Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Hans: "Maniem kritiķiem nebija taisnība"

Hans: "Maniem kritiķiem nebija taisnība"
Amirs Hans un Marko Antonio Barrera
Foto: AFP

eSports.lv jau ziņoja, ka aizvadītajā naktī pakistāniešu izcelsmes britu bokseris Amirs Hans piektajā raundā ar tehnisko lēmumu (TD) pieveica meksikāni Marko Antonio Barreru. Pēc cīņas abi bokseri un Hana treneris Fredijs Roučs dalījās iespaidos.

"No brīža, kad es pārgāju uz profesionāļiem, es allaž tiku kritizēts. Šodien es pierādīju, ka visiem, kas mani kritizēja, nav bijusi taisnība," sacīja Amirs Hans. "Protams, es atceros kā mani sakāva Breidiss Preskots, bet toreiz es kļūdījos. Patiesībā tā cīņa kļuva man par svētību un mācību."

"Kopš tā laika es trenējos pie Fredija Rouča, viņš mani ir pilnībā izmainījis kā bokseri. Tagad jūs paši to varat redzēt. Roučs pirms cīņas man teica: "Ja tu palaidīsi garām šo iespēju, vari pakot čemodānus un uz visiem laikiem aizmirst par čempiona titulu". Tieši tāpēc cīņa pret Barreru man bija ļoti svarīga," atzina Hans.

Pats Fredijs Roučs slavēja savu padoto un neslēpa pārliecību, ka Hans sasniegs daudz: "Mums šajā cīņā bija taktika, kuru Amirs lieliski izpildīja. Kopš Hans sadarbojas ar mani, viņš ir manāmi progresējis. Tieši tāpēc mēs nemainīsim treniņu plānu, jo tas darbojas. Hans būs mans nākamais pasaules čempions. Es par to nešaubos."

Marko Antonio Barrera savukārt pauda uzskatu, ka cīņa, viņa savainojuma dēļ, bija jāaptur jau pirmajā raundā un jāpaziņo par nenotikušu: "Mēs izgājām ringā, lai cīnītos, taču es saņēmu sitienu ar galvu, kā rezultātā tika pārsista mana uzacs. Tiesnesis to redzēja, taču cīņu neapturēja. Nevarēju redzēt pretinieku – asinis tecēja man acī. Es pat nejutu pretinieka sitienus."

"Hans, protams, bija ātrs, taču viņa man nebija nekas īpašs, es tos pat nejutu. Jūtos normāli, cīņa noslēdzās tā tikai tāpēc, ka es guvu savainojumu. Nākotni apspriedīšu ar ģimeni un savu promouteru Donu Kingu. Pagaidām domāju paņemt nelielu pauzi," piebilda Barrera.

Izmantotie resursi:
boxingscene.com


, 2009-03-15 23:11, pirms 15 gadiem
obidna. skaidrs, ka savainotaa uzacs neljaava Barreram pilnveertiigi ciiniities. līdz ar to no gaidiitaas intrigas, suu.s vien sanaaca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?