Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Bolotņiks par uzvaru ''Golden Contract'' turnīrā cīnīsies 2. decembrī

Bolotņiks par uzvaru ''Golden Contract'' turnīrā cīnīsies 2. decembrī
Ričards Bolotņiks. Foto: LNK Boxing

Turnīra ''Golden Contract'' organizatori oficiāli pavēstījuši, ka latviešu boksera Ričarda Bolotņika (17-5-1, 7KOs) finālcīņa pret Sēržu Mihelu (11-1, 8KOs) no Vācijas tiks aizvadīta šī gada 2. decembrī Anglijas pilsētā Veikfīldā, ''Production Park Studios'' telpās.

''Golden Contract'' turnīra pusfinālā Rīgā Ričards Bolotņiks pēc punktiem pārspēja Hosea Bērtonu. Tikmēr Sēržs Mihels uzvarēja Laiemu Konroju ar tehnisko nokautu - cīņa tika pārtraukta ceturtajā raundā, kad Konrojs bija ticis pie trim nokautiem.

Lai arī Bolotņiks sarunā ar Sportacentrs.com iepriekš atzina, ka ļoti vēlētos, lai fināls notiktu Rīgā, šoreiz organizatori lēmuši citādi. ''Golden Contract'' fināls paredzēts 2. decembrī Anglijas pilsētā Veikfīldā, ''Production Park Studios'' telpās. Šo cīņu pārraidīs tiešraidē gan ''Sky Sports'', gan ESPN+. Sacensību uzvarētājs iegūs divu gadu līgumu ar promouteru kompāniju ''MTK Global''.

Iepriekš Ričards Bolotņiks sarunā ar Sportacentrs.com uzsvēra, ka nav nozīmes, ar ko boksēt finālā: ''Sēržs ir vairāk tehnisks, ātrs, viņam ir arī laba komanda. Man nav svarīgi, ar ko cīnīties finālā. Esmu jau uzvarējis divus favorītus, un sanāk, ka paliek tie, kas par tādiem nav uzskatīti.''

Sēržs Mihels ir dzimis Krievijā, bet pirmās desmit profesionālās karjeras cīņas aizvadīja Vācijā. Viņš karjeru sāka ar astoņām uzvarām pēc kārtas, līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret kanādieti Raienu Fordu.

Izmantotie resursi:
https://mtkglobal.com/golden-contra...


Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?