Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Briedis: "Cilvēki joprojām runā, ka Usiks varētu nolekt no cīņas pret Gasijevu''

Briedis: "Cilvēki joprojām runā, ka Usiks varētu nolekt no cīņas pret Gasijevu''
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis šovakar aizvadīja atklāto treniņu, pēc kura žurnālistiem atklāja, ka pēc 21. jūlija cīņas viņam tiks veikta operācija. Pagaidām Mairis gan nebija gatavs atklāt, kas tieši tā būs par operāciju, piebilstot, ka viņa nākotne būs ārstu rokās.

Mairis Briedis: "Jūtos labi, vēl labāk jutīšos 21. jūlijā. Treniņnometne bijusi saraustīta - tad Usiks boksējas, tad neboksējas, nezinājām kā gatavoties. Pašlaik sagatavojies esmu par 60%, bet ceru, ka tie būs kvalitatīvi 60%. Pārmaiņu dēļ būs kaut kas jauns, cerams, ka redzēsim labu boksu.

Pretinieks pagaidām ir melnais zirdziņš - zinām tikai auguma parametrus un boksa stilu. Tas būs pārbaudījums man, bet došos ringā un darīšu savu darbu. Citi, iespējams, nepiekristu tādam pretiniekam. Vajadzīgs maksimāli labs rezultāts un pasaules līmeņa bokss. Līdz pat pēdējam domājām, ka Uksiks var nolekt, cilvēki tā joprojām runā, skatīsimies, bet cerams, ka tā cīņa notiks, jo cilvēki to gaida. Es gatavojos pretiniekam no Francijas, kur ir izturīgi un stūrgalvīgi bokseri, kuri iet virsū.

Pēc 21.jūlija taisīšu operāciju, kas mani, iespējams, iegāza cīņā pret Uksiku. Nevarēju tai saņemties, bet komanda mani pierunāja, ka tas nepieciešams, lai turpmāk mani varētu redzēt vecajā stilā, kad darīju visu, lai dabūtu pretinieku gar zemi. Šīs problēmas dēļ ir tikai šie 60%. Tuvākajā laikā atklāšu, kas tā par operāciju. Bijušas pārrunas ar dažādiem dakteriem, bet uzticēsimies vietējiem dakteriem. Viņu rokās būs mana nākotne.

Ar jauno treneri boksā izmaiņas ir, treneris centās, grib izlabot manas kļūdas, cerams, ka redzēsim pozitīvu iznākumu. Esmu boksā 18 gadus, grūti saliekt koku, ja viņš nav jauns, grūti mani izmainīt, bet kaut ko darām. Viennozīmigi gribu revanšu pret Usiku, bet skatīsimies kā vinš noboksēs pret Gasijevu. Tomēr neieciklējamies uz Usiku, ir arī citi ceļi, Zauerlandam ir daudzi piedāvājumi, mums jāizvēlas pareizais. Es gribu atpakaļ savu zaļo jostu."

Dmitrijs Šiholajs, Maira Brieža treneris: "Sākumā gatavojāmies uz vienu datumu, to izmainīja, līdz ar to sākām vēlreiz. Vajadzēja pilnībā apstāties un veikt restartu gatavošanās procesā. Tomēr kopumā viss gājis neslikti. Sparinga partneri bija atbraukuši labi, nekas mūs neuztrauca, esam simtprocentīgi gatavi, redzēsiet labu cīņu no Maira.

Mairis ir elastīgs sportists, kurš pielāgojas apstākļiem un ļoti ātri uzņem informāciju. Man ir patīkami ar viņu strādāt. Strādājam trīs mēnešus, parasti pēc pusgda var redzēt pirmās izmaiņas. Par pretinieku ir maz informācijas, vidēja līmeņa sportists, Mairim vajadzēt cīņu noslēgt atrāk, bet bokss ir bokss. Pirmais būs pārbaudes raunds un tad ar katru raundu celsim tempu, piespiežot pretinieku kļūdīties.''

Latvijas vadošais bokseris Mairis Briedis (23-1,18 KO) savu nākamo cīņu 21. jūlijā Maskavā aizvadīs pret 25 gadus veco francūzi Brendonu Delorjē (11-1-1, 1 KO). Brieža un Delorjē duelis būs iesildošā cīņa Supersērijas finālam starp Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu.


, 2018-07-13 19:10, pirms 6 gadiem
Ticu,ka to kas atkarīgs no Maira,Mairis izdarīs godam..bet pārejais jau ir promouteru,organizatoru un tt..rokās..Galvenais-veselību!
, 2018-07-13 19:14, pirms 6 gadiem
Nez tad ko, raus 2cīņas no vietas, ja kāds noleks?! Murgs kkāds...
, 2018-07-13 19:16, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Nez tad ko, raus 2cīņas no vietas, ja kāds noleks?! Murgs kkāds...
Šis labs A ko - ātri dušiņā, tīras apenes un atpakaļ ringā.
, 2018-07-13 19:21, pirms 6 gadiem
Nu uzraut tā vienu mačiņu ar Gasijevu uz ātru roku.

Bet tad Briedis saņemtu tikai Gasijeva jostas, vai ne? Zaļā, skaistā joprojām paliktu Usikam...
, 2018-07-13 19:22, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Nez tad ko, raus 2cīņas no vietas, ja kāds noleks?! Murgs kkāds...
Bez tam Briedis pret Gasi uznāk jau iesildījies, bet Gasis vēl auksts. Ha.
, 2018-07-13 19:29, pirms 6 gadiem
Limpompo rakstīja: Šis labs A ko - ātri dušiņā, tīras apenes un atpakaļ ringā.
Vienīgā opcija MB pirmajā raundā to otro pēc piena aizsūta
Slēpts komentārs: li tao
, 2018-07-13 20:09, pirms 6 gadiem
Mairis saka - gatavs uz 60%, treneris saka uz - 100%, nu cerams ka būs ap 80% gatavība lai būtu tas zelta vidusceļš
, 2018-07-13 20:16, pirms 6 gadiem
li tao rakstīja: Par to ko cilvēki runā var bezgalīgus sereālus uzńemt,bet labāk tam vispār uzmanību nepievērst. Usiks savā YouTube kanālā sen jau ir ielicis video kur vińš pasaka,ka ir gatavs rādīt augstākās kvalitātes boksu jebkur,jebkad un pret jebkuru pretinieku. Maira stāsts par traumu un it kā 60% sniegumu pēdējā cīńā ir smieklīgas atrunas. Cīńa pret Peressu parādīja,ka MB ir vidējas klases bokseris. Bet zało jostu vińam neredzēt kā savas ausis. Vilciens ir aizgājis un jaunajiem pieder laiks.
Ja prastu lasīt saprastu, ka Mairis teica, ka 60% gatavība ir tagad nevis bija pret Usiku. Savukārt, pie Usika cīņas, saka, ka trauma iespējams patraucēja nevis noteikti. Un tāpat arī ej un sagatavojies cīņai, ja par to apkārt līdz pēdejam brīdim saka, ka var nenotikt. Bokss ir tas sports, kur šādas runas bieži piepildās - cik nav bijis, kad lielie bokseri itkā norunā cīņu, bet beigās čušš. Pat Maira pretinieks uz īsu brīdi bija pazudis no potenciālo cīņu saraksta.
, 2018-07-13 20:18, pirms 6 gadiem
Jābut stūlbam.lai neizietu usiks ringā.zaudētu lielu naudu un cieņu.
, 2018-07-13 21:00, pirms 6 gadiem
Jācer, ka Maira uzvara būs pārliecinoša - ar nokautu. Lai Mairim izdodas!
, 2018-07-13 21:50, pirms 6 gadiem
Jautājums - cik sena bija tā trauma, ko tagad operēs..Bet katrā ziņā - bez traumas, ļoti iespējams, ka tieši Mairis būtu finālists. Bet kā būtu ja būtu, ir bezjēdzīgi.
, 2018-07-13 23:08, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Jautājums - cik sena bija tā trauma, ko tagad operēs..Bet katrā ziņā - bez traumas, ļoti iespējams, ka tieši Mairis būtu finālists. Bet kā būtu ja būtu, ir bezjēdzīgi.
Visticamāk, ka tā nelaimīgā riba,ko satraumēja pret Huku un pēc tam atsvaidzināja pret Usiku.
, 2018-07-13 23:16, pirms 6 gadiem
viedoklis rakstīja: Nez tad ko, raus 2cīņas no vietas, ja kāds noleks?! Murgs kkāds...


Made my day
, 2018-07-13 23:17, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ja prastu lasīt saprastu, ka Mairis teica, ka 60% gatavība ir tagad nevis bija pret Usiku. Savukārt, pie Usika cīņas, saka, ka trauma iespējams patraucēja nevis noteikti. Un tāpat arī ej un sagatavojies cīņai, ja par to apkārt līdz pēdejam brīdim saka, ka var nenotikt. Bokss ir tas sports, kur šādas runas bieži piepildās - cik nav bijis, kad lielie bokseri itkā norunā cīņu, bet beigās čušš. Pat Maira pretinieks uz īsu brīdi bija pazudis no potenciālo cīņu saraksta.
Pēc 21.jūlija taisīšu operāciju, kas mani, iespējams, iegāza cīņā pret Uksiku. Nevarēju tai saņemties, bet komanda mani pierunāja, ka tas nepieciešams, lai turpmāk mani varētu redzēt vecajā stilā, kad darīju visu, lai dabūtu pretinieku gar zemi. Šīs problēmas dēļ ir tikai šie 60%. Mācēt lasīt ir svarīgi,bet saprast to kas ir uzrakstīts ir nemazāk svarīgi. MB vairs nav tas bokseris kurš gāza no kājām visādus apšaubāmus bokserus. MB ir tas bokseris kurš zaudēja savu dzīves svarīgāko cīńu.
, 2018-07-13 23:21, pirms 6 gadiem
Francūzis- REĀLS MAISS!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-14 01:05, pirms 6 gadiem
li tao rakstīja: Pēc 21.jūlija taisīšu operāciju, kas mani, iespējams, iegāza cīņā pret Uksiku. Nevarēju tai saņemties, bet komanda mani pierunāja, ka tas nepieciešams, lai turpmāk mani varētu redzēt vejcajā stilā, kad darīju visu, lai dabūtu pretinieku gar zemi. Šīs problēmas dēļ ir tikai šie 60%. Mācēt lasīt ir svarīgi,bet saprast to kas ir uzrakstīts ir nemazāk svarīgi.
Un joprojām - tie 60% ir par šo brīdi, nevis par pēdējo cīņu.
, 2018-07-14 02:44, pirms 6 gadiem
Swordsman rakstīja: Un joprojām - tie 60% ir par šo brīdi, nevis par pēdējo cīņu.
ko Tu murgo? par 60% raksti tā, it kā tā būtu kāda matemātiska formula! tas ir vienkārši tāat pateikts un nav nekas vairāk jādomā. 100% nebija pret Usiku, ja ja trauma traucēja
, 2018-07-14 03:03, pirms 6 gadiem
kungs rakstīja: ko Tu murgo? par 60% raksti tā, it kā tā būtu kāda matemātiska formula! tas ir vienkārši tāat pateikts un nav nekas vairāk jādomā. 100% nebija pret Usiku, ja ja trauma traucēja
ko??? Man šķiet, šobrīd Tu esi tas, kas kaut ko murgo Te bija runa par to, kas teikumā pateikts un kas ar to ir domāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-14 17:17, pirms 6 gadiem
Ukrainis mizalins ir piekramejis bikses
, 2018-07-14 18:30, pirms 6 gadiem
Pareizais 77 rakstīja: Ukrainis mizalins ir piekramejis bikses
Nez vai tu saproti ko rakst.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-07-15 01:47, pirms 6 gadiem
Es domāju, ka kaut kas ar ribām. Jo tie sitieni Mairim tādi maigi izskatījās, ne uz visu spēku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?