Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Zeps: "Ja finālu citur varēs sarīkot agrāk, Supersērija var atteikties no Rīgas"

Zeps: "Ja finālu citur varēs sarīkot agrāk, Supersērija var atteikties no Rīgas"
Mairis Briedis un Raimonds Zeps pēc uzvaras pusfinālā. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Latvijas vadošā boksera Maira Brieža menedžeris Raimonds Zeps sarunā ar Sportacentrs.com komentēja Supersērijas pieņemto lēmumu atcelt Brieža un Junjela Dortikosa finālcīņu, kas bija pārcelta uz 16. maiju, kā arī neizslēdza iespēju par to, ka Supersērija var izvēlēties citu fināla norises vietu, ja Latvijā koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi saglabājās ilgāk nekā citur.

"Supersērijas paziņojumā jāņem vērā vārdu izvēle. Pārcelt var tikai tad, ja ir datums, uz kuru pārcelt. Šoreiz šāda datuma nav, tāpēc arī raksta "atcelts". Tas ir juridisku iemeslu dēļ, jo konkrētais pasākums patiešām ir atcelts," sacīja Zeps.

"Līgums bija noslēgts par to, ka Briedis aizvadīs cīņu 21. martā. Saskaņā ar līgumu attiecīgo iemeslu dēļ Supersērija varēja pārcelt cīņu par 90 dienām, un šeit tiek rēķināts nevis 16. maijs, bet sākotnēji paredzētais datums - 21. marts. Tas sanāk, ka maksimālais termiņš ir jūnija vidus, Zeps turpināja.

"Šobrīd nav iespējams garantēt, ka cīņa šajā laikā notiks, tāpēc arī tiek atcelta. Tas ir tīri juridisku iemeslu dēļ. Proti, cīņa, kas bija plānota 21. martā, nenotiks, taču fināls "Mairis pret Dortikosu" kā tāds joprojām ir plānots un, kad būs iespējams, tiks sarīkots," sacīja Zeps, taču apliecināja, ka juridiski cīņu sāks rīkot no sākuma, attiecīgi tā nekādā veidā piesaistīta Rīgai vairs nav.

"Par labu Rīgai kā cīņas norises vietai joprojām ir visi tie argumenti, kas bija jau pirms tam," sacīja Zeps. "Taču, protams, apzinos iespēju, ka Latvijā var vēl labu laiku pastāvēt aizliegums šāda mēroga pasākuma sarīkošanai, kamēr citā valstī tādas iespējas var parādīties ātrāk. Šobrīd vairs nekādas garantijas, ka Supersērijai fināls jārīko obligāti Rīgā, jo tā bija sarunāts, vairs nav, jo juridiski būs jauns pasākums. Pieļauju, ka tā pati Saūda Arābija atkal būs ieinteresēta, atkal nāks ar savu naudu un piedāvājumu. Ja WBSS redzēs iespējas sarīkot cīņu ātrāk kaut kur citur, nevaru izslēgt, ka tā arī tiks darīts. Taču šobrīd daudz kas nav zināms."

Uz cīņu Rīgā bija pārdoti jau vairāki tūkstoši biļešu. Zeps norādīja, ka par šo aspektu nav informēts un ka tas ir Supersērijas ziņā: "Droši ir vien tikai divas iespējas - atmaksāt to vērtību vai arī padarīt biļetes derīgas uz finālu, kad tas beidzot notiks. Loģiskāk jau laikam būtu pirmais, taču tiešām nezinu par to, kas ar biļetēm notiks." Portāls Sportacentrs.com šo jautājumu uzdeva WBSS preses dienestam, taču acumirklī atbildi nesaņēma.

"Tas, ka cīņa šodien atcelta, mums pašiem nekāds milzīgs jaunums nav," turpināja Zeps. "Brīdī, kad Latvijā pagarināja ārkārtas stāvokli līdz 12. maijam, viss praktiski bija skaidrs, atlika tikai jautājums par pārcelšanu. Domāju, ka tagad pieņemts pareizs lēmums par cīņas atcelšanu. Kāda gan jēga pārcelt uz jūnija vidu, ja tāpat nav nekādas garantijas, ka cīņu tobrīd varēs sarīkot. Atkal būtu jaunas neskaidrības un nervozēšanas, domāju, ka pieņemts gudrs lēmums atcelt cīņu un sagaidīt laiku, kad to varēs sarīkot droši un noteikti."

Zeps iepriekš bija atklājis, ka 21. marta cīņas pārcelšana pamatīgi iedragājusi Brieža plānus un arī finanses, jo sagatavošanās posmā bija ieguldīts daudz, taču neko no tā nevarēja realizēt cīņā pret Dortikosu. Šodien situācija ir citāda, jo pēc marta vidus nekādu treniņu darbu nemaz nevarēja veikt: "Sporta zāles bija ciet, potenciālās treniņu vietas nebija pieejamas, tāpēc es teiktu, ka 16. maija cīņas nenotikšana uz Mairi atstāj minimālu iespaidu liekas gatavošanās un plānu veidošanas ziņā. Tagad skatīsimies, kas notiks un kad varēsim sākt kaut ko plānot no jauna."

