Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Menedžeris: "Usiku mierīgi varam pasludināt par labāko smagsvaru"

Menedžeris: "Usiku mierīgi varam pasludināt par labāko smagsvaru"
Oleksandrs Usiks. Foto: Imago/Scanpix

Smagsvaros debitējušais Ukrainas boksa spīdeklis Oleksandrs Usiks pēc uzvaras ir gatavs jauniem izaicinājumiem. Ukraiņu atlēta menedžeris, lietuviešu izcelsmes amerikānis Egis Klims uzskata, ka Usiks jau tagad var tikt saukts par labāko smagsvaru.

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē 97 kg smagais Oleksandrs Usiks (17-0, 13KO) debitēja smagajā svarā un pieveica 11 kilogramus smagāko amerikāni Čazu Viterspūnu (38-4, 29KO).

"Pēc šīs cīņas varam teikt, ka smagajā svarā Usiks parādīja skaistu boksu. Kas tāds sen nebija redzēts," atzīst uzvarētāja menedžeris Egis Klims. "Mierīgi varam pasludināt, ka šobrīd viņš ir labākais bokseris šajā svarā."

ESPN boksa eksperts Dens Rafaels: "Usiks nav gatavs cīņai par titulu. Šajā svarā viņam jāaizvada kaut divus mačus. Bet realitāte ir cita. Viņš jau tagad ir obligātais pretendents uz WBO titulu, līdz ar to Usikam būs jātiekas ar Endija Ruisa un Entonija Džošua dueļa uzvarētāju. Nākamgad viņš iegūs iespēju nopelnīt jostu. Iespējams, ka tas būs mačs pret Ruisu vai Džošua. Iespējams, ka tas būs mačs par vakanto titulu. Viņš pēc iespējas ātrāk centīsies tikt pie titula cīņas."

Usika promouters Edijs Hērns: "Bija vajadzīga pārbaude pret liela auguma bokseri. Viterspūns ir tikpat smags kā Džošua, tātad Usiks jau ir spēkojies ar lielo puisi. Jāsaprot, ka nākamā cīņa būs par pasaules čempiona jostu. Mačs pret Ruisa un Džošua mača uzvarētāju jebkuram ir bīstams. Usiks vēlas cīnīties par jostu, no tā viņš neatkāpsies."

Britu boksa leģendārais smagsvars Lenokss Lūiss: "Smagajā svarā radušies jauni jautājumi pēc Usika debijas. Nedomāju, ka Viterspūns bija viņam vajadzīgais īstais tests. Bet viņš ir iekāpis smagā svara ūdeņos un pārliecinājies, ka tur nav pārāk karsti."

Atgādinām, ka svara kategorijā līdz 90.7 kilogramiem pērnā gada Supersērijas pusfinālā Usiks pieveica Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi, bet finālā pārliecinoši pārspēja Krievijas pārstāvi Muratu Gasijevu. Ukrainas atlēts kļuva par pirmo bokseri ar pilnu komplektu amatieros (Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais čempions) un profesionāļos (visas četras jostas).

Izmantotie resursi:
twitter.com/LennoxLewis
iFL TV / xsport.ua
ESPN / sport.ua
tass.ru


, 2019-10-14 18:34, pirms 5 gadiem
Nu tad jau drīzāk Briedi jāsauc par smagsvaru čempionu,briedis Charu iznīcināja,un vācietis tomēr titulētāks par Viterspūnu.Smiekligas tas runas dažreiz boksā
, 2019-10-14 19:08, pirms 5 gadiem
kramblers rakstīja: Nu tad jau drīzāk Briedi jāsauc par smagsvaru čempionu,briedis Charu iznīcināja,un vācietis tomēr titulētāks par Viterspūnu.Smiekligas tas runas dažreiz boksā
Vai ne, klaunāde. Pret AJ bez variantiem. ( arī karlosam)
, 2019-10-14 19:18, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Vai ne, klaunāde. Pret AJ bez variantiem. ( arī karlosam)
Par Džošua ir liels jautājums,kā tiks galā ar zāģi un kā tas viņu ietekmēs. Skaidrs ka pelmeni viņam bija jāsamasē,ja viņam veiksies būs kā Lenoksam ar Rahmanu. Usiks pats par labāko nosauca Fjūriju,Vailderu un AJ.
, 2019-10-14 19:35, pirms 5 gadiem
"Edijs HIRNS".... 💣😂 Druvieti paņem brivdienu, un kapec vispar kaut ko uzmet par Usiku, Heviiveitos vins pagaidam nav nekas, tad labak vispar nerakstit ja neseko lidzi normali
, 2019-10-14 20:00, pirms 5 gadiem
Žēl, ka boksā iestājušies laiki, kad vairs nav tādi talanti kā Taisons, Kļičko vai Luiss, kuri ātri šitos mutes brūķētājus noliktu pie zemes.
Otra lieta, kas man riebjas, ka tagad skaita cīņa pēc punktiem, tādi džeki kā Usiks un Beljū, kuri tīri uz izturību močī, var vnk ar vairāk sitieniem, neizrubot nevienu, dabūt titulus. Boksa skaistums tomēr ir uzvaras nevis pēc punktiem, bet skaistākais ir tas, ka var izrubīt pretnieku.
, 2019-10-14 20:02, pirms 5 gadiem
Boksā visi ir ļoti konservatīvi: kamēr nesadosi pa ķobi, tevi par labāko neatzīs ni un ni!
, 2019-10-14 20:02, pirms 5 gadiem
Nu pret AJ , loģiski domājot,nevarētu būt variantu,bet ja jau šeit teica kas tik kā viņš būs atguvies,pēc tāda negaidīta zaudējuma,ar Fjuriju kā ar bitēm,kas tad šo spēj saprast
, 2019-10-14 20:22, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Vai ne, klaunāde. Pret AJ bez variantiem. ( arī karlosam)
Nu tā nemaz nesaki. AJ netur sitienus. Ja trāpa labi, tad ir gar zemi, jautājums, vai pietiek spēka piebeigt. Usiks te izskatijās tāds palēns, bet pirms tam ar savu ātrumu nemaz nebija zemē metams, domājams šitiem resnuļiem apskrietu uz riņķi, vienīgi, tās garās AJ rokas...
, 2019-11-26 11:59, pirms 4 gadiem
Usika tituli runā paši par sevi. Ne par velti, tas (Eiropas čempions, pasaules čempions, olimpiskais čempions un visas četras jostas profesionāļos) nevienam nav vēl izdevies
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.