Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

WBC tuvākajā nākotnē tomēr pazeminās Brieža divīzijas svara limitu

Rolands Eliņš

WBC tuvākajā nākotnē tomēr pazeminās Brieža divīzijas svara limitu
Mairis Briedis ar WBC pasaules čempiona jostu. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pasaules boksa padomes (WBC) prezidents Maurisio Suleimans pirms dažām dienām apstiprināja jaunas svara kategorijas ieviešanu - "Bridger" svara kategorija plānota bokseriem līdz 101.6kg. Lai arī Suleimans tobrīd norādīja, ka "krūzeru" svara kategorijas limits paliks nemainīgs (līdz 90.7kg), tagad viņš precizējis, ka WBC plāns tomēr ir tuvākā gada laikā "krūzeru" divīzijas svara ierobežojumu samazināt līdz 86.1kg.

Jaunās "Bridger" svara kategorijas ieviešana jau saskārusies ar plašu kritiku boksa apskatnieku vidū, uzskatot, ka tas sadalīs uz pusēm smagsvaru divīziju. Tagad WBC prezidents Suleimans precīzējis savas organizācijas plānus un intervijā norādījis, ka tuvākajā nākotnē plānots samazināt svara limitu pirmajā smagajā svarā jeb tā sauktajā "krūzeru" svara kategorijā. Plānots, ka šīs izmaiņas tiks apstiprinātas tuvāko sešu līdz 12 mēnešu laikā, dodot bokseriem laiku pielāgoties .

WBC plāniem pagaidām nav sekojusi neviena cita no vadošajām boksa organizācijām, taču šāda iespēja ir reāla. WBC jau iepriekš bijusi iniciatore nozīmīgām pārmaiņām boksa sacensību organizēšanā un noteikumu ieviešanā.

WBC pasaules čempiona godā šobrīd ir Kongo bokseris Ilunga Makabu, kamēr Mairis Briedis, kuram šis tituls piederēja iepriekš, joprojām ir WBC dimanta čempions, attiecīgi nemaz netiek izlikts WBC rangā. Svara limita izmaiņas var radīt situāciju, ka bokseris nemaz nevar aizstāvēt savu titulu (piemēram, Brieža menedžeris ļoti neticīgi izteicās par iespēju, ka Briedis varētu boksēt samazinātā krūzeru svara kategorijā), taču Suleimans pavēstīja, ka Makabu esot tam gatavs.

"Makabu man pats piezvanīja un teica, ka nākamajai cīņai gatavojas, ņemot vērā pašreizējo svara limitu," teica WBC prezidents. "Taču viņš arī pauda gatavību nākotnē iet zem 86 kilogramiem. Izskatīsim iespējas pamazām, cenšoties atrast labāko risinājumu, taču reizē arī domājot, lai nesanāk negodīgi pret bokseri, kurš līdz šim cīnījies svaga kategorijā līdz 90.7kg."

WBC mājaslapā jau iekļauta "Bridger" svara kategorija, un Suleimans solīja, ka pirmais šīs svara kategorijas rangs tiks publicēts decembrī. Tīri teorētiski šai svara kategorijai ideāli atbilstu Briedis, taču viņš šobrīd ir IBF čempions "krūzeru" svara kategorijā un apsver iespēju pievērsties smagsvariem. Tāpat šī svara kategorija ir ļoti piemērota tādiem bokseriem kā Oleksandram Usikam un Deontejam Vailderam, taču Suleimans kategoriski noliedza, ka jauno svara kategoriju būtu ieviesis tieši priekš viņiem.

"Usiks šobrīd tēmē uz lielo naudu, ko varētu iegūt cīņā pret Entoniju Džošua, viņš tomēr ir WBO smagsvaru titula obligātais kandidāts," teica Suleimans. "Tikmēr Vailders tēmē uz revanšu pret Taisonu Fjūriju. Tāpēc, lai arī abi bokseri droši vien būtu piemērot "Bridger" svara kategorijai, neticu, ka viņi tuvākajā laikā varētu tajā iesaistīties."
Tas savukārt atstāj atklātu jautājumu, kuri augstākā līmeņa bokseri tad būs gatavi to darīt?

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/wbc-pre...