Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Meivezers uzveic Berto un noslēdz boksera karjeru

Meivezers uzveic Berto un noslēdz boksera karjeru
Floids Meivezers (no kreisās) cīņā ar Andrē Berto
Foto:Ezra Shaw/Getty Images

Pasaules boksa reitingu līderis, pašreizējais WBA (super) un WBC čempions Floids Meivezers (49-0, 26 KO) divpadsmit raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica bijušo WBC un IBF čempionu Andrē Berto (30-4, 23 KO).

Vakarnakt Lasvegasā (ASV) savu pēdējo cīņu uz profesionālā boksa ringa aizvadīja līdz šim neuzvarētais trīsdesmit astoņu gadus vecais amerikāņu bokseris Floids Meivezers jaunākais, kurš dūres krustoja ar savu tautieti, trīsdesmit vienu gadu veco Andrē Berto.

Floids pilnībā kontrolēja visas cīņas gaitu un noteica tempu kādā cīnīties. Ceturtajā un septītajā raundā Berto izdevās nedaudz lauzt čempiona aizsardzību, taču tas bija par maz priekš uzvaras un sportisti ringā aizvadīja visus divpadsmit atvēlētos raundus, pēc kuriem sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu pēc punktiem 120-108, 118-112 un 117-111 uzvaru atdeva Floidam Meivezeram. Viņam šī bija jau četrdesmit devītā uzvara karjerā.

Iepriekš Meivezers publiski izteicās, ka cīņa ar Berto būs pēdējā viņa karjerā, līdz ar to amerikānis profesionālo sportu pamet neuzvarēts un čempiona statusā.

Izmantotie resursi:
BoxRec Boxing Records


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-13 09:19, pirms 9 gadiem
Nu dikti diskutabls bokseris. Protams, neapšaubāmi viņš ir lielisks un viens no izcilākajiem, TAČU... Boksējās viņš tomēr, manuprāt, kaut kā ar nepareizu domu. Mērķis - nauda, mērķis ringā - punktiņš, punktiņš, bloks, bloks, punktiņš (nevis vienkārši iziet ringā un censties parādīt labāko sniegumu, censties noķert pretinieku ar kādu āķi caur bloku, piemēram). Es teiktu tā - noteikti viens no visu laiku izcilākajiem aizsardzības bokseriem un taktiķiem. Bet vai kas vairāk?!
, 2015-09-13 09:26, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Nu dikti diskutabls bokseris. Protams, neapšaubāmi viņš ir lielisks un viens no izcilākajiem, TAČU... Boksējās viņš tomēr, manuprāt, kaut kā ar nepareizu domu. Mērķis - nauda, mērķis ringā - punktiņš, punktiņš, bloks, bloks, punktiņš (nevis vienkārši iziet ringā un censties parādīt labāko sniegumu, censties noķert pretinieku ar kādu āķi caur bloku, piemēram). Es teiktu tā - noteikti viens no visu laiku izcilākajiem aizsardzības bokseriem un taktiķiem. Bet vai kas vairāk?!
Nu bokss nav ielas kautiņš. Viņš sitienus vienmēr trāpa vairāk kā pretinieks. Jā, viņš nepiekauj pretiniekus...viņš tos noboksē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pūce
, 2015-09-13 09:44, pirms 9 gadiem
Boksam ir vajadzīga drāma, pārsteidzošas uzvaras un šokējoši zaudējumi, tad rodas varoņi un leģendas. Floys mēģina(ja) veidot savu tēlu, bet īsti par labāko man negribētos viņu dēvēt, par drīzāk par uzmanīgāko aizsardzības speciālistu kāds jebkad ir spēris savu kāju ringā. Lai puisim veiksmīgas pensijas dienas un gan jau dzirdēsim vel par viņu, domājams promoutera amatā. Katrā ziņā redzēsim, kurš nākamais varēs piesaistīt Floyda PPV publiku. Lai dzīvo bokss.
, 2015-09-13 09:48, pirms 9 gadiem
yahooo rakstīja: Bokss ir bokss, bet ne jau tāpēc skatītāji pērk biļetes.
Skatītājiem vajag ekšenu, nokautus vai vismaz nokdaunus, nevis velosipēdu atpakaļgaitā. Pēdējās desmit sekundes kā parasti mīzelīgi noskraidīja.
Domāju ka PPV statistika uzskatāmi to pierādīs.
Tādā gadījumā man jājautā...nosauc kādu no tiem interesantajiem bokseriem, kuri spēj piesaistīt tādu ppv publiku kā neinteresantais Floids.
, 2015-09-13 09:51, pirms 9 gadiem
killo2000 rakstīja: Tādā gadījumā man jājautā...nosauc kādu no tiem interesantajiem bokseriem, kuri spēj piesaistīt tādu ppv publiku kā neinteresantais Floids.
Redzēsim ko reģenerēs canelo vs cotto, domājams PPV skaits nebūs mazāks par vakardienas cīņu. Un vel GGG vs Lemieux solās būt interesants duelis.
, 2015-09-13 10:06, pirms 9 gadiem
ShortyMac rakstīja: Redzēsim ko reģenerēs canelo vs cotto, domājams PPV skaits nebūs mazāks par vakardienas cīņu. Un vel GGG vs Lemieux solās būt interesants duelis.
GGG cīņa pret kanādieti beigsies ar vēl vienu TKO/KO Golovkina rezumē.
, 2015-09-13 10:15, pirms 9 gadiem
Man nez kāpēc liekas, ka pēc mēneša vai vairāk uztaisīs presē kaut kādu skandālu, kur cits bokseris saleksies un izaicinās Mayvezeru un tad ar lielu ažiotāžu viņš piekritīs vēl pēdējai 50. cīņai, kurā nogrābs rekordsummu
, 2015-09-13 10:22, pirms 9 gadiem
killo2000 rakstīja: Tādā gadījumā man jājautā...nosauc kādu no tiem interesantajiem bokseriem, kuri spēj piesaistīt tādu ppv publiku kā neinteresantais Floids.
Nu tas pats Pakiao, piemēram, netiek īsti kritizēts par ''necenšanos'' vai ko tamlīdzīgu. Viņš vienmēr iziet uz cīņu par visiem 100%, arī uzbrūkot.
, 2015-09-13 10:48, pirms 9 gadiem
Nedarbs rakstīja: Nu tas pats Pakiao, piemēram, netiek īsti kritizēts par ''necenšanos'' vai ko tamlīdzīgu. Viņš vienmēr iziet uz cīņu par visiem 100%, arī uzbrūkot.
/
tad kāpēc viņš izgāja ringā pret Meivezeru notraumējies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-13 20:17, pirms 9 gadiem
Loģiski, ka bokss jebkuram profesionālam bokserim ir darbs.
Cita lieta kā tu šo darbu padari- vai skatītāji saņem to ko gaidījuši utt.
Meivezers jau naudu netērē, viņš iegulda un nopelna, un ne jau maz, /replika uz tekstu, ka naudiņas jau vēl pietiek/. Tāpēc no finansiālā viedokļa jaunām cīņām ir tikai zaļā gaisma. Peļņa nebūs kā ar Pakjao, to viņam vairs kā savas ausis neredzēt, bet miljoni tie būs tāpat.
, 2015-09-15 19:25, pirms 9 gadiem
yahooo rakstīja: Paskatīsimies no sākuma, cik šai cīņai būs reitings

Biļetes arī nebija izpārdotas, Lasvegasā meta pakaļ, ja rezervē numuru viesnīcā tad deva pat biļetes uz šo boksa vakaru bez maksas.

Par tiem, kuri spēj piesaistīt PPV pircēju- tādu ir daudz. Kotto, Čavess, Alvaress, Golovkins, Provodnikovs, Tāpat Margaritto, Moslijs, De La Hoija, Markezs, tiem visiem ir bijis vairāk par miljonu, gan jau kādu vēl aizmirsu.

Floida cīņas galvenokārt pirka ne jau tāpēc ka viņš būtu labs bokseris, bet gan veiksmīgi bīdija savu tēlu. T.i. obligāti aplika savus nākošos pretiniekus, izaicinoši uzvedās, izrunājās utt. Liela daļa pirka translāciju lai redzētu kā Floids dabū pa muti. Bet pēc cīņas ar Pakjao tas ir beidzies, šai cīņai reitings būs diezgan bēdīgs es pieņemu. Viņš kā bokseris tiešām ir pārāk pragmatisks, kā jau te augstāk teica, lasa tikai punktiņus un slēdz iekšā velosipēdu. Kur nu vēl kādas sērijas, sen neesmu tādas redzējis. Pēdējo uzvaru ar nokautu viņš izcīnīja tālajā 2007. gadā ar Hattonu. Ortiss neskaitās, tur bija nestandarta situācija. 50 cent bija uzlicis toķikā uz Floidu, ka būs nokauts līdz 6. raundam un Floids arī nekavējoties izmantoja momentu.
Ne Provodnikovs, ne Golovkins (pagaidam vel ) nav bijusi uz PPV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-09-27 21:34, pirms 9 gadiem
#MyLittlePony rakstīja: izvēlas kautkādus pelavu maisus statistikai..
Nepiekrītu!
Oscar De La Hoya, Manny Pacquiao, Cotto, Canelo, Marquez. Maidana, Ortiz u.c. Tie tev šķiet pelavu maisi? Jā, varbūt Floidam galvenā motivācija bija punkti un statistika, bet viņš noteikti neizvairījās no cīņām pret lielajām boksa zvaigznēm.
, 2015-09-27 21:38, pirms 9 gadiem
Brīvības Piemineklis rakstīja: Nekad nav paticis šāds bokss!
Bokss, kur galvenajās lomās ir dolāri, dolāri un vēlreiz dolāri!

Visiem sen jau skaidrs kā šāda veida cīņas tiek veidotas kā komerciāla reklāma, milzīgai naudas peļņai. Kur divi primāti satiekas un nobakstās un nopelna lielu naudu.

Šoreiz šajā "loterijā" uzvarēja Berto, apsveicu ar iespaidīgo laimestu.

Vienīgais nesaprotu, kamdēļ Meivezera kungs nevēlas lai viņa statistikas ailīte skaitli 49, nenomaina skaitlis 50?! Tomēr vizuāli un praktiski labāk!
Tomēr naudiņas ir pietiekami daudz, lai sarīkotu vēl kādu jauku kino vakaru!

Ja tā godīgi, tad es mūsdienu boksu vairs nenosauktu par sportu, bet gan par darbu!! Žēļ, bet skarba patiesība.
Man pašam skaitlis 50 patīk labāk, bet rekords 49-0 piederēja leģendārajam bokserim Rocky Marciano, tieši tāpēc Floids palika pie šīs cīņu bilances.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).