Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Briedis arī šo Supersērijas cīņu aizvadīs ar Austrijas boksa licenci

Briedis arī šo Supersērijas cīņu aizvadīs ar Austrijas boksa licenci
Mairis Briedis bija vienīgais no četriem Supersērijas pusfinālistiem, kurš uz svēršanās ceremoniju ieradās ar savas valsts karogu. Foto: World Boxing Superseries

Mairis Briedis rītdienas cīņu pret Kšištofu Glovacki aizvadīs ar Austrijas izsniegtu licenci, kas viņam būs jau trešajā cīņā pēc kārtas, portālam Sportacentrs.com apstiprināja Brieža menedžeris Raimonds Zeps.

Bokserim, lai varētu oficiāli piedalīties cīņā un šīs cīņas rezultāti tiktu atzīti vadošajās boksa organizācijās, nepieciešama boksera licence, kas pēc Eiropas Boksa savienības (EBU) statūtiem parasti tiek izsniegta uz gadu. Taču Mairis Briedis šo licenci mēdz atjaunot pirms katras savas cīņas, un šodien viņa menedžeris varēja apstiprināt, ka saņemta Austrijas Boksa asociācijas licence.

Lai iegūtu boksera licenci, jāiziet dažādas medicīniskās pārbaudes, taču atsevišķām federācijām ir savas prasības par licences izsniegšanu. Pirms trim gadiem, pirms cīņas ar Durodolu Brieža komandai izcēlās publisks konflikts ar Latvijas Boksa federāciju (LBF), kas vēlējās, lai Briedis izpilda Latvijas licences prasības, kas bija saistītas arī ar finansiālajiem jautājumiem un Brieža honorāriem par cīņām, taču Briedis toreiz atteicās un arī nākamajās cīņās LBF licenci nav izmantojis.

„Taču mēs tāpat ar viņu lepojamies un palīdzam, kad nu vajag, lai arī viņš neizmanto Latvijas licenci,” pirms gada sarunā ar Sportacentrs.com situāciju skaidroja LBF prezidents Andrejs Ahmedovs. Saskaņā ar EBU noteikumiem, citas valsts licenci bokseris var izņemt tikai, ja viņa pārstāvētās valsts boksa federācija pret to neprotestē.

Pēc tam nākamajās cīņās Briedim bija Lietuvas boksa licence, kuras formālās prasības viņam izpildīt bija parocīgāk nekā LBF uzstādītās. Arī slavenajā cīņā ar Oleksandru Usiku Briedis piedalījās ar Lietuvas licenci, bet pēc tam Lietuvas federācijā apstrīdētās promouteru nomaiņas dēļ šī licence tika iesaldēta. Briedis toties pirms cīņas pret Delorjē ieguva Austrijas licenci, kas viņam bija arī Supersērijas ceturtdaļfinālā pret Gevoru un būs arī tagad pret Glovacki.

Glovackis savukārt izmantos savas valsts - Polijas - izsniegto licenci.

Skaties WBSS pusfinālu cīņas HD tiešraidē bez reklāmām - tvplaypremium.lv!


, 2019-06-14 23:35, pirms 5 gadiem
ta jau nekāda Latvijas nešana pasaulē nesanāks

vai arī te ir savādāka prakse kā motoru sportos ar visām Lagutām un Grjaziniem,kuri ar Lv LICENCI,arī startē zem Latvijas karoga?
, 2019-06-14 23:58, pirms 5 gadiem
Te kaut kā otrādi pasniedz šo situāciju. Ne Briedim, un kur nu vēl viņa komandai, nekāds konflikts neizcēlās, viņi darīja savu darbu kā ierasts daudzus gadus. Toties boksa federācija gan uztaisīja cirku ar to, ka pēkšņi vajagot maksāt biedru naudu un vēl visādas prasības. Bet tad rodas tikai viens jautājums- kur tā federācija bija, kad Mairis bija karjeras sākumā..?? Tad viņam pašam nācās cīnīties un sisties uz augšu, nekāda federācija viņu neatbalstīja. Tagad, kad sajuta naudas garšu, tā uzreiz viņi atrodas un pieprasa dalīties. Nu tad tādā gadījumā bez viņiem var lieliski iztikt, tāpat kā pirms tam.
, 2019-06-15 00:03, pirms 5 gadiem
Ai da labi. Kamēr Briedis pelnīja kapeikas nebija problēmu nomaksāt LBF nodevas. Tad kad sāka nākt lielais piķis fraiers ieslēdza žadnostj (latviski alkatības ) režīmu. %% nemainījās tikai summas citas,maksāt zapadlo,vot i staigā pa visām federācijām pēc kārtas lai tik varētu ietaupīt
, 2019-06-15 11:00, pirms 5 gadiem
Ko nozīmē žadnostj Mairis tak maksā visu kā nākas, vnk kāpēc maksāt par to pašu vairāk, ja vienam otram parādās lieka alkatība.
, 2019-06-15 12:55, pirms 5 gadiem
Boksā pasaulē valda viens vienīgs bardaks. Organizāciju vairāk nekā nopietnu bokseru, jostas katram savas, licences un karogi nesakrīt, un to, kas vēlas uzbaroties uz bokseru rēķina ir vēl vairāk.Bokss nav sports, lai ko arī neteiktu tie, kam tek siekalas redzot ka kādam iedod pa zobiem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Ričards Bolotņiks. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Bolotņiks Austrālijā piedalīsies Lomačenko-Kambososa cīņu vakarā

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks savu nākamo cīņu aizvadīs 12. maijā Pērtā, Austrālijā, viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com. Viņa pretinieks būs Imams Hatajevs, čečenu bokseris, kurš ir Tokijas olimpisko spēļu medaļnieks.