Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Tabiti kļūst par pirmo Supersērijas otrās sezonas pusfinālistu

Rolands Eliņš

Tabiti kļūst par pirmo Supersērijas otrās sezonas pusfinālistu
Endrjū Tabiti: Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sestdienas vakarā Jekaterinburgā, Krievijā, aizvadīts Pasaules boksa Supersērijas pirmais ceturtdaļfināls pirmajā smagā svara kategorijā, kurā piedalās arī Mairis Briedis. Šajā ceturtdaļfināla cīņā amerikānis Endrjū Tabiti ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pārspēja Krievijas sportistu Ruslanu Faiferu.

Endrjū Tabiti (17-0, 13 KOs), 29 gadus vecais amerikānis, Supersērijas otrās sezonas rangā bija izsēts ar sesto numuru, kamēr viņa pretinieks Ruslands Feifers (23-1) bija ar trešo numuru un cīņu varēja aizvadīt savā dzimtenē, taču bukmeikeru prognozēs pirms cīņas par favorītu tika uzskatīts amerikānis.

Tabiti cīņas gaitā bija aktīvāks un ātrāks, droši uzvarot cīņas vidus raundos. Faifers astotajā raundā gan atguvās un uz laiciņu pārņēma iniciatīvu, taču 11. raundā saņēma soda punktu par atkārtotu pretinieka grūšanu un turēšanu. Cīņa, kuru klātienē vēroja arī UFC čempions Habibs Nurmagomedovs, ilga visus 12 raundus, un vienbalsīgā tiesnešu vērtējumā (116:111, 115:112, 114:113) par uzvarētāju tika atzīts Tabiti.

Taibi kļuvis par pirmo šīs svara kategorijas pusfinālistu, un nākamajā kārtā viņš sacentīsies ar poļa Kšištofa Glovacka un Krievijas boksera Maksima Vlasova dueļa uzvarētāju.

Jāatgādina, ka šajā svara kategorijā otro sezonu pēc kārtas piedalās arī Mairis Briedis, kurš savu ceturtdaļfinālu pret Noelu Gevoru aizvadīs desmitajā novembrī ASV. Viņš ir otrā „play-off” zarā, kurā ir arī Juniers Dortikoss un Mateušs Masterņaks.

Pēc Tabiti un Faifera cīņas Jekaterinburgā tika aizvadīts arī Supersērijas ceturtdaļfināls svara kategorijā līdz 53.5 kilogramiem, un arī šajā cīņā krievu sportists pie uzvaras netika. WBO pasaules čempions Zolani Tete no DĀR 12 raundos ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pārspēju Mihailu Alojanu.

     [+] [-]

, 2018-10-14 08:04, pirms 6 gadiem
Krievijai boksā krīze jo 3 dalībnieki no supersērijas jau zaudēja pirmajā cīņā palika tikai Vlasovs

     [+] [-]

, 2018-10-14 10:10, pirms 6 gadiem
+1 par to, ka beidzot ir pareizi uzrakstīts Tabiti vārds Endrjū.

Toties nav skaidrs, no kurienes ir uzradies "masterŅaks"

Pareizi ir Masternaks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-10-14 15:18, pirms 6 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Krievijai boksā krīze jo 3 dalībnieki no supersērijas jau zaudēja pirmajā cīņā palika tikai Vlasovs
Pēc Vlasova-Glovacka cīņas krieviem turnīrā vairs nepaliks neviens pārstāvis..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-10-14 16:54, pirms 6 gadiem
yahooo rakstīja: Man liekas pa to agri vēl spriest.
Glovackis ir izteikts favorīts, tikai viņš un Briedis ir spējuši cienīgi izskatīties pret Usiku.

  +1 [+] [-]

, 2018-10-14 19:06, pirms 6 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Glovackis ir izteikts favorīts, tikai viņš un Briedis ir spējuši cienīgi izskatīties pret Usiku.
Glovackis pret Usiku turēties ta labi turējās, bet pilnīgi bez jelkādām cerībām uzvarēt, jo lielās augumu un ātrumu atšķirību dēļ, vispār netika klāt ukrainim.