis ir ļoti laba darba ētika un nosprausti augsti, konkrēti mērķi. Viņam arī ir vēl tikai 18 gadi, vēl ir ļoti daudz vietas progresam, bet domāju, ka jūs par viņu vēl daudz dzirdēsiet un sagaidīsiet labas cīņas un panākumus.”

Grunduļa cīņa pret Vazemu paredzēta kā otrā vakara kalendārā, tā tiks aizvadīta pirmajā vieglā svara kategorijā un paredzēta četru raundu garumā.

“Undercard” cīkstoņu preses konferencē, kas notika ceturtdien, Supersērijas vadītājs Kalle Zauerlands uzteica visus Latvijas bokserus, norādot, ka ļoti labi redz boksa izaugsmi Latvijā – ja uz Usika un Peresa cīņām Latvijā viņam bija jāmeklē cīkstoņi, ar kuriem aizpildīt vakaru, tagad “LNK Boxing” grupa var viņam piedāvāt vairākus Latvijas bokserus, kas gatavi šādam notikumam.

Preses konferencē tika norādīts, ka nozīmīgas un grūtas cīņas gaidāmas citiem Latvijas labākajiem bokseriem – Ričardam Bolotņikam un Nikolajam Grišuņinam. 34 gadus Grišuņins, kurš pagaidām cietis tikai vienu zaudējumu 12 cīņās sacentīsies ar čehu Vāclavu Pejsaru, kurš pirms pāris mēnešiem nokautēja britu Kreigu Gloveru, kura rēķinā ir uzvara arī pār Brieža neseno pretinieku Saimonu Valiliju.

Savukārt Bolotņiku gaida cīņa ar krievu bokseri Gasanu Gasanovu, kurš pirms gada pretendēja uz WBA kontinentālo titulu, tiesa, zaudējot ar nokautu. Bolotņiks šobrīd “BoxRec” pasaules rangā otrā smagā svara kategorijā ieņem 27. vietu, bet viņš pats preses konferencē izteicās, ka ar uzvaru sestdien cer iekļūt labāko divdesmitniekā un pēc tam piepildīt savu nākamo mērķi – tikt pasaules ranga desmitniekā.

Vakara plāns

Nr.BokseriSākums
1.Noels Gevors (Vācija 23-2) pret Isasa Mondo (Francija 7-19)20:00
2.Mārcis Grundulis (Latvija 5-0) pret Jevgeņiju Vazemu (Krievija 8-6)
3.Jevgeņijs Aleksejevs (Latvija 10-0) pret Serheju Hamtiski (Baltkrievija 32-17-3)
4.Nikolajs Grišuņins (Latvija 10-1-1) pret Vāclavu Pejsaru (Čehija 14-7)
5.Ričards Bolotņiks (Latvija 13-5-1) pret Gasanu Gasanovu (Krievija 16-7-1)
6.Endrjū Tabiti (ASV 17-0) pret Junieru Dortikosu (Kuba 23-1)23:15
7.Mairis Briedis (Latvija 25-1) pret Kšištofu Glovacki (Polija 31-1)0:15

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!


, 2019-06-15 13:43, pirms 5 gadiem
Veiksmi, Mārcim! Izskatās, ka patiešām varētu būt nākamā Latvijas boksa zvaigzne.
, 2019-06-15 19:18, pirms 5 gadiem
Galvenais lai kāda plēsīgā zivs ringā nepatrāpās - ķipa līdaka, asaris, zandarts u.t.t ! Pārējos Grundulis noknābās mierīgi
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.