Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Latvijas bokseris Bolotņiks Spānijā nokautē spāni Kordobu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas bokseris Bolotņiks Spānijā nokautē spāni Kordobu
Ričards Bolotņiks
Foto: Sergejs Skripa

Divkārtējais Baltijas čempions boksā rīdzinieks Ričards Bolotņiks (10-3-1, 4 KO) pagājušajā nedēļas nogalē Spānijā pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzvarēja Spānijas čempionu Sezāru Kordobu (11-2, 9 KO), pasaules reitingā svara kategorijā - 90,7 kg paceļoties uz 55. vietu.

Divdesmit sešus gadus vecais Bolotņiks, kuram uz doto mirkli pieder Baltijas čempiona tituli pussmagajā (-79,4 kg) un pirmajā smagajā svarā (-90,7 kg), uz Spāniju devās pēc uzvaras un bija gatavs ar par sevi desmit gadus vecāko Kordobu boksēt visus atvēlētos sešus raundus.

“Sākotnējais uzdevums bija atstrādāt visus raundus, taču pirms manas cīņas ringā kāpa ukraiņu bokseris – viņu tiesneši notiesāja un uzvaru nepamatoti atdeva vietējam sportistam. Līdz ar to sapratām, ka uz tiesnešu objektīvu lēmumu nevar paļauties, tāpēc treneris [Dmitrijs Šiholajs] man deva uzdevumu iet uz pilnu banku jau no pirmās minūtes,” portālam Sportacentrs.com atklāja Ričards Bolotņiks.

Spāņu bokseris Sezārs Kordoba, kura kontā ir arī uzvara pār bijušo Latvijas čempionu Artūru Kuļikauski (18-30-6, 9 KO), divreiz pirmajā raundā tika nosūtīts nokdaunā, taču abas reizes spēja piecelties un turpināt cīņu. Bet pēc trešā nokdauna spāņa sekundanti izmeta dvieli, tādejādi atsakoties turpināt cīņu.

Ričardam Bolotņikam statistikā tika ierakstīta uzvara ar tehnisko nokautu, kuru viņš izcīnīja cīņas pirmajā raundā. Šobrīd Bolotņiks pasaules reitingā ierindots starp labākajiem TOP 100 pirmā smagā svara bokseriem, un ieņem 55. pozīciju. Savukārt Latvijas slavenākais bokseris Mairis Briedis (21-0, 18 KO) šajā pašā reitingā ieņem 3. vietu.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records

     [+] [-]

, 2016-11-14 22:18, pirms 7 gadiem
Ir video? Tas ir labs panākums

     [+] [-]

, 2016-11-14 22:33, pirms 7 gadiem
Pats atradu video https://www.youtube.com/watch?v=-36...