Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Pieredze pret jaunību – Barrera pret Hanu

Pieredze pret jaunību – Barrera pret Hanu
Amirs Hans un Marko Antonio Barrera
Foto: AP

Tieši pusnaktī Mančesteras "M.E.N. Arena" notiks cīņa starp jaunību un pieredzi – 22 gadus jaunais britu bokseris Amirs Hans svarā līdz 61.2kg savu līdzjutēju priekšā centīsies tikt galā ar pieredzējušo (35 gadi) un titulēto meksikāni Marko Antonio Barerru.

Barrera savu pirmo profesionālo cīņu aizvadīja nepilnu 16 gadu vecumā, tātad profos ir jau teju divas desmitgades. Šajā laikā viņš arī izcīnījis daudz un dažādus titulus vairākās svara kategorijās. Pirmais no tiem tika izcīnīts jau 18 gados, kad Barrera kļuva par Meksikas čempionu svarā līdz 52.2kg. Pirmo zaudējumu viņš piedzīvoja 1996. gadā, kad viņa rēķinā bija jau 43(!) uzvaras pēc kārtas un deviņas reizes aizstāvēts WBO tituls svarā līdz 55.3kg.

Barrera cīņā ar Žunioru Džonsu tika diskvalificēts, jo pēc tam, kad meksikānis divreiz tika nokautēts, viņa sekundanti iekāpa ringā. Gadu vēlāk abi bokseri tikās vēlreiz un arī šoreiz uzvarēja Džonss, tiesa pēc punktiem.

Turpmākajos gados Barrera gan atkal kļuva par čempionu, bet savu nākamo zaudējumu piedzīvoja 2000. gadā, kad cīņā par WBO un WBC tituliem sīvā cīņā piekāpās Ērikam Moralesam. Divreiz savas karjeras laikā meksikānis piekāpies tagadējam "pound for pound" čempionam Menijam Pakjao, kurš pirms gaidāmās cīņas konsultēja Amiru Hanu.

Kopējā Barreras karjeras bilance – 65 uzvaras (43KO) un seši zaudējumi. Pēdējo reizi pasaules čempiona godā Barrera bija 2007. gadā, taču drīz vien savu WBC titulu svarā līdz 59.0kg zaudēja Huanam Manuelam Markesam.

Pakistāniešu izcelsmes britu bokseris Amirs Hans tiek uzskatīts par vienu no perspektīvākajiem bokseriem. Viņam ir tikai 22 gadi, bet tiek paredzēta spoža nākotne. 2004. gadā viņš kļuva par Atēnu olimpisko spēļu sudraba medaļnieku, bet nākamajā gadā jau debitēja profesionālajā boksā.

Sākums profos bija patiešām veiksmīgs, jo tika gūtas pārliecinošas uzvaras, pārsvarā – cīņas pirmajos raundos. Līdz pērnā gada vidum viņa rēķinā jau bija 18 panākumi pēc kārtas un arī cīņā pret Breidisu Preskotu viņš tika uzskatīts par favorītu. Taču... tieši šajā cīņā aprāvās Hana uzvaru sērija. Turklāt ļoti ātri. Vēl pat nebija pagājusi pusminūte, kad Hans jau bija saņēmis nokdaunu, bet divdesmit sekundes vēlāk Hans uz dēļiem atradās vēlreiz un cīņa tika apturēta.

Pēc šīs neveiksmes Hans solīja izanalizēt savas kļūdas un atgriezties spēcīgāks. Pēc fiasko Preskotam brits aizvadījis tikai vienu cīņu, pērnā gada beigās otrajā raundā nokautējot Oisinu Faganu. Hana karjeras bilance – 19 uzvaras (15KO) un viens zaudējums.

Barrera ieteicis vēl viņu nenorakstīt, solot, ka cīņā pret Hanu viņš parādīs uz ko ir spējīgs. Abu bokseru cīņa paredzēta tieši pusnaktī un bukmeikeru favorīts, gan ar nelielu pārsvaru, ir Hans.

Cīņu būs iespējams vērot arī internetā. Par iespējām to noskatīties, skatīties šeit

Citi vērā ņemami šīs nakts dueļi:

Enco Makarinelli (29-2, 22KO) – Ola Ofolabi (13-1, 5KO)
Oļegs Maskajevs (35-6, 26 KO) – Ričards Borufs (17-2-1, 10KO)
Arturs Abrahams (28-0, 23KO) – Ladžuans Simons (21-0-2, 12KO)


, 2009-03-14 14:37, pirms 15 gadiem
labs vakars sanāks boksa faniem
, 2009-03-15 00:01, pirms 15 gadiem
Cīņu būs iespējams vērot arī internetā. Par iespējām to noskatīties, skatīties šeit

zjeeel tik ka nevar uzspiest to SHEIT
Raiens Garsija
3

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.