Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Sakarā ar Covid19 inficēšanās draudiem, atcelta Kristapa Zuša cīņa ar Marko Radonjiču

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Sakarā ar Covid19 inficēšanās draudiem, atcelta Kristapa Zuša cīņa ar Marko Radonjiču
Kristaps Zutis
Foto: Gints Spēdis

Turpinoties koronavīrusa pandēmijai visā pasaulē, tiek atcelti ļoti daudz sporta pasākumu, tajā skaitā 28. martā Vācijā paredzētā smagsvaru boksa cīņa starp Kristapu zuti (7-1-2. 7 KO) un neuzvarēto Melnkalnes pārstāvi Marko Radonjiču (21-0, 21 KO).

“Šodien tikos ar Latvijas profesionālā boksa federācijas prezidentu Andreju Ahmedovu, ar kuru pārrunājam situāciju par manu cīņu Vācijā. Federācija rūpējas par sportistu veselību un tāpēc šobrīd neizsniedz licences cīņām. Man ir ļoti grūti pieņemt šo situāciju, jo nopietni gatavojos gaidāmajam mačam un gribēju cīnīties, bet visā pasaulē ir ārkārtas stāvoklis dēļ koronovīrusa, tāpēc jābūt piesardzīgiem un jāpieņem esošā situācija,” portālam Sportacentrs.com komentēja Latvijas smagā svara boksa reitingu līderis Kristaps Zutis.

Zutim bija paredzēta sešu raundu cīņa ar Vācijā dzīvojošo Melnkalnes vadošo smagā svara bokseri Marko Radonjiču (21-0, 21 KO), kurš savulaik būdams amatieris savu valsti pārstāvējis gan pasaules, gan Eiropas čempionātos, bet profesionāļos izcīnījis uzvaras visās aizvadītajās cīņās. Latvietim tas būtu lielākais izaicinājums viņa profesionālajā karjerā, taču šobrīd nav īsti skaidrs vai šī cīņa ir atcelta uz visiem laikiem, vai tomēr tiks pārcelta uz nezināmu laiku.

Latvijā ārkārtas stāvoklis šobrīd izsludināts no 13. marta līdz 14. aprīlim, tāpēc mūsu valsts bokseris ir apņēmības pilns ringā kāpt 18. aprīlī, kad Olimpiskajā centrā Rīgā paredzēts “101 Fighting Championship” kārtējais cīņu sporta pasākums.

Saistībā ar Covid19 izplatību, īpaši piesardzības pasākumi pašlaik ir attiecināti kopumā uz 20 valstīm: Ķīnu, Dienvidkoreju, Irānu, Japānu, Singapūru, Itāliju, Spāniju, Franciju, Vāciju, Austriju, Šveici, Nīderlandi, Lielbritāniju, Zviedriju, Norvēģiju, Beļģiju, Dāniju, ASV, Grieķiju un Islandi.