Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža cīņa tiks vēlreiz pārcelta, ziemas treniņnometne - izmesta vējā

Rolands Eliņš

Brieža cīņa tiks vēlreiz pārcelta, ziemas treniņnometne - izmesta vējā
Mairis Briedis. Foto: World Boxing Superseries

Pasaules boksa Supersērijas finālam tiek izskatīti vairāki varianti, taču praktiski skaidrs, ka izziņotajā 16. maijā Maira Brieža un Juniela Dortikosa cīņa nenotiks, portālam Sportacentrs.com apliecināja Brieža menedžeris Raimonds Zeps. Pastāv bažas, ka Latvijā liela mēroga sporta pasākumu rīkošana varētu būt aizliegta vēl labu laiku, tāpēc Zeps neizslēdza iespēju, ka Supersērija varētu domāt par fināla norises vietas maiņu, taču atgādināja, ka uz cīņu Rīgā pārdoti vairāki tūkstoši biļešu.

„Tas, ka 16. maijā fināls Rīgā nenotiks, ir skaidrs,” apliecināja Raimonds Zeps. „Mums tas nosacīti arī ir labāk, jo, ņemot vērā, ka līdz 12. maijam noteikts ārkārtas stāvoklis un ieceļošanas aizliegums, normālu treniņprocesu mēs nevarētu noorganizēt, trūktu sparinga partneru.” Arī Brieža pretiniekam Juniela Dortikosam ierašanās Rīgā tādā gadījumā būtu teorētiski iespējama tikai maksimums trīs dienas pirms cīņas.

Kopējo situāciju Zeps gan pozitīvās nokrāsās neiezīmēja, apliecinot, ka arī Briedim šis ir diezgan saspringts periods, kurā joprojām ir daudz neskaidrību par fināla norisi: „Supersērija ir iezīmējusi vairākus variantus, kā viss varētu attīstīties, ir noteikti iespējamie datumi, taču tas viss atkarīgs no valstī noteiktajiem ierobežojumiem.”

Zeps atzina, ka pastāv satraukums par to, ka Latvijā liela mēroga pasākumu rīkošana netiks atļauta vēl ilgu laiku. Supersērijas vadība izvērtē situāciju arī citās valstīs, kur drošības pasākumi un to termiņi ir citādi, un Zeps piekrita, ka Supersērija teorētiski nav „piesieta” Rīgai, šim turnīram ir priekšrocība, ka to teorētiski var noorganizēt citā valstī. Taču praksē ir vairāki sarežģījumi, ieskaitot to, ka pārdoti 7-8 tūkstoši biļešu uz Brieža cīņu Rīgā. Arī Supersērijai pandēmijas dēļ finansiālā situācija nav ideāla un ir krietni mīnusi, un jau pārdotās biļetes tiek uzskatītas par nozīmīgu apstākli, taču organizētājiem jārēķinās ar iespēju, kas pamazām iegūst konkrētākas aprises citās Eiropas valstīs, proti, sporta pasākumu atsākšanos, taču uz ilgu laiku pie slēgtām tribīnēm.

Par finansiālajiem mīnusiem piekrita arī Zeps, apliecinot, ka ziemā veiktais sagatavošanās posms un tajā ieguldītie līdzekļi Briedim ir izmesti vējā: „Uz konkrēto laiku tika sasniegts maksimālās gatavības kondīcija, kura tagad būs jāiegūst no jauna. Nevar jau visu laiku būvēt tikai klāt, tāpat tagad būs jānolaižas lejā un jāsāk no jauna, līdzīgi kā pēc katras aizvadītās cīņas. Protams, varam runāt, ka kaut kāda pieredze no sparingiem ir iegūta un kaut kas ir pilveidots, taču principā tas bija dārgs treniņu process cīņai, kas nenotika.”

Brieža menedžeris norādīja, ka sagatavošanās posmā izdevumi bijuši visai lieli. Konkrētus apmērus viņš nenosauca, bet izteicās, ka par šiem līdzekļiem sanāktu nopirkt labu dzīvokli Rīgā. „Šie izdevumi ir tīri Brieža komandas ziņā. Mums nav nekāda valsts atbalsta kā olimpiskajos sporta veidos, bet ar Supersēriju līgums ir tieši par cīņu, par kuru viņi izmaksās honorāru. Gatavošanās un tamlīdzīgas lietas ir pašu bokseru ziņā. Jā, pēc fināla un tā honorāra Mairis mīnusos nebūs, taču situācija tāpat nav patīkama.”

Supersērijas fināls plānots bija jau 2019. gada rudenī, plāni vēlāk pārbīdījās uz decembri un pēc tam uz martu. Martā izraudzītais datums izrādījās ļoti neveiksmīgs, jo tieši tajā laikā plaši pieņēmās spēkā koronavīrusa dēļ noteiktie ierobežojumi un cīņu nācās pārcelt.

Vaicāts, vai šobrīd īpaši nenožēlo iepriekšējās aizkavēšanās, kuru iemesli nobāl salīdzinājumā ar pandēmiju, Zeps atbildēja, ka šeit jāsaka „paldies” WBO, organizācijai, kuras čempionu tituls vasarā nonāca Brieža īpašumā un kura tik ilgi novilka ar Kšištofa Glovacka iesniegtā protesta un pēc tam apelācijas izskatīšanu.

Jāpiemin, ka Supersērija šobrīd piedāvā atskatīties uz pirmās sezonas cīņā Brieža svara kategorijā un savā „Youtube” profilā publicē cīņu atkārtojumus. Brieža ceturtdaļfināla cīņu pret Maiku Peresu plānots publicēt šovakar 21:00 pēc Latvijas laika, bet lieliskās pusfināla cīņas starp Usiku un Briedi atkārtojums paredzēts piektdienas vakarā.

     [+] [-]

, 2020-04-15 10:31, pirms 4 gadiem
Īstais fināls būs boksa mačs ar zauerlandu, lai izsistu naudu. Pārējais ir tikai priekšsacīkstes

  +2 [+] [-]

, 2020-04-15 11:53, pirms 4 gadiem
Ļoti interesanti lasīt, ka šis Zeps uzskata, ka pārdotās biļetes ir liela problēma. Tad lūk - dodu šim Zepam BEZMAKSAS padomu krīzes periodā!
Vienkārši atdodiet naudiņu cilvēkiem atpakaļ, pārskaitiet uz kartēm un nebūs šī problēma, novelsies Zepam no pleciem vismaz tas!

  -1 [+] [-]

, 2020-04-15 12:26, pirms 4 gadiem
Kā var trenini but izmesti vējĀ? Labak netreneties vispar?

  +2 [+] [-]

, 2020-04-15 12:26, pirms 4 gadiem
Lielākai daļai valsts iedzīvotāju dēļ ārkārtas stāvokļa pasaulē daudz kas "izmests vējā"... Varbūt Mairim tomēr mēģināt atpakaļ uz policiju doties, vismaz ko pratīgu varēs darīt un darba tur ir daudz šobrīd...Nebūs laika par muļķībām žēloties...

     [+] [-]

, 2020-04-15 12:41, pirms 4 gadiem
Tā profesionāļu čīkstēšana par naudu brīžam kaitina.Biznesā ne vienmēr nopelna un šī būs tā reize.Droši vien arī konkurents cieš tādus pašus zaudējumus.Gan jau savus miljonus nopelnīsiet,bet vai biļešu īpašnieki atgūs naudiņu,tas gan ir jautājums.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-15 14:51, pirms 4 gadiem
Lielākais Zaudētājs Dortikoss.

     [+] [-]

, 2020-04-15 15:58, pirms 4 gadiem
Nu Dortikosam vismaz ir josta...

     [+] [-]

, 2020-04-15 16:32, pirms 4 gadiem

Patiesībā šis apgalvojums mazliet iepriecina.
Tā iet ar tiem zvaigžņu slimības skartajiem, to es gan par Zepu, gan pašu Briedi
Bet par valsts atbalstu - kādu atbalstu? Sporta veids ir liels mahinatoru uzburts kantoris, kurš pie organizatoriskas veiksmes sportistam sagādā miljonus, pat zaudējumā, plus pārvalda principā kreison nelegālo naudu... Kāds tur valsts atbalsts... Valsts Briedim veco darbu var piedāvāt, ja atbalstu kāro..

     [+] [-]

, 2020-04-15 20:16, pirms 4 gadiem
Roluxzz rakstīja: Kā var trenini but izmesti vējĀ? Labak netreneties vispar?
Nu tas ir tā, ka tiek maksāts treneriem, atbrauc vairāki sparingpartneri, kuriem arī tiek maksāts, t. sk. viesnīcas un lidmašīnas biļetes.
Bet pats galvenais- tiek patērēts veselības resurss- nometnes laikā tiek aizvadīti vairāk nekā 100 raundi sparinga, tiek sasniegta maksimālā pīķa forma. Cīņa nenotiek? Laižam formu lejā. Zināms jauns cīņas datums? Sākam atkal gatavošanos. Atkal maksājam treneriem, sparingpartneriem, aizvadam 100+ raundus sparingus. Ar domu, ka cīņa notiks.

p.s. Kur te kaut viens saredz, ka Briedis žēlotos? Zeps tikai ataino situāciju, un viņa ir tāda, kāda ir.
p.p.s. Tiem, kuri par šo visu priecājas- laikam beidzot ir piepildījušies jūsu slapjie sapņi