Jāpiemin, ka Supersērija šobrīd piedāvā atskatīties uz pirmās sezonas cīņā Brieža svara kategorijā un savā "YouTube" profilā publicē cīņu atkārtojumus. Brieža ceturtdaļfināla cīņu pret Maiku Peresu plānots publicēt šovakar 21:00 pēc Latvijas laika, bet lieliskās pusfināla cīņas starp Usiku un Briedi atkārtojums paredzēts piektdienas vakarā.


, 2020-04-15 19:35, pirms 4 gadiem
īstenībā vienalga, kaut vai atceļ vispār un turnīru sāk no jauna....bet kam tas vairs interesē. Nedomāju ka ārpus Rīgas būs baigā piekrišana.
, 2020-04-15 20:08, pirms 4 gadiem
Piekrišana būs no tām valstīm kurās apmeklētāji drīkstēs apmeklēt šo pasākumu klātienē jo cilvēki ir ļooti noilgojušies pēc sporta un arī organizatori (valsts kas piedāvās sarīkot šo pasākumu) varētu labi samaksāt lai šo pasākumu varētu sarīkot pie sevis.

Vienīgais jautājums - kura pasaules valsts var šo pasākumu noorganizēt tuvākajā laikā? Baltkrievija?
, 2020-04-15 20:56, pirms 4 gadiem
cik viņi ilgi jau stiepa šo datumu, zinot, izstieps arī nākošo uz gadu vai vairāk.
, 2020-04-15 23:36, pirms 4 gadiem
skaidri nepasaka, bet no visiem komentāriem jau ilgstoši ir skaidrs - Rīga ir vienīgā reālā vietai šai cīņai. nevienam citam, citām pilsētām NEINTERESĒ, nekur citur nepārdos tik daudz biļešu, tāpēc Zauerlends vilks max igi, lai neatmaksātu. vienīgi kādas citas lielas cīņas vakarā ielikt kā vienu no iesildīšanās cīņas programmā.
, 2020-04-16 11:39, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: skaidri nepasaka, bet no visiem komentāriem jau ilgstoši ir skaidrs - Rīga ir vienīgā reālā vietai šai cīņai. nevienam citam, citām pilsētām NEINTERESĒ, nekur citur nepārdos tik daudz biļešu, tāpēc Zauerlends vilks max igi, lai neatmaksātu. vienīgi kādas citas lielas cīņas vakarā ielikt kā vienu no iesildīšanās cīņas programmā.
Nez kā tad savādāk var būt? Nav jau nekāda Ķīnas ābece.
Ja te Rīgā pret kubieti galvenajā cīņā cīnītos kāds baltkrievs, anglis, vācietis, kaut lietuvietis, protams ka interese būtu 3x mazāka.
, 2020-04-16 13:56, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Piekrišana būs no tām valstīm kurās apmeklētāji drīkstēs apmeklēt šo pasākumu klātienē jo cilvēki ir ļooti noilgojušies pēc sporta un arī organizatori (valsts kas piedāvās sarīkot šo pasākumu) varētu labi samaksāt lai šo pasākumu varētu sarīkot pie sevis.

Vienīgais jautājums - kura pasaules valsts var šo pasākumu noorganizēt tuvākajā laikā? Baltkrievija?
Saprotu, ka tā ir ironija, bet tomēr - Baltkrievijā pašlaik ir nekontrolējama situācija, tikai viņi paši šķiet vēl to neapzinās..
Un kādēļ gan nevarētu šo pasākumu rīkot Rīgā? Mums ir lieliski vispārējās izolācijas un Covid-19 ierobežošanas rezultāti.. Labāki kā Itālijā, ASV (ar visu savu mega-super hi-end maksas medicīnu) vai Spānijā
, 2020-04-16 14:32, pirms 4 gadiem
.............. rakstīja: Saprotu, ka tā ir ironija, bet tomēr - Baltkrievijā pašlaik ir nekontrolējama situācija, tikai viņi paši šķiet vēl to neapzinās..
Un kādēļ gan nevarētu šo pasākumu rīkot Rīgā? Mums ir lieliski vispārējās izolācijas un Covid-19 ierobežošanas rezultāti.. Labāki kā Itālijā, ASV (ar visu savu mega-super hi-end maksas medicīnu) vai Spānijā
Problēma droši vien ir pulcēšanās aizliegums. Masu pasākumi, visticamāk, būs viens no pēdējiem ierobežojumiem, kas tiks atcelti, un tas droši vien ir arī pareizi.
, 2020-04-17 11:57, pirms 4 gadiem
Manuprāt cīńu drīkst atłaut rīkot Rīgā pat tagad. Tikai ar 1 noteikumu, organizātori parūpējas lai visi kas ienāk Arēna Rīga valkātu sejas maskas un cimdus. Par noteikumu neievērošanu met līdzjutēju ārā. Kur problēmas ko tādu sarīkot?
, 2020-04-17 11:59, pirms 4 gadiem
Protams tikai bez alkahola un citiem pieejamajiem servisiem. Domāju šādu cīńu mierīgi varēja organizēt. Visi ievēro drošību, viss notiek labi.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).