Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Supersērijas finālists Gasijevs vēlas revanšu pret Usiku smagsvaros

Rolands Eliņš

Supersērijas finālists Gasijevs vēlas revanšu pret Usiku smagsvaros
Murats Gasijevs un Oleksandrs Usiks. Foto: rusboxing.ru

Krievijas bokseris Murats Gasijevs paziņojis par vēlmi pieprasīt revanšu ukrainim Oleksandram Usikam, cīņu šoreiz aizvadot smagsvaru kategorijā.

Murats Gasijevs savā profesionālajā karjerā cietis tikai vienu zaudējumu – 2018. gada vidū Supersērijas finālā pret Oleksandru Usiku, aizvadot cīņu pirmā smagā svara kategorijā. Viņš pieveica arī šīs sezonas Supersērijas finālistu Junielu Dortikosu, Maira Brieža nākamo pretinieku, taču pēc Supersērijas paziņoja par pāreju uz smagsvaru divīziju un nevienu cīņu nav aizvadījis, vispirms patraucējot traumām un tagad pandēmijai.

Sarunā ar Krievijas ziņu aģentūru TASS Gasijevs norādīja, ka cer uz iespēju aizvadīt revanša cīņu pret Usiku, taču šoreiz jau smagsvaros, uz kuriem pacēlies arī Usiks. „Ceru, ka revanšs būs un saliks visu pa vietām. Tā, kā tam būtu jābūt,” sacīja Gasijevs.

Gasijevs Supersērijas finālā Usikam zaudēja pēc punktiem, tiesa, ļoti pārliecinoši.

Arī Usiks gan pēc minētā Supersērijas fināla ringā nav bijis īpaši aktīvs, gandrīz divu gadu periodā aizvadot tikai divas cīņas. Viņš vispirms aizstāvēja četras krūzeru čempiona jostas pret Toniju Beljū, bet pēc tam debitēja smagsvaros ar uzvaru pār Čazu Viferspūnu. Usikam pavasarī bija paredzēta cīņa ar Dereku Čisoru, taču pandēmijas dēļ tā pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Jāatgādina, ka cerību kaut kad revanšēties Usikam uztur arī Briedis. Usiks šobrīd gan ir noteikts kā WBO smagsvaru titula obligātais kandidāts un tēmē uz cīņu pret slaveno britu Entoniju Džošua.

Izmantotie resursi:
https://tass.ru/sport/8249343

     [+] [-]

, 2020-04-15 17:09, pirms 4 gadiem
pret Usiku grib boxēties daudzi...
no tiem, kas viņam zaudēja...

     [+] [-]

, 2020-04-15 20:39, pirms 4 gadiem
Tikai Eliņš viFerspūns nav atspoguļojis to faktu, ka Gasijevam vēl pirms cīņas tika traumēts plecs, kurš arī uzreiz pēc tās tika operēts. Traumas nopietnību apstiprina arī tas, ka kopš 2018. gada 21. jūlija Gasijevs joprojām nav aizvadījis nevienu cīņu